Antakya’da üs kurmuşlar

16 Eylül 2013 Pazartesi
Emrah Taştan / Özer Sürmeli
ulusalkanal.com.tr

Antakya’da üs kurmuşlar

Adana Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü kimyasal silah soruşturmasında, Suriyeli terörist grupların Hatay’ın Antakya ilçesine kamp kurdukları ortaya çıktı. İddianamenin 1 numaralı şüphelisi olan Haytham Kassap, ifadelerinde Türkiye’de yürüttüğü çalışmaları ve teröristlerin Türkiye’de kurduğu ağı açıkça itiraf etti.

Terör örgütü üyeliği ve terör örgütüne silah temini suçlarından 25 yıl hapis cezası istenen Haytham Kassap, savcılara Suriyeli terörist gruplar adına Türkiye’de yürüttüğü faaliyetleri bir bir anlattı. Kassap’ın itirafları, Antakya’nın Suriyeli terörist grupların harekat merkezi haline geldiğini açıkça ortaya koydu.

Her şey, Haytham Kassap’ın, Ahrarı Şam grubu yetkililerinden Ebul Hasan ve Tammam isimli şahısların talimatıyla Antakya’da bir ev kiralamasıyla başlıyor. Antakya’ya yerleşmesinin ardından Suriyeli terörist grupların temsilcileri bir bir Kassap’ın kapısını çalıyor ve kendisine görev veriyor.

Kassap, Ebu Ukba adlı bir teröristin talimatıyla Suriye’de zırhlı araçlara düzenlenen saldırılarda kullanılan entegre patlayıcı sistemleri için elektronik devreleri temin ediyor. Suriyeli teröristler oldukça rahat hareket ediyor. Zira, teslimat şehir merkezindeki Antakya Devlet Hastanesi’nin yanında yapılıyor.

Humus’ta savaşan terörist gruplardan Hak Tugayı da Ebu Muhammed isimli şahıs aracılığıyla Haytham Kassap’ı Antakya’da buluyor. Hak Tugayı’nın Kassap’tan talebi ise havan topu yapımında kullanılan krom boru. Havan toplarının özelliği Suriye’de sivillere yönelik saldırılarda en çok kullanılan silah türü olması.

Antakya’da, Suriye’deki terörist grupların taleplerini karşılamakla görevli olan Kassap’ın yerine getirdiği görevler arasında “saniyelik fitil, havan topu yapımı için krom boru” ve en önemlisi “kimyasal silah için hammede temini” de bulunuyor.

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, EMPERYALİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *