EKONOMİ, YARI AÇ, YARI TOK Bir yanı saray bir yanı gecekondu

EKONOMİ, YARI AÇ, YARI TOK
Bir yanı saray bir yanı gecekondu

14.04.2021
Gerek siyasetin merkezi olması gerekse de Türkiye genelinden göç almasından dolayı sınıflar arası “eşitsizliğin” yoğun hissedildiği bir kent olarak Ankara’nın bir yanı lüks villalar ve saraylarla çevriliyken bir yanı da yıkık dökük gecekondularla çevrili. Kentin bir yanı mavi bir yanı ise gri.
Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik kriz, yoksulluk ve yoksunluğu da beraberinde getiriyor. 2021 yılına ait asgari ücret 2 bin 825 TL olarak açıklanırken, açlık sınırı 2 bin 652 TL, yoksulluk sınırı ise 8 bin 638 TL olarak açıklandı.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 22 Mart 2020’de yayımladığı yıllık Hanehalkı İşgücü Araştırması (HİA) sonuçlarına göre, işsizlik oranı 13,2. Rapora göre Türkiye’de 4 milyon 61 bin kişi işsiz. Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu Araştırma Merkezi’nin (DİSKAR) 22 Mart’ta yayımladığı İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu’na göre ise işsizlik oranı 27,4 seviyesinde. DİSKAR’a göre ülkede 12 milyon 115 yurttaş işsiz. Özelde son bir yıllık süreçte, içinde bulunduğumuz salgın koşullarıyla beraber artan yoksulluğun yoğun hissedildiği kentlerden biri de 5 milyon 663 bin 322 kişilik nüfusa ev sahipliği yapan Ankara.
This entry was posted in Ekonomi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *