DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ LÜKS CİPİNDEN PAPA FRANSUVA’NIN RENO’SUNA * KİM DAHA İNANÇLI? * Allah’tan korkmuyorsan Papa’dan utan!

ALİ ERBAŞ TOGG’A DUA ETTİ, TÜRKİYE’DE AUDİ 8’E,
SUUDİ ARABİSTAN’DA LÜKS GMC CİPE BİNDİ


Kamuda tasarruf çağrılarının yapıldığı bir dönemde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tanıtımına katılıp dualar ettiği 1.5 milyon TL’lik TOGG yerine 16 milyon liralık Audi A8 aldı.

ALİ ERBAŞ’IN SUUDİ ARABİSTAN’DA LÜKS
BİR AMERİKAN GMC CİPİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

15 milyon 725 bin liraya yeni alınan Audi ile tepki gören Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın lüks bir GMC cipi olduğu GMC’si de çıktı. 15 milyon 725 bin lira değerindeki yeni Audi A8 marka lüks makam aracı tartışılan Erbaş’a, hac ve umre seyahatlerinde kullanması için Amerikan malı General Motors (GMC) marka SUV tipi bir makam aracı alındığı öğrenildi. Erbaş bu lüks cipi Suudi Arabistan’a gittiğinde kullanıyor.
Hac ücretlerinden elde edilen para ile Diyanet Vakfı bütçesinden 2022’de alınan lüks araç, daha önce yine Suudi Arabistan’da kullanılan beyaz renkli GMC marka aynı tip aracın yerine yenilenerek alındı. Araç Mekke’deki Din Hizmetleri Ataşeliği’nde muhafaza ediliyor.

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus İstanbul’u ziyareti sırasında lüks bir otomobil yerine, Renault Clio Symbol araca bindi.

Allah’tan korkmuyorsan Papa’dan utan!

SÖZCÜ – Necati Doğru – 05 Mayıs 2024

2014 yılında Papa Fransuva, Roma’dan kalkıp Türkiye’ye resmi bir ziyaret yapmaya gelmişti. İstanbul’da Fener Rum Patriği’ne alnını öptürdü. Ayasofya Camii’ni gezdi. Ankara’ya gitti. Cumhurbaşkanlığı sarayında;
Bizim Diyanet İşleri Başkanı ise 2014 yılından beri makam aracı lüks pahalı ithal otomobilden iniyor, daha lüks ve daha pahalı ithal otomobile biniyor. En son Mekke’de de GMC marka SUV tipi bir makam aracı olduğu ortaya çıktı. Mekke’ye gittikçe buna biniyormuş. Aklımdan; “Allahtan korkmuyorsan Papa’dan utan” diye yazmak geçti.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *