ŞİŞEBİLİR *** Seçimle geldiler. Gitmek istemiyorlar. 4 ay arayla seçim yeniliyorlar. Muhtarları Saray’a topluyor, dalkavuk alkışı ile kendi kendilerini alkışlattırıyorlar. Boynu kalınlar çıkartıyor, gazete binaları bastırıyorlar. Beyaz Toroslar gelir diye halkı korkutuyorlar.

Sözcü
Necati Doğru
23 Ekim 2015

ŞİŞEBİLİR

Seçim sandığına gitmeye bugün dahil 9 gün kaldı.
Halkı küçümsemeyin. Aklı var. Sezgisi yüksek.
Aklını öne geçirme kararı aldığında, kararını uygular.

Seçtikleri onu aldattı.
Gösterecek.
“Zamanınız tükendi.”
Bunu diyecek.

Halkın içinde dolaşan biriyim. AKP’yi yeni bir parti olduğu, farklı durduğu için yürekten savunanlar şimdi susuyor. Konuşmuyorlar. Savunmuyorlar. Laf açıldığında konuyu değiştiriyorlar. Bir karara varmışlar: Seçimle belediye başkanı yaptık. Yine seçtik Başbakan yaptık. Seçtik Cumhurbaşkanı da yaptık. 13 yılda 9 kere balkon konuşması yaptırdık.

Daha ne!
Seçimle geldiler. Gitmek istemiyorlar. 4 ay arayla seçim yeniliyorlar. Muhtarları Saray’a topluyor, dalkavuk alkışı ile kendi kendilerini alkışlattırıyorlar. Boynu kalınlar çıkartıyor, gazete binaları bastırıyorlar. Beyaz Toroslar gelir diye halkı korkutuyorlar. Sanki çocuk korkutuyorlar.Kendilerini aldatıyorlar.

Bölünme bir.
Ekonomi iki.

İktidar partisi liderine 9 balkon konuşması yapma desteği vermiş olanlardan bir bölümü; bu iki kötüye gidişten (terör ve işsizlik) canı yandığı için “seçimle geldim, gitmem, 400 milletvekili çıkartana kadar seçimleri yenilerim, mademki seçilmiş cumhurbaşkanı oldum, her sözümü dinleyeceksiniz” diyen tavırlara çok fena, derinden, sessizce içerliyor. En çok kızdığı da “bir kişi istedi diye seçimin yenilenmiş” olması. Arkasından Türkiye’nin Suriye’ye benzer görüntülerle huzurunun bozulması.

Bilesiniz; geçmişte AKP’ye oy vermişler içinde “sessizce kızıp içerleyenlerin sayısı” az değil. Terörün meydan okuyacak güce ulaşması. Şehit cenazeleri. Ankara’nın göbeğinde patlama. Hem vatan sathında bölünme. Hem devlet kurumlarında bölünme. Başbakanın Diyarbakır’a gizli gidip dönmek zorunda kaldığı bir ortamın yaratılması. Her istediklerini verdik dedikleriyle kanlı bıçaklı olunması. İşsizliğin çığ olması. İşlerin durması.

9 gün kaldı.
Halk gösterecek.
Göreceğiz.

13 yıldır iktidardalar.
Hep yüksek oy aldılar.
Halkı en iyi onlar tanıyor.

Halkın sessiz, bağırmayan, içine atan kararını anladılar. Dikkat edin, “başkan olma projesini” dillerinden düşürmezlerdi, bir aydır “Başkan” lafı etmiyorlar. 13 yıldır kendisine oy vermiş olanları sessiz kararından vazgeçirmek ve yeniden kazanmak için iktidar yanlısı 9 TV kanalında, her gün dokuz defa, başta başbakan ve bakanlara, 9 takla attırıyorlar.

Özetle şunu diyorum
Benim gözlem ve tespitlerim anketleri tutmuyor. Anketler AKP’yi yine yüzde 41-42-43 olarak gösteriyorlar. 7 Haziran seçimlerde çıkan sonuçların aynısının tekrarlanacağını, bir milim bile oynama olmayacağı

tahminini yapıyorlar.
Tahminler şişebilir.
AKP yüzde 40’ın çok altına inebilir.
Yüzde 35 ile yüzde 40 arasında bir yere gerileyebilir.
Sandık sürprize gebe!
Dönüm noktası pişiyor.

Gizleniyor!

Anlaşma yapıldı: 250 milyon Euro karşılığı Türkiye’de 2 milyon göçmen için 6 adet kamp yapılacak. Bu kamplardan seçmece yapılıp, işe yarayanlardan 500 bin Suriyeliyi AB ülkeleri “göçmen olarak” kabul edecek. Bu sırada hâlâ AB sınırlarına; Yunanistan, Romanya, Bulgaristan’a kaçak geçmeye çalışan olursa, bunlar yakalanıp Türkiye’ye iade edilecek. Yapılacak yardım karşılığında Türkiye bu göçmenlere “çalışma izni” verecek.

Bu anlaşma geçen hafta Türk Hükümeti ile yapıldı ve Claude Junker, Angela Merkel, Francois Hollande tarafından onaylandı. Bu bilgiyi bana yazayım diye geçen Emekli Büyükelçi Onur Öymen, “Eğer birileri bu yazıyı düzmece” buluyorsa 4 Ekim 2015 tarihli Frankfurter Allgemeine Gazetesini Google’dan Türkçeye ya da İngilizceye çevirip okusun” dedi.

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/necati-dogru/sisebilir-967136/

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *