YAKLAŞAN SEÇİMDE CHP İLKELERİNE İHANET EDEN, GİZLİ AJANDASINI AÇIKLAYAN KILIÇDAROĞLU’NU KINIYORUM.

KINAMA


Geçtiğimiz hafta yaşanan talihsiz gelişmelerden birisi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de yaptığı konuşmaydı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı: Açık söylüyorum, biz değiştik, biz halkın partisiyiz. Biz hangi yanlışları terk ettiysek artık Saray tam odur. Statükocu, anti-reformcu, antiözgürlükçü Kenan Evren kafasına geldiler.”
Bu ifadeler, bir dil sürçmesinden veya telaş içinde farklı kavramların ve konuların yanlışlıkla bir araya getirilmesinden ibaret değilse ve konuşmada “biz” denildiğinde, CHP kastediliyorsa, bu son derece vahim bir olaydır!
Bir CHP genel başkanı, CHP’nin onurlu, namuslu ve şerefli geçmişini çarpıtarak CHP için, “halkın olmayan parti”, “AKP sarayı partisi”, “statükocu”, “anti-reformcu”, “antiözgürlükçü”, “Kenan Evren kafalı” ifadelerini kullanamaz!
Bu aynı zamanda, CHP’nin eski genel başkanlarına, Mustafa Kemal Atatürk’e, İsmet İnönü’ye, Bülent Ecevit’e, Deniz Baykal’a, Altan Öymen’e, Hikmet Çetin’e yönelik de büyük bir haksızlık, hakaret ve aşağılama anlamına gelmektedir.
Bu ifadeler, neoliberaller, ikinci Cumhuriyetçiler, dinciler, mezhepçiler ve etnik kimlikçiler tarafından yıllardır CHP için kullanılmaktadır!
Bir CHP genel başkanı, kurumsal kimliğini savunmak ve seçim kazanmak istiyorsa CHP’nin devrimci, reformcu, antistatükocu, özgürlükçü, halkçı geçmişine sahip çıkmalıdır!

Kılıçdaroğlu bu açıklaması ile CHP tabanında hayal kırıklığı ve üzüntü yaratmıştır. Tıpkı Ekmelettin olayında (TIPIŞ TIPIŞ GİDERLER)de  olduğu gibi davranmış ve CHP tabanını küstürmüştür. Türkiye’nin bıçak sırtında olduğu bu dönemde Kılıçdaroğlu siyasal islama ve bu görüşü benimseyen partilere selam çakmaktadır. Görünen odur ki seçimde İYİ PARTİ iktidara gelecek, Kemal beyin CHP’si yine muhalefette kalacaktır.
Naci Kaptan

Yazı Cumhuriyet gazetesi Örsan Öymen’in 6 Ocak 2023 tarihli 6’lı MASA VE CHP makalesinden alınmıştır.
This entry was posted in Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASAL İSLAM, SİYASİ PARTİLER, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

One Response to YAKLAŞAN SEÇİMDE CHP İLKELERİNE İHANET EDEN, GİZLİ AJANDASINI AÇIKLAYAN KILIÇDAROĞLU’NU KINIYORUM.

  1. Emin says:

    Tamamen katılıyorum…Sn..Kılıçdaroğlu ve ondan evvelki genelbaşk.Baykal ! emperyalizmin istediği vaatleri hayata geçirmiş,iktidarı gerici ,yobazlara teslim ederek ülkemizi siyasi ve ekonomik olarak geleceğini çökertmişlerdir…bunun faturası Türkiye Cumhuriyetinin (Ergenekon kumpası) ordusudur.Bir çok hatalar yapılmıştır,hayati olanıda (Dokunulmazlık anayasası vs. Ekmelettin olayı gibi ) mühürsüz oyların kabullenilmesidir ..Altılı masa nın dışındaki partiler dikkate alınmamıştır,yok sayılmış tır.,çok büyük bir hatadır.sayğılarla.teşekkür ederim .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *