TÜRK USULÜ BAŞKANLIK …* ‘Bunlar iyi günler’ diyen Erdoğan’a ‘Bizi öldürtecek misin?’ sorusu

TÜRK USULÜ BAŞKANLIK


Gerçek demokrasinin olduğu ülkelerde cumhurbaşkanlarının temel görevlerinden birisi de, ülkede yaşayan tüm bireylerin can güvenliğini, yaşam ve seyahat özgürlüğünü sağlamaktır. Türk usulü ucube başkanlık sisteminde parlamento ve bakanlar kurulu askıya alındığından, “Demokrasi” denen olgu, bir kişinin dudak arasına sıkıştırılan bir kürdana dönmüşken bu sistemden çıka çıka ancak, başkan denen kişinin özgürlükleri de kısıtlaması çıktı… Kimin nereye gidebileceği/gidemeyeceği kararlarını da artık O veriyor!!! Karar vermesi yetmiyor, tehdit ediyor, hedef gösteriyor…İşte biz buna TÜRK USULÜ BAŞKANLIK diyoruz… Otokrasiden faşizme doğru…
Yazık ettiniz bu ülkeye yazık… Önce demokrasiyi çaldınız…İnsan haklarını yok ettiniz… Liyakat yerine, damat, dayı, enişte, teyze oğlu geldi…Ülkeyi perişan ettiniz, darma duman ettiniz… Kırdınız, döktünüz… Soydunuz, çaldınız… Yoksullaştırdınız… Yaşam umutlarımızı aldınız… Umutlarını çaldığınız insanlar canlarından vazgeçiyor, intihar ediyorlar… İşsizlik toplumu sarmaladı… Hayat pahalılığı tavan yaptı…Zenginleri daha fazla zenginleştirirken ihalelerden pay alıyorsunuz…Çizdiğinizi eşkenar üçgenin köşelerine MAFYA, SİYASETÇİ, İŞ ADAMI yerleşti… Mafya da siyasallaştı… İnsanlar yetmedi, Ağaçları, ormanları, kurdu, kuşu, börtü böceği de yok ettiniz… Dereleri kuruttunuz, suyun türkülerini susturdunuz… Eğer ilahi adalet denilen ve sizlerin de inanır gibi yaptığınız Tanrının adaleti varsa; omuzlarınızdaki günahların ağırlığı altında toprağa yapışırcasına ezileceksiniz.
Eyy utanmazlar, gün ola, devran döne…
Yaptırdığınız saray dediğiniz adalet evlerinde
yargılanacağınız zamanlar yaklaşıyor.
Naci Kaptan

‘Bunlar iyi günler’ diyen Erdoğan’a
‘Bizi öldürtecek misin?’ sorusu

Ahval news – Zülfikar Doğan – May 26 2021

Erdoğan ise AKP grubunda, Rize’de yapılan saldırılarla
Akşener’e ‘güzel bir ders verildiğini belirterek şunları söyledi:
“Gelin hanım Rize’nin bu evladını Netanyahu’nun yanına koyuyor ardından da Rize’ye gidiyor. Sen Rize’nin uşağına hakaret edip, Netanyahu gibi bebek katilleri ile aynı kefeye koyarsan yapılacak olan işte budur. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin, orada da gerekeni yaptılar. Sonra Trabzon’a gitti, ortalarda görünmeden uçağa bindin döndün. Daha neler olacak neler… Bunlar iyi günlerin.”
Akşener, kendisine ‘Bay Meral’ diyen Erdoğan’ın bu sözlerine ‘İşte tam da bunun için İYİleştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz’ mesajıyla yanıt verdi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ın ‘Mafya ağzı ile konuştuğunu’ dile getirerek Akşener’e destek verdi. Kılıçdaroğlu mesajında; ‘Erdoğan binlerce trolünden umudunu kaybetmiş olacak ki, kendi de trol gibi konuşmaya başlamış. Mafya ağzı ile “bunlar daha iyi günler” demiş. Geç bunları kardeşim geç. Er meydanına gel, milletten korkulmaz. Sandığı getir sandığı!’ dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’a ‘Ne yapacaksın, bizi öldürtecek misin?’ diye seslendi. Altay; şöyle konuştu:
”Ne yapacaksın Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Ahmet Davutoğlu’nu, Ali Babacan’ı, Temel Karamollaoğlu’nu öldürtecek misin? Bunlar istedikleri İl’e gidemeyecek mi? Sen böyle insanları tahrik ederek, muhalefet liderleri ilinize gelirse taşlayın demek suretiyle, ne yapmak istiyorsun? Bu legal siyasete tehdittir. Bu siyasete sıkıyönetim ilanı kararıdır. Bu siyasi parti genel başkanlarına çok güçlü olmadığınız yerlere gitmeyin, sizi indirtirim mesajıdır. Dedi ki ‘tüm bu iddiaların bir iftira olduğunu mahkemeler ortaya çıkaracak’ dedi. Yargıya açık, seçik talimattır. Bunun üzerini ‘örtün’ demektir. Yargıya güvenmiyoruz. O yüzden komisyon kurun diyoruz. 4348 cumhuriyet savcısının işi şimdi daha zor. Bu emirden sonra kim çıkacak? Bugün Erdoğan’ı, iyi hal indirimine sığınmış suçlu psikolojisiyle gördüğümü ifade etmek isterim.”

Makale özeti – Ahval news – Zülfikar Doğan – May 26 2021
https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/akp/bunlar-iyi-gunler-diyen-erdogana-bizi-oldurtecek-misin-sorusu
This entry was posted in FAŞİZM, Politika ve Gundem, SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *