SARAYLARDAN 10 TL’lik İBAN NUMARASINA * MESELA DEDİK!!!

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “TULUMBANIN SUYU BİTTİ” deyişinin üzerinden yaklaşık 4 sene geçti!!! 

Bu sözü 2016’nın 4 Aralığında söylemiş idi.  Diğer bir deyişle denizin dibi, kumu gözükmüş ve deniz bitmişti. Liyakatli, ülkesini, halkını seven bir liderin yapması gereken önce kendisine sonra da ekonomiye çeki düzen verecek tedbirleri alması gerek idi!!! Türkiye fakirleşmiş, yoksulluk ve işsizlik tavan yapmış, enflasyon yükselmiş, yaşam pahalanmış idi. Tarım ve hayvancılık çökmüş, devlete akar sağlayan tümm fabrikalar, tesisler bedelinin altında yabancılara ve kankalara devredilmişti.

TULUMBANIN SUYUNU bitiren politikaların sahibi Erdoğan ve ona destek veren tüm AKP’li bakan/milletvekili ve Devlete hizmet yerine AKP’ye hizmet eden tüm kamu görevlileri geldiğimiz bu günlerin sorumlularıdır. 

Başta Erdoğan ve danışmanlarının ve tüm destekçilerinin Carlos El Menem (El Türco) döneminde Arjantin’inin nasıl çökertildiğini okumalarını ve yargılanırlarken mahkemede söylediklerini öğrenmelerini dilerim. Üzülerek yazıyorum ki Türkiye’miz Arjantin’den daha kötü durumdadır. Yok edilen sadece ekonomimiz değil, Anayasa askıya alınmıştır ve Laik Cumhuriyet sistemi de İslam devletine dönüştürülmeye çalışılıyor.

Bu günlerde yaşamakta olduğumuz büyük pandemiden kurtulabilmek için kasamızda var olan parayı da tükettiler. Hazinenin kefen parasına el koydular Bu nedenle toplum karantinaya alınamıyor ve çalışamaz hale gelen emekçilere gereken kaynak sağlanamıyor. Salgın bu nedenle bastırılıp kontrol altına alınamıyor ve ölüm skoru hergün daha da yükseliyor. Tüm bunların temelinde Erdoğan ve AKP tayfasının ülkemiz zenginliğini ve birikimini şahsi keyiflerince harcamaları ve akıl almaz büyüklükteki yolsuzluklardır.

TÜM YAŞAMI BOYUNCA BU DEVLETE HİZMET ETMİŞ VE VERGİSİNİ HALEN ÖDEYEN BİR VATANDAŞ olarak, kendi adıma böylesi özürlü, liyakatsiz ve dürüst olmayan bir yönetime ben bir simitçi tablası bile emanet etmem.

Gelelim halen sürdürülen bir savurganlık hikayesine daha…

300 ODALI YAZLIK SARAY 

Naci Kaptan


Değerli yazar Çiğdem Toker şöyle yazıyor;

BAHÇELERE 10 MİLYON

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son bütçe verilerine göre, ocak-nisan döneminde bahçe malzemesi alımı ile bakım ve yapımına 10 milyon 114 bin TL harcanmış. Aynı kalem geçen senenin aynı döneminde (ocak-nisan) 5.5 milyon TL. Sadece nisan ayına baktığımızda ise hepimizin bütçesinden bahçe malzemesi ve düzenlemeleri için harcanan para 6 milyon 171 bin TL.


GÜL GALERİSİ ÇİÇEK MASİFLERİ”

Mimar Şefik Birkiye’nin kurucusu olduğu Vizzion-Architecs’ce hazırlanmış “T.C Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu Yerleşkesi” avan projesine göre, yazlık saray 13 bin 166 metrekare kapalı inşaat alanına sahip. Bu mimari tasarım projesindeki peyzaj notlarından bir bölüm:

– Zeytin, turunçgiller, servi ağaçlarının öncelikli olarak öngörüleceği, yürüyüş yolları boyunca ambiyans varyasyonları

– Bahçe duvarlarının mineral etkisini kırmak amacıyla oluşturulacak çiçek masifleri

– Havuz terası ve bahçe arasındaki kot farkını absorbe edecek çiçek masifleri, yürüyüş yolları boyunca sürpriz etkisinin yaratılmak istendiği fantezi niteliğindeki ağaç budamaları

– Birbirine yakın tonlarda gül çeşitleri ile dizayn edilecek gül galerisi ve köşkü

– Sağlık yürüyüşü boyunca, eğimle uyum içinde düzenlenecek farklı çeşitlilikte doğanın cömertliğini yansıtacak çiçek masifleri…


Ne kadar romantizm dolu değil mi? … Hele hele parasını Devlet ödüyorsa ballı badem!!! Ne diyelim yakışır partili Cumhurbaşkanına ve ailesine… Ne de olsa çaylar şirketten……

Yazlık saray için kesilen ağaçlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için yaklaşık 50 bin ağaç kesilerek inşa edilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki ‘yazlık sarayın’ bulunduğu alanda inşaat hız kesmeden sürüyor. Yerleşkeye personel lojmanlarının dışında havuzlu villalar inşa edildiği de ortaya çıktı. Erdoğan’ın kullanacağı sarayın hemen arkasında daha küçük boyutta ve önlerinde havuzlar bulunan konutlar inşa edildi. Yazlık sarayın iki açık spor sahasının yapımı da tamamlandı.

MÜTEVAZİ!!! ‘Yazlık Saray’ olarak bilinen 300 kişi konaklama, 400 kişi çalışan kapasiteli başlangıçta 113 bin 443 metrekarelik fakat gittikçe büyüyen projenin inşaatında sona yaklaşılıyor.Milyonlarca liralık peyzaj düzenlemesinin yapıldığı inşaat dolayısıyla 50 bine yakın ağacın kesildiği ve 10 bin 966 metrekarelik kıyı dolgusu yapıldığını öğrenildi.

Buralara yabancı ülke şeyhlerinin, başkanlarının gelip tatil yapacağını dahi duyduk. Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda bu kadar lüks ve zenginliğin ne anlamı var?

Bölgenin koruma statülerinde ve imar planlarında değişikliğe gidildi. İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan ‘yazlık saray’ için deniz dolduruldu, yeni bir otoyol ve büyük yatların yanaşabileceği iskeleler yapıldı.

Kuvvetle muhtemel yine Almanları kıskandıracağız… Bakalım dünya devi olmamızı istemeyenler Cumhurbaşkanlığı’nın yeni devasa yazlığını görünce ne diyecekler?
Bu sefer kesin çatlayacaklar. Bari yine ekonomimize saldırmak suretiyle yazlık sarayın intikamını almaya kalkışmasalar!

Maliyeti devlet sırrı!
Mimarlar Odası, TOKİ’ye 1150 odalık Saray’ın maliyetini sordu. TOKİ’nin; “Maliyetinin açıklanması ülkenin ekonomik çıkarlarına zarar verir” cevabıyla şok oldu. Devlet sırrıydı!

Şimdi bu kriz ortamında gidip de Yazlık Saray’ın maliyetinin açıklanması ülkenin ekonomik çıkarlarına zarar vermez mi? Ne biz soralım, ne onlar söylesin. Bugün burada bütün olanlar saklı, gizli sürüp gitsin.

MESELA;
Yazlık Saray’a 170 ve 50 metre uzunluğunda iki ayrı iskelesi olan liman yapıldı. Kıyı yapıları için gerekli olacak usturmaça, babalar ve merdivenleri içeriyor. Uluslararası standartlarda yapılan nizami futbol sahalarının boyu 105 metre ile 120 metre arasında… İSKELENİN UZUNLUĞUNU Oradan hesapla. Herhalde kargo gemileri de yanaşacak!!!

MESELA;
Okluk Koyunda atadan, dededen bağı, bahçesi, mülkü olanların elinden mülkleri alındı. SİT alanı olan bölgenin bu vasfı kaldırıldı ki, galaksi imparatorumuza rahat rahat gezebileceği 30 hektarlık bir alan olsun…Senelerdir koyda hizmet veren 4 restaruant kapatılarak yerlerine üç kuruş beş paraya el kondu.

MESELA
170 ve 50 metre uzunluğunda iki ayrı iskelenin yapıldığı alanda bu iskelelerin yanı sıra üç plaj için 10 bin 966 metrekare alanın doldurulma çalışmalarında da sona gelindi. ENPO Mühendislik Çevre Danışmanlık Madencilik İnşaat ve Tarım Sanayii Ticaret Ltd. Şirketi’nin üstlendiği proje çerçevesinde hilal görünümlü üç yapay plaj ve iskele yapılmasına karar verilmişti.

MESELA
Koyun ve denizin kumu iri olduğundan nazik ayaklara batmaması için Karadeniz’den kosterlerle kum taşınarak kumsalın kumunun yenilendiği yazılıyor.10 bin 966 metrekarelik dolgu alanı ise özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildi.

MESELA
Plaj içerisinde güneşlenme ve dinlenme amaçlı bungalovlar yer alacak. Bungalovların ucunda ise denize girmek için iskeleler yer alacak. Kendilerini adeta Şeysel Adalarında sanacaklar. Smoothy’i yudumlarken grubu seyredecekler.

MESELA
CHP Milletvekili Muharrem Erkek verdiği önergede; Yazlık sarayın inşaatı için bugüne kadar 330 milyon TL tutarında harcama yapıldığı, 2019 yılında da 30 milyon TL tutarında ödenek ayrıldığını anımsattı. Erkek, önergesind e, “Şahsıma ulaşan bir iddiaya göre Okluk Koyu’na yapılan yazlık sarayın belli bölümlerinin Cumhurbaşkanı ve ailesi tarafından beğenilmediği, buraların yıkılarak tekrar talebe göre yaptırılacağını gündeme getirmiştir. Görülen odur ki yüce majesteleri ve ailesi masraftan kaçınmamaktadır!!!


Yazlık sarayın güvenliği için özel yapım Çin Seddi gibi duvarlar

YAZLIK SARAY 130 FUTBOL SAHASI KADAR ALANA YAYILDI

Muğla Marmaris Okluk Koyu’nda yaptırılan 300 odalı yazlık sarayın olduğu yerleşke ve çevresindeki tahribat büyüyor. Okluk Koyu’nda süren inşaatların yol açtığı doğa katliamı tüm hızıyla sürüyor.

Bölgede yüzme havuzlu küçük saraycıklar 3 helikopter pisti ve güvenlik alanı için imara açılan 65 hektarın ardından 27 hektarlık alanın daha statüsünde değişiklik yapıldı. Böylece toplamda 130 futbol sahasına yakın alan yapılaşmaya açıldı.

Muğla Okluk Koyu’na yapılan Cumhurbaşkanlığı sarayı için 27 hektar daha yapılaşmaya açıldı

Bir Gün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre; alandaki statü değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Muğla Gökova Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında yapıldı. 27 Aralık 2019’da Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu Okluk Mevkii-1 bölgesinin statü değişikliği kararını bakanlığa gönderdi. Bakanlık 29 Aralık’ta kendisine ulaşan komisyon kararını 16 Ocak’ta onayladı.

DOĞAL SİT ŞERHİ KALDIRILDI
Bakanlık böylelikle 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin verdiği yetkiye dayanarak Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı’nın hemen yanında yer alan ve şantiyeyi de içine alan 27 4 hektarlık ormanlık alandaki doğal sit şerhini kaldırdı. Bölgenin statüsü yapılaşmaya olanak sağlayan ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Kullanım Alanı’ olarak değiştirildi.


KAYNAKLAR

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/cigdem-toker/butcede-bahce-masraflari-katlandi-4828257/
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/murat-muratoglu/yazlik-saraya-170-metre-iskele-5288318/
https://www.yesilodak.com/yazlik-saray-130-futbol-sahasi-kadar-alana-yayildi
https://t24.com.tr/haber/yazlik-saray-insaatinin-devam-ettigi-okluk-koyu-nda-turizm-isletmelerinin-tahliyesine-karar-verildi,842105
https://t24.com.tr/haber/yazlik-saray-insaati-devam-ediyor-havuzlu-villalar-insa-edildi,822030
https://onedio.com/haber/agaclar-kesildi-plaj-dolduruldu-yazlik-sarayin-yapildigi-okluk-koyu-nun-onceki-ve-sonraki-hali-838212
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazlik-saray-videosu-yayinlandi-247627h.htm
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazlik-saray-harcamalari-meclis-gundeminde-236946h.htm
This entry was posted in Ekonomi, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *