NE YAPMALI , NE YAPMAMALI ? * LAİK CUMHURİYET İÇİN GÜÇBİRLİĞİ ŞART!

 

Naci Kaptan
25.06.2014

Cumhurbaşkanlığı seçiminde NE YAPMALI , NE YAPMAMALI ?

Aklımızı kurcalayan bizleri düşündüren , sonucu çok önemli olan bir sorun ve soruyla karşı karşıyayız.Değerli Yurtsever yazıma durumun özetini açıklayan bir konuşma alıntısıyla başlayacağım.

“CHP milletvekili Birgül Ayman Güler ‘in PM toplantısında yaptığı konuşmadan – 24.Haz.2014 “;

“Bu benim adayım değildir, bu sizin bireysel adayınızdır. Bu, partinin adayı da değildir. Bu isim, bu kişi ümmetçi bir kişidir. Bizim felsefemize, bizim siyasi anlayışımıza, bizim kimliğimize uygun birisi değildir. Partinin tüm yetkili kurulları devre dışı bırakılmıştır. Sadece genel başkan tarafından verilmiş bir karar partinin kararı olamaz. Parti yönetimi bu süreçte despotik bir tarz belirlemiştir.

Sayın Ayman Güler bu konuşmasıyla Laik Cumhuriyet’i , bağımsızlığı , ülke bütünlüğünü , demokrasiyi, insan haklarını , aydınlanma devrimlerini özümseyen ve sahiplenen Vatanseverlerin,hepimizin sesi olmuştur.

Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayını belirlerken tıpkı başbakan Erdoğan gibi davranmış ve hangi rüzgarla öne çıkartıldığı bilinmeyen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu partide hiç bir kurula danışmadan ortaya sürmüştür.İhsanoğlu doğrudan Kılıçdaroğlu’nun adayıdır.Cumhurbaşkanı seçimlerinde İhsanoğlu kaybettiğinde Kılıçdaroğlu da bütün sorumluluğu aldığını açıkladığı için BAŞ KAYBEDEN ve KAYBETTİREN olarak siyasetten çekilmesi gereklidir.

Yanlış adayla kaybeden sadece Ekmeleddin İhsanoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu olmayacak , Türkiye kaybedecek ve onulmaz yara/lar alacaktır.

Değerli Yurseverler,
Sayın Kılıçdaroğlu’nun kişisel adayı olan sayın İhsanoğlu’nun geçmişini ve duruşunu irdeleyen bir çok yazı ben de dahil olmak üzere yazıldı ve paylaşıldı.(yazılara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz) Gönlümüz Aydınlık bir Türkiye’ye yaraşır bir Cumhurbaşkanı adayı idi ama gücü elinde bulunduran/lar buna izin vermedi.Demokratik toplum örgütlerinin,aydınların,yazarların,düşünürlerin,CHP içinde bulunan Ulus bütünlüğünü geleceğini özümseyen milletvekillerinin karşı duruşları ve seslenmeleri karşılık bulmadı.Kılıçdaroğlu başka bir aday kabul etmeyeceğini açıklayarak Cumhurbaşkanı adayını teklifle resmileştirmek için imzaya açtı.

Ulusal güçler ise yeni bir aday belirlemek için çaba gösteriyorlar.
Diyelim ki 20 milletvekinin desteğiyle böyle bir aday belirlendi.

Sorudur ;

Bu adayın ardında olan Oy potansiyeli ne olacaktır ?
Ekmel bey ile bu X aday arasında CHP oyları bölünecektir.
MHP bu X adaya destek vermeyecektir.
Kazanan kim olacaktır ???

Askeri strateji ustası Sun Tzu der ki ;

“Savaşın beş kuralı vardır: ölçme, değerlendirme, hesaplama, kıyaslama ve zafer.
Mevzi ölçmeyi, ölçme değerlendirmeyi, değerlendirme hesaplamayı,
hesaplama kıyaslamayı, kıyaslama ise zaferi doğurur…”

Sayın Yurtseverler ,
ben de en az sizler kadar tepkili ve öfkeliyim.Fakat geldiğimiz noktada bizlere dayatılmakta olan İKİ SEÇENEKLE karşı karşıyayız.Başbakan Tayyip Erdoğan’ın son 12 senede yaptıkları ortadadır.Başkanlığa oynayacağı ve Cumhurbaşkanlığıyla birlikte ,BİAT edici başbakanlık ile ülkeyi yöneteceğini söylemiştir.Erdoğan veya Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceği ,kendisi gibi olacak bir AKP adayı 1 temmuz’da açıklanacaktır.Seçeneğin birisi budur !!!

Diğer seçenek ise adaylığı geri çekilmeyen Ekmeleddin İhsanoğlu’dur.Önümüzde bir sınanmış bir siyasi parti ve Başbakan Erdoğan vardır.Karşısında ise geçmişine rağmen ve bazı güvenilir Yurtseverlerin olumluca düşünceleriyle İhsanoğlu.

Seçenek ise sadece ikidir … Tayyip Erdoğan … Ekmeleddin İhsanoğlu

KIRK KATIR KIRK SATIR…
ÖLÜMÜ GÖSTEREREK SITMAYA RAZI ETMEK …
KÖTÜNÜN İYİSİNİ SEÇMEK …

CHP ve MHP’nin ortak adayını beğenmeyen ve oy vermeyeceğini , oy vermek sorumluluğunu yerine getirmeyeceğini söyleyen değerli Yurtseverler :

VERİLMEYEN , KULLANILMAYAN HER BİR OYUN AKP’YE KATKI SAĞLAYACAĞINI UNUTMAYALIM.

Yolumuz uzun ve zorludur.AKP’nin karşısına çıkartılan adayı her bir şekilde desteklemek gereği vardır.AKP’nin ve gittikçe faşizme kayan yönetimiyle Erdoğan’ın gücünü ancak bu yolla kırabiliriz.Önce Cumhurbaşkanlığı seçimi sonra da Genel seçimlerde CHP – MHP stratejik işbirliği ,AKP’nin tehlikeli sultasına son verecektir.

İlk hedefimiz Başbakan Erdoğan’ı veya gösterilecek AKP adayının Cumhurbaşkanlığı makamına gelmesini önlemek olmalıdır .

Karanlıktan aydınlığa erişmek için ,alaca karanlıktan geçmeliyiz…

Değerli Yurtsever Em. Albay Cemil Denk’in bu konudaki yazısını aşağıda sunuyorum ;

Naci Kaptan
25.06.2014

LAİK CUMHURİYET İÇİN GÜÇBİRLİĞİ ŞART!

CHP ve MHP liderleri, diğer partilerle, Demokratik kitle örgütleri ve Toplum kanaat Önderleriyle görüşerek, ortak adaylarını belirlemişlerdir…Aday Prof.Dr. Ekmeleddin İHSANOĞLU…

Büyük bir çoğunluk; bu adayı tanımasak da, inceleriz gerekeni yaparız diyorlar, CHP ve MHP liderleri günlerce gezip, birçok değerli kişi ve kurumla konuşup bu adayı çıkardıklarına göre, ve bu aday Bir Partinin Değil, Tüm Demokratların Adayı olduğuna göre oyumuzu bu MÜŞTEREK ADAYA vermeliyiz fikrinde buluştukları halde;

Bir kısım kişi ve gruplar… Tv’llerde konuşuyorlar, gazetelerde yazıyorlar; “Benim bin tane oyum olsa yine de birini Ekmeleddin Bey’e vermem” diyorlar.

Benim ve sizlerin; midesinden ve beyninden esir edilmiş, fakir ve cahil halkımıza kızmaya hakkımız yoktur! Çünkü, Onlar, cahilliklerinden ve fukaralıklarından oylarını AKP’ye veriyorlar

Bizim asıl kızacağımız ADD, CKD, TGB, Hulki, Cevizoğlu, Halil Nebiler, Doğu Perincek gibi kişi ve gruplardır… çünkü bu kişi ve gruplar, düne kadar, AKP’nin icraatlarından memnun olmadıklarını haykırarak dile getirenlerdir.

Halkımızın bir kısmı, cahilliklerinden ve fukaralıklarından oylarını AKP’ye veriyorlar, ya bizim yurtsever kardeşlerimizin bu tutumuna ne diyelim, cehalet mi, dilim varmıyor ama ihanet mi?

Bir kısım kişi ve gruplar; Bizim yıllardır özlediğimiz ve dillendirdiğimiz gibi, “…CHP ve MHP yan yana gelsinler, GÜÇİBRLİĞİ yapsınlar, şu yalancıyı ve talancıyı yüce TÜRK MİLLETİNİN yakasından indirsinler diyorlardı. İşte istediğiniz UZLAŞMA oldu!

Şimdi Her konuşmasını “MİLLİ HÜKÜMET, CUMHURİYET İÇİN GÜÇBİRLİĞİ ŞART!, diye bitiren Doğu Perincek ve arkadaşlarına bir daha soruyorum: Cumhurbaşkanı adayı; kim olursa, oyunuzu ona verirsiniz?

– Yalancı, talancı DİNCİ, MEZHEPÇİ, Erdoğan’a mı,?

– Yalanı, talanı olmayan DİNDAR, DEMOKRAT Ekmeleddin Bey’e mi?

Bazı arkadaşlarda, müşterek aday’ın yanlış olduğunu söylerken, müşterek aday’ın ismini telaffuz edemediklerini söylüyorlar, ne kadar bilimsel bir tenkit! onlara soruyorum, kendi isimlerini kendileri mi koymuşlar?

CHP ve MHP kendi içlerinden; Partilerinin siyasi görüşünü de yansıtacak çok daha iyi adaylar elbette çıkartabilirdi! Ama bu adayların seçilme şansı olabilir miydi? Doğaldır ki; HAYIR!

Kendi görüşümüzde; bir adayı seçtiremeyecek isek, SEÇİLEBİLECEK bir ADAY üzerinde uzlaşmak Demokrasinin de Gereği değil midir?

Cumhurbaşkanlığı Makamını; diktatör özentili birine teslim etmemek de bir kazanç değil midir? Ayrıca: Burada yapılacak siyasi uzlaşı; Genel Seçimlerde de meyvelerini verecektir… Bu sorular daha da çoğaltılabilir,

Sonuç olarak; Sayın Ekmeleddin İHSANOĞLU’NA bir şans verilmelidir diye düşünüyorum ve bu seçimin milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum…

***

Değerli yurtsever kardeşlerim; Ekmeleddin Bey’in adını ben de ilk duyduğumda, bana bu haberi veren arkadaşıma “Şaka” yapıyorsun demiştim. daha sonra Ekmel Beyle ilgili değerlendirmeleri dinledim, okudum. Şu karara vardım: CHP, MHP ve diğer kurum ve kuruluşların adayları, Erdoğan’a karşı hiç bir zaman başarılı olamamışlardır.

İtiraz edenlerin, bu tutumlarını ısrarla sürdürmeleri kimseye bir yarar getirmeyeceği gün gibi açıktır. Bu durumda, bir de bunu deneyelim gerekirse kaybedelim desek, ne kaybederiz! Ayrı ayrı adaylara oylarımızı verdiğimizden, zaten 50 yıldır kaybediyoruz!

Hiçbir insan tam mükemmel değildir, mükemmeli arayan hayatını arayarak bitirir. Biraz da, rakibimizin aleyhine sonuç getirecek ölçütleri dikkate alsak bu kime zarar getirir?

Muhalefete muhalefet yapmak kolaycılıktır. Söylenecek çok şey var!. Bugünden sonra, kurtuluş için GÜÇBİRLİĞİ yapmaya karar vermiş ve bunu eksiğiyle fazlasıyla uygulamaya koymuş CHP ve MHP liderlerini canı gönülden kutluyorum.

Müşterek bir Adayı tenkit eden arkadaşlarıma da; biraz empati yapın, gölge etmeyin başka ihsan istemez diyorum saygılarımla. CEMİL DENK

***

Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili yazımı; Emin Çölaşan’ın 18 Haziran 2014 günü yazdığı yazıyla bitirmek istedim kısaltarak sunuyorum: yazısının başlığı: SAYGIN BİR İSİM

“Sevgili okuyucularım”, diyor ve devam ediyor; “… İki büyük muhalefet partisi, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterdi.

… Özellikle CHP’li kesimden eleştiri sesleri hemen yükselmeye başladı, “Ben Ona Oy Vermem” söylemi ortaya çıktı. Kim olsaydı aynı eleştiriler gelecekti. Açıkça söylüyorum, bütün eleştirilere saygı duyuyorum. Ama bir tek söyleme katılamıyorum;

“Ben Ona Oy Vermem!..”Bunu söyleyen saygın insanlarımız şunu iyi bilmeli: İhsanoğlu’na Oy Vermemek, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip’e Oy Vermek Demektir. Eğer içlerine siniyorsa böyle yapsınlar!

…Ekmeleddin Bey’in Tayyip çizgisinde bir dindar olmadığını iyi bilelim. Ben Tayyip’i zaten dindar olarak görmem. O, dinimizi kullanıp oy devşirmeyi başaran bir cambazdır!. İhsanoğlu’na gelince, onu bugüne kadar hırsızlığı, yolsuzluğu, namussuzluğu olmayan, dünyada ve Ortadoğu’da saygınlığı olan gerçek bir Müslüman olarak tanımlamak gerekir.

… Bu iki partinin tek isim üzerinde uzlaşmaya varmış olması çok önemlidir. Türk siyasetinde böyle bir olaya ilk kez tanık olduk. … Kendi adıma söylüyorum, Tayyip’in karşısına hangi aday çıkarsa çıksın, şahsen desteğimi ona verecektim…

… Sanırım şu ilk heyecan günleri geçince, özellikle CHP’de benim gibi düşünmeyenler de aynı çizgiye geleceklerdir. Başka çare var mı?

Aksi takdirde Tayyip ve AKP’ye hizmet etmiş olacaklardır…”

Takdir yüce halkımızındır

Em. Albay Cemil Denk,
19.6.2014

CUMHURBAŞKANI ADAYI İSLAMOĞLU ÜZERİNE YAZILAR

 

 

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *