TEPKİ SELİ

Rıfat Serdaroğlu: 15 Mart 2022

TEPKİ SELİ


Türk Milletinin demokratik tepki selinin önünde hiçbir kütük duramaz.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının günlerdir sessizce sürdürdüğü “Demokratik Tepki” sadece zamlara, hayat pahalılığına, ucuz ekmek kuyruklarına bağlanamaz.
Türk İnsanı, başta doktorlarımız olmak üzere 20 yıldır süren Baskı-Zulüm-Hukuksuzluk-Yobazlık-Cumhuriyete ve Demokrasiye saldırıya ve faşizan baskılara isyan ediyor. İstanbul’da Taksimdeki Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen doktorlarımıza, polisin yaptığı terbiyesizlik kabul edilemez! Polise, bu emri verenler, mutlaka yaptıklarının hesabını vereceklerdir.
Bundan sonra ne olur?
AKP, Türk Milletinin kendisine verdiği “vekâleti” çiğnemiştir. Türk Milletine-Atatürk’e-Atatürk Milliyetçiliğine-Türk Vatanının Birliğine Bütünlüğüne ihanet etmiştir. O vekâlet yakında iptal edilecektir.
Türk Milletinin bu tepkisini AKP Hükümeti, tazyikli su-biber gazı-cop ile zor kullanarak durduramaz. Bu olaylar bundan böyle artarak devam edecektir. Çünkü Türk Milleti, kendi kaderine el koyma kararını almıştır. Bu hareketler, sadece şehirlerde değil, ilçe ve beldelerde de yapılacaktır.
Demokrasiye inandığını söyleyen Erdoğan süratle aklını başına almalı ve gerçekleri görmelidir. Öyle, “Giderlerse gitsinler” şeklindeki kabadayı tavrı, AKP Genel Başkanı Erdoğan’a yakışabilir ama Cumhurbaşkanına yakışmaz. Gerçi, doktorlarımıza “nereye giderlerse gitsinler” diye hakaret eden kafaya her türlü kötülük yakışır ama, insan kondurmak istemiyor!
Erdoğan’ın yapması gereken halkın sesine kulak verip, sorumlu bir yönetici gibi davranmasıdır. Erdoğan, Türk Milletinin bu tavrına karşı olan tutumunu değiştirmez ve can kayıpları yaşanırsa sorumlu kendisi ve hükümeti olacaktır.
İçişleri Bakanlığının üst düzey bürokratlarının da inisiyatif kullanmaları, polisi vatandaşla karşı-karşıya getirecek eylemlerden uzak tutacak yöntemleri uygulamaları gerekmektedir.
Çünkü İçişleri Bakanı yapılan zatın, kimseye itidal tavsiye etme ve sözünü dinletebilme kabiliyeti maalesef yoktur!
Ülkeyi yöneten AKP Hükümetinin- Yüksek Yargının-Genelkurmay Başkanının-
MİT Müsteşarının çok iyi anlamaları gerekir ki;
Büyük Türk Milleti;
*Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Federe İslam Devletine dönüştürülmesine izin vermeyecektir.
*Ulus Devlet ve Üniter yapı, can pahasına korunacaktır.
*Devletimizin Lâik-Demokratik-Sosyal-Hukuk Devleti nitelikleri korunacak ve Çift Meclisli Parlamenter sisteme dönülecektir.
*Anayasamızın ilk altı maddesi mutlaka korunacaktır.
Türk Milletinin bu kararına uyanlar, bu aziz toprakları “Vatan” olarak kabul edenler, etnik kökeni-inancı-ırkı ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit ve özgür vatandaşlarıdırlar. Bu gerçek dışında hayal kuranlar, Türk Milletinden değildir. İsteyen Barzani’nin, isteyen İran’ın, isteyen Putin’in yanına gitmekte özgürdür.
Ne diyordu Büyük Usta Musa Eroğlu;
Geçtim Dünya Üzerinden / Ömür, Bir Nefes Derinden
Bak Feleğin Çemberinden / Yolun Sonu Görünüyor…
Senin devrinin de sonu geldi be usta.
Ne yapacan, uyacan mecbur.
Türk Milleti böyle istiyo!
Not; 4 günlük Ankara ve Orta Anadolu çalışmamız var. Yazılar aksayabilir.
Maaştan kesersiniz gari…
Sağlık ve başarı dileklerimle 15 Mart 2022
This entry was posted in Rifat SERDAROĞLU yazıları. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *