SEÇİMLER * AGİT GÖZLEM HEYETİNİN ARA RAPORU

SEÇİM KAMPANYALARININ DEVAM ETTİĞİ ORTAMDA, AVRUPA KONSEYİ VE AGİT ‘ İN SEÇİMLERİ NASIL İZLEYECEĞİNE İLİŞKİN BİLGİ VE AGİT SEÇİM GÖZLEM HEYETİNİN ARA RAPORU İLE İLGİLİ BİLGİYE AŞAĞIDA BAŞLIKLARI BELİRTİLEN HABERLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ. ULAŞABİLECEĞİNİZ RAPORDA DİKKAT ÇEKEN HUSUSLAR MADDE BAŞLIKLARI İLE BİRLİKTE SÖZCÜ GAZETESİNDEN ALINMIŞTIR.
SAYGILAR,
Orhan TAN – FEYM GRUBU

1..Avrupa Konseyi ve AGİT seçimleri nasıl izleyecek, hangi noktalara odaklanacak? (BBC.COM)
AKPM’den yapılan açıklamaya göre, heyetin amacı seçimler öncesi kampanya süreci ve siyasi iklimi değerlendirmek. Bu heyetle birlikte toplam 40 kişilik bir gözlem heyeti seçimleri yakından izleyecek.
2. AGİT Seçim Gözlem Heyeti’nin ara raporunda dikkat çeken ifadeler… (SÖZCÜ)
“ADAYLAR KIŞKIRTICI MESAJLAR VERMEKTE VE SERT BİR DİL KULLANMAKTA”, “MEVZUAT, DEMOKRATİK SEÇİMLERİN YÜRÜTÜLMESİ İÇİN TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KISITLAMAYA DEVAM ETMEKTEDİR”, “SEÇİMLERİN YÜRÜTÜLMESİNİN ÖNÜNDE BÜYÜK BİR ENGEL OLMADIĞI SONUCUNA VARMIŞTIR”, “ADAY LİSTELERİNDE 372 (YÜZDE 20) KADIN ADAY BULUNMAKTADIR”, “CHP’Lİ ANKARA BELEDİYE BAŞKANI DA KAMPANYA İÇİN AÇILIŞLARI KULLANMIŞTIR”, “KAMPANYA FİNANSMANINA İLİŞKİN ÖNCEKİ TAVSİYELER DİKKATE ALINMAMIŞTIR”, “MEDYA ORTAMI KUTUPLAŞMIŞTIR”

AGİT; Avrupa Birliği (AB) üyelerini, AB ve/veya NATO üyeliği perspektifi bulunan Balkan ülkelerinin yanısıra, ABD, RF, Kanada, Doğu Avrupa ile Kafkasya ve Orta Asya ülkelerini bünyesinde barındıran yegane ve en büyük bölgesel güvenlik forumudur.
This entry was posted in SEÇİM - SEÇSİS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *