HUKUK VE ADALET * Bu Hakimi Alnından Öpüyoruz

Bu Hakimi Alnından Öpüyoruz

Nihayet; cesur ve cesur olduğu kadar da, mesleki ve kişisel onuruna sahip çıkan gerçek bir hakim görebildi, bu ülkenin masum ve güzel insanları.


Sanırım hangi hakimden bahsettiğimizi hemen anlamışsınızdır. Ezber bozan ve Cumhurbaşkanı’na hakaret suçuyla ilgili olarak en doğru kararı veren Ankara 46.Asliye Ceza Mahkemesinin değerli ve onurlu Hakiminden bahsediyoruz tabi.

Ankara 46.Asliye Ceza Mahkemesi hakimi; bu yasal ve hukuki zorunluluğa uyarak, adil ve çok doğru bir karara imza atmış ve yargıda bir devrim yaparak, Türk Yargı Tarihine adını altın harerle yazdırmıştır

ERDOĞAN’ın; Cumhurbaşkanı kimliğinin yanında, sahip olduğu parti lideri sıfatıyla partisel görev ve faaliyetiyle ilgili olarak yaptığı eylem, faaliyet ve söylemlerinin, rakip siyasi partilerin yönetici, mensubu ve seçmenlerinin karşı söylemleriyle kendisine aynen geri dönmesi halinde, hemen cumhurbaşkanlığı şapkasını ve zırhını giyerek, cumhurbaşkanı olarak hakarete uğradığını iddia etmeye, asla hakkı yoktur.

ERDOĞAN; aynı zamanda cumhurbaşkanı da olması nedeniyle, siyasi parti lideri olarak yapacağı konuşmalarında, muhalefet partilerinin liderlerinden daha fazla dikkatli olmak, rakiplerine yönelik hakaret içeren sözleri sarf etmekten sakınmak zorundadır.


Güner Yiğitbaşı’nın 10 Mart 2020 tarihli
“Bu Hakimi Alnından Öpüyoruz” başlıklı yazısından özet
https://haberguncel.blogspot.com/2020/03/bu-hakimi-alnindan-opuyoruz.html
This entry was posted in HUKUK-YARGI-ADALET. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *