TAVUKLARINIZI SANSARA, TARİH KURUMUNU “ENSAR’a” TESLİM ETMEYİN

HABERE YORUM

Naci Kaptan

Ensar Vakfının Afyonkarahisar yöneticisi Ahmet Yaramış isimli kişi Atatürk’ün kurmuş olduğu  Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na atanmış!!!

Aşağıdaki haberin başlığı “Ensarcılar Türk Tarih Kurumu’nu da ele geçirdi” Aslında bu değerli kurumu ele geçiren Erdoğan’gillerdir!!! İrticadır, Devrim karşıtlığıdır.
“Keşke Yunan’lılar kazansaydı” diyen Laik Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı fesli Kadir’i saraya danışman yapan ve Devlet sofrasında ağırlayan Erdoğan’ın,  Atatürk düşmanı bir kişiyi TARİH KURUMUNA başkan atamış olması, Anayasa Mahkemesi tarafından LAİKLİĞE KARŞI ODAK OLMAKTAN ceza alan kişi için normaldir. 
Adı ve hedefi şaibeli olan ENSAR VAKFI  Erdoğan ailesinin yönetiminde olup Atatürk devrimlerinin karşıtıdır ve siyasal islamcı sicili çocuklara taciz ve tecavüzle anılmış olan bu vakfın geçmişi pedefoli ile kirlidir. Yöneticileri bu nedenle mahkeme tarafından cezalandırılmıştır.
AKP iktidarı döneminde kamu kurumlarına yapılan tüm atamalarda LİYAKAT hiç bir zaman göze alınmamış olup Bu kişilerin Erdoğan’ın otokratik buyurganlığına sorgulamasız biat edecek imam hatipli ve nepotizme uygun kişiler olması yeterlidir. Sen, ben, bizim oğlan, damat, dayı, enişte….
Osmanlı hanedanından sonra gelen Erdoğan hanedanı ve kankaları devrim karşıtlığı ajandaları ile tüm kamu kurumlarını yozlaştırarak ve erkler ayrılığı ilkesini yok ederek, anayasayı işlevsiz hale getirip,  Devlet kurumlarını AKP’nin denetim ve kontrolu altına almışlardır. Bundan en büyük yarayı YARGI VE TSK almıştır.
HSYK yönetimine Adalet Bakanı ve müsteşarı başkan ve yardımcı olarak atanmış ve Yargının bağımsızlık ilkesi bu sistem ile yok edilmiştir. HSYK daha sonra HSK olarak şekillendirilmiş, Anayasa Mahkemesi ve HSK üyeleri partili C.Başkanı ve TBMM (AKP tarafından) belirlenmesi sağlanmıştır. Bunun özeti; Yargıdan çıkacak olan tüm kararlar otokrasinin temsilcisi Erdoğan’ın isteklerine uygun olmasıdır. Ve de öyle olmuştur.
Örnek olarak AKP MKYK Üyesi Sakarya Tank/Palet fabrikasını şaibeli bir şekilde alan Ethem Sancak’ın eniştesi Mehmet Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca gösterilen adaylar arasından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 18 Mayıs 2015’te ilk kez, 21 Mayıs 2019’da ise ikinci kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçildi.
Akarca daha sonra İsmail Rüştü Cirit’ten boşalan Yargıtay Başkanlığına getirildi. Burada bir parantez açarak emekli olan İ.Rüştü Cirit’in İBB döneminde Erdoğan’ı aklayan hakim olduğunu da sistemin nasıl çürüdüğünü anlatabilmek için yazmak isterim. Hatırlatmak isterim ki Siyasi partilerin ANAYASAYA AYKIRI davranmaları halinde dava açacak makam CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞIDIR!!!  Ve artık böyle bir ANAYASAL KURUM YOKTUR,içi boşaltılmıştır. İŞTE DEVLET BÖYLE ÇÜRÜTÜLMEKTEDİR.
Bundan böyle Erdoğan ve AKP’nin eli serbesttir. ANAYASA İŞLEMEZ HALE GETİRİLMİŞ ve DEVRİM KARŞITLARINI durduracak yargı sistemi AKP’leşmiştir. İşte bu nedenle SİYASAL İSLAM kanun ve kural tanımadan, DEMOKRASİYİ yok ederek, SİYASAL İSLAMCI OTOKRATİK sistemi dayatarak toplumu bölüyorlar. ATATÜRK DEVRİMLERİNİN YARATTIĞI Kamu kurumlarını bu nedenle yok etmeye çalışıyorlar.
Naci Kaptan

Ensarcılar Türk Tarih Kurumu’nu da ele geçirdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış’ın Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar yönetim kurulu üyesi olması dikkat çekti.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre birçok kuruma atamalar gerçekleşti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış’ın Ensar Vakfı Afyon Yönetim Kurulu Üyesi olması dikkat çekti. Yaramış Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 10 Mart 2018’teki olağan genel kurulunda üye olarak yönetim kuruluna girdi.
ATATÜRK’ÜN KURUMUNA ATATÜRK DÜŞMANLARI!
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, skandal atamaya ‘İskilipli Atıf’ hatırlatması yaparak tepki gösterdi. “TBMM’nin 100. yılı kutlamırken Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’nun başına Ensar Vakfı yöneticisi Ahmet Yaramış atandı. Bu şahıs milli mücadele düşmanı, Kuvay-ı Milliye’ye kudurmuş haydutlar, Atatürk’e eşkıya diyen, öldürülmesini isteyen İskilipli Atıf’ı da öven birisi” diyen Adıgüzel, kurumun başına getirilen Ahmet Yaramış’ın bu övgülerini katıldığı panellerde ve TV programlarında sık sık tekrarladığını hatırlattı.
CHP’li Adıgüzel “Yine bir Atatürk düşmanı Mustafa Armağan ile katıldıkları panelde Mustafa Kemal’in öldürülmesini isteyen bildiriyi imzalayıp, hem de Yunan uçakları ile Anadolu’ya attıran vatan haini hemşehrisi İskilipli Atıf’ı öven kişi Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’nun başına atandı” ifadelerini kullandı.
https://www.toplumsal.com.tr/gundem/ensarcilar-turk-tarih-kurumu-nu-da-ele-gecirdi-h46612.html
This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, İrtica, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *