Teröre füze taşıyan gemi Çanakkale’de ortaya çıktı

Teröre füze taşıyan gemi Çanakkale’de ortaya çıktı

Cumartesi, 31 Mayıs 2014
Aydınlık

2012 Aralık ayında Suriye’deki teröristlere füze götürdüğü belirlenen ve Nisan 2013’te Tuzla’da İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce yapılan aramada çok sayıda silah, mermi ve cephaneyle yakalanan Libya bayraklı “Al Entisar” gemisi Çanakkale’de ortaya çıktı.

Haydarpaşa Limanı’na çekildi

Geminin hikâyesi, 20 Nisan 2013’te İstanbul Tuzla Limanı’ndan aldığı çok sayıda silah, silah parçası ve merminin ele geçirilmesiyle başladı. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce Tuzla’da yapılan aramada Libya bayraklı gemide, çok sayıda silah, mermi ve patlayıcı madde bulunduğu için gemi Haydarpaşa Limanı’na çekilmiş ve kaptanı İ.A. ve S.Ç. mahkemece tutuklanmışlardı.

Mühimmat deposu!

Yapılan aramalarda, 251 bin av fişeği, 5 bin tabanca mermisi, 990 adet monte edilmemiş vaziyette pompalı tüfek, 210 adet 9 milimetre tabanca, 199 adet 7.65 milimetre tabanca silah parçası ve çok sayıda makineli tüfek mermisi ele geçirilen gemi o günden beri Haydarpaşa Limanı’nda tutuluyordu.

Bir yılı aşkın süredir demirli olduğu Haydarpaşa Limanı’ndan dün akşam saatlerinde hareket eden gemi, Çanakkale Boğazı’ndan geçmek için Gelibolu’dan kılavuz kaptan aldı. Gocuk Burnu açıklarına gelindiğinde kılavuz kaptan gemide birçok eksiklik tespit ettiğini ve gemi kaptanının aşırı tepki göstererek tahrik edecek şekilde üzerine yürüdüğünü ifade etti.

Bunun üzerine gemi, seyir emniyetini tehlikeye attığı için Eceabat ilçesi yakınlarındaki Kilye Koyu’na demirletildi. Bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Kurtarma-5 römorkörü ve Kıyı Emniyeti-2 botu gönderildi. Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı’na ait bir bot da olay yerine intikal etti. Kılavuz kaptan Mehmet Karcı, Kıyı Emniyeti-2 botu tarafından alınarak Çanakkale’ye götürüldü.

Para cezası sonrasında izin

Çanakkale Liman Başkanlığı’nın gemide kontrol ve denetim yapacağı, idari soruşturma sonucunda gerekli görülürse para cezası kesileceği öğrenildi.

İşlemlerinin tamamlanmasından sonra sorvey kontrolünün ardından geminin seyrine izin verilebileceği bildirildi.

Derya Derviş

http://aydinlikgazete.com/guendem/42057-terore-fuze-tasiyan-gemi-canakkalede-ortaya-cikti.html

This entry was posted in RADİKAL İSLAM, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *