CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÜZERİNE II

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÜZERİNE II

Değerli okur,

Yurdunu seven her birey gibi ben de önümüzdeki hafta sonu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında düşüncelerimi SON ON İKİ SENEDİR TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE FELAKET BULUTLARI VAR başlıklı yazımla paylaştım.Yazımın dolaşıma girmesinden sonra Aydınlanma devrimlerine ve laik Cumhuriyet’e kök bağlılığı olan değerli dostlardan sitem mektupları gelmeye başladı.Değerli dostlarımın İhsanoğlu hakkında yazdıkları yazıların tümüne katılıyorum.Ben de bu konuda birçok yazı paylaştım.

Sinerji üretmek yerine enerjimizi yol dostumuza harcamak ise sadece kayıkçıya yarar sağlayacaktır.

İhsanoğlu’nu eleştiren tüm dostlar yazılarını genelde birleşme,bütünleşme,başka bir seçenek üretme tümceleriyle bitiriyorlar.Fakat açık , anlaşılır ve gerçeğe dönüştürebilir bir çaba ve eylem yok.Ayrıca yasalar gereği bu konuda belirleyici olan kurumlar da belli. Özetle elimiz kolumuz bağlanmış durumda.

Konuya temel olan yazım aşağıdadır.Ben nasıl ki değerli arkadaşlarımın İhsanoğlu’na tepkilerinin sonucunun OY YÜZDELERİNE DÖNÜŞTÜĞÜNDE Tayyip Erdoğan’a yarar sağlayacaklarını Yurtseverlikleri üzerinden sorgulamıyorsam . Değerli arkadaşlarımın da beni sorgulamamalarını dilerim.

Sadece İKİ SEÇENEKLİ bir seçimde NASIL BİR TERCİH YAPILMALIDIR..

Ben de aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Aydınlık bir Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasına karşıyım.İhsanoğlu’nun aday olarak belirlenmiş olmasının tüm sorumluluğu CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun üzerindedir.

Değerli okur,
Eşik artık geçilmiştir.

Bu nedenle KIRK KATIRLA , KIRK SATIR arasına sıkışmış olan bizlerin gönlümüz elvermese de  en akılcı tercihi yapmak sorumluluğumuz vardır.Konu ise karmaşık değildir.

** SEÇİME KATILMAMAK -OY VERMEMEK , Tayyip Erdoğan’a oy vermektir.
** GEÇERSİZ OY VERMEK, Tayyip Erdoğan’a oy vermektir
.

Kefenin bir gözünde İhsanoğlu , diğer gözünde Erdoğan vardır.
İlk görevimiz RTE’nin Cumhurbaşkanlığına erişmesini engellemek olmalıdır.
Ben öyle yapacağım
.

Saygıyla

Naci Kaptan
04.08.2014

SON ON İKİ SENEDİR TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE FELAKET BULUTLARI VAR

Toplumsal bilinç sürekli olarak köreltiliyor.AKP’nin emperyalist,işbirlikçi,bölücü,çıkarcı cambazı sürekli olarak telde .Var edilen bir olay henüz algılanamadan bir başkası üzerine geliyor.Toplumsal bellek sürekli olarak morfinlenip uyutuluyor, siliniyor.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ

DEĞERLİ YURTSEVER

Bir hafta sonra Cumhurbaşkanı seçimi var. CHP’nin ise ne yazık ki ne Türkiye Cumhuriyeti’nin ve ne de CHP’nin kuruluş ilkelerine uygun olmayan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermiş olması Laik Demokratik Cumhuriyet’i ve Atatürk’ün aydınlanma ilkelerini benimsemiş olan Yurtseverler arasında hayal kırıklığı yarattı.Bunlardan birisi de benim.

Şimdi ise bir gerçekle yüzyüze kaldık.Kılıçdaroğlu ve Bahçeli yurtseverlere ÖLÜMÜ GÖSTEREREK BİZLERİ SITMAYA RAZI ETMEKLE yüzleştirdiler.İki adayın az kötü olanını seçmek gereğiyle karşı karşıya kaldık.

Düşüncelerine çok değer verdiğim ve Ülkemizin sürüklendiği karanlığı sorgulayan, çıkış yolları arayan değerli arkadaşlarımdan bazıları ya seçime katılmayacaklarını veya geçersiz oy vereceklerini yazıyor, söylüyorlar.

Geldiğimiz noktada yapacağımız tercihin kızgınlık , kırgınlıktan arındırılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. İki kötüden daha iyice olanını seçmek tercihi ile karşı karşıyayız.Bu saatten sonra Ekmeleddin İhsanoğlu aleyhinde yazılacak olan her bir yazı, seçime katılmamak , katılınsa da geçersiz oy vermek ,vatandaşını aşağılayan , döven , gençleri ağır polis gücüyle öldürten, Laik Cumhuriyet’i kırmaya çalışan , dışa bağımlı ve hatta İslam ülkelerine Haçlı seferi tertipleyenlerin BOP Eşbaşkanı olan Tayyip Erdoğan’a doğrudan oy vermekle eşdeğer olacaktır.

YAZLIKTA OLAN DEĞERLİ YURTTAŞLAR

Bu seçim Türkiye’mizin geleceği için çok ama çok önemlidir.Bu nedenle 10 Ağustos’ta sandık başında olmanız önemli ve gereklidir.Yapacağınız 1-2 günlük fedakarlığın ki Türkiye’nin içine itildiği karanlıktan çıkması için bir fedakarlık bile sayılmaz.Ya vatandaşlık görevini yapınız ya da şimdiden mescit kurulması zorunlu kılınan harem / selamlık tesettürlü plajlara ve daha nicelerine razı olunuz…

SEÇİM KATILIM ARAŞTIRMASI

Gezici Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankete göre, Cumhurbaşkanlığı sonuçlarını, seçime katılım oranı belirleyecek. 30 Mart yerel seçim sonuçlarına en yakın tahmin eden Gezici Araştırma Şirketi, Cumhurbaşkanlığı ile ilgili yaptığı anketi açıkladı.

Türkiye genelinde 21 – 22 Haziran 2014 tarihlerinde, TÜİK örneklem verileri dikkate alınarak Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 36 il ve 192 ilçede bunlara bağlı 210 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 1.646’sı kadın toplam 3.292 katılımcıyla, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılan ankete göre;

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tatil yapanların sandığa gitmezse;

Tayyip Erdoğan: 47.2
Ekmeleddin İhsanoğlu: 45.5
Selahattin Demirtaş: 7.3 oranda oy oranlarına sahip.

Bütün seçmenlerin sandığa gitmesi halinde ise;

Tayyip Erdoğan: 43.3
Ekmelleddin İhsanoğlu: 48.9
Selahattin Demirtaş: 7.8 oy oranlarına sahip.

SANDIĞA GİDİLMEZSE İLK TURDA ERDOĞAN SEÇİLEBİLİR

Araştırma şirketinin yaptığı değerlendirmeye göre; sandığa gitmeyip tatil gibi plan yapan seçmen yanılıyor, sandığa gitmeleri durumunda sonucu değiştirebiliyor. Eğer sandığa gitmezlerse ilk oylamada Tayip Erdoğan seçilme ihtimali yüksek. Sandığa gitmeyenlerin % 65’i CHP ve MHP’li.

2002 SEÇİMLERİNDE AYNISI OLDU

2002 yılında yapılan genel seçimlerde halkın % 20.9 oy vermedi ve o dönem Ak Parti büyük bir çoğunlukla seçimi kazandı. Türkiye’nin kaderi ilk oylamada; ‘adayım kazanamaz, ben 2. oylamaya katılayım’ diyen veya tatil planı olan seçmene bağlı.

Tayyip Erdoğan ile tam otokrasiye gitmekte olan ve koyu karanlığa sürüklenen Türkiye’mizi bekleyen büyük tehlikelerden kurtarabilmek için , alaca karanlığa razı olmak zorundayız.Yolumuz uzun ve zorludur.Şartların gerektirdiği demokratik yollardan geçerek ve ülkemizin yuvarlanmakta olduğu uçurumdan kurtarabilmek adına Tayyip Erdoğan’ın kazanmaması için gereğini yapmak bir Yurtseverlik borcu olmuştur.

Saygıyla

Naci Kaptan
02.08.2014

This entry was posted in Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *