İNŞAAT YA RESULLAH!!! * ATATÜRK HAVALİMANI’NDA MİLYAR DOLARLIK PİSTLER KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

YORUMLAR

AKP bu ülkeye işgal güçlerinin dahi yapamayacağı kadar zarar verdi.   Düşman yapsa, düşmanlığından dersiniz!!!

Ülkeyi yönetmeye, o ülkeyi daha ileri götürmeye, bilimde, ekonomide, sanatta ülkeyi yücelterek topluma zenginlik, barış, huzur getirmek görevinde olan sözde siyasi bir partinin ülkenin tüm zenginliklerini pazarlayarak, yok ederek, yapılmış olanları işlevsiz hale getirerek ülkeyi ve toplumu yoksullaştırmak, toplumu mutsuz ve yarınından endişe eder bir yaşam tarzına sürüklemek ancak topluma ve devlete düşmanlık olarak isimlendirilir.

Kağıt üreten fabrikaları değerinin yüzde birine satıyor, kağıdı dışarıdan alır duruma geliyorsunuz !!!

Aşı üreten tesislerinizi kapatıyor, aşıda dışarıya bağımlı oluyorsunuz.

Şeker üreten fabrikalarınızı satıyor, şekeri dışarıdan alıyor ve kanser yapan NBŞ’ye toplumu mahküm ediyorsunuz.

İlaç üreten fabikaları yok ediyor, ilaçta dışarıya bağımlılığınızı arttırıyorsunuz.

ATATÜRK’ün mirası olan THK’ya kayyum atayarak ormanlarımızın koruyucusu olan THK yangın uçaklarını satıyor, ormanlarımızı koruyucusuz bırakıyor, yangınlarda da dışa bağımlı kılıyorsunuz.

Dünyanın en iyi 3. havalimanı seçilen ATATÜRK HAVALİMANINI kapatıyor, yerine dünyanın en pahalı ama en işlevsiz ve güvensiz havaalanını yapıyor, güvensiz olduğundan kendiniz dahi bu havaalanını kullanmaktan kaçınıyorsunuz. Üstelik de bu havaalanını dünya kriterlerine göre 3 defa daha pahalı yapıyorsunuz.

Son olarak da ATATÜRK HAVALİMANINDA 2 milyar dolara yapılmış ve kullanılır durumdaki 2 pisti parçalayarak burada sözde hastahane yapıyorsunuz!!! Aslında şu anda kullanılmayan hava limanının bina ve antrepoları daha az bir masrafla pandemi hastahanesine dönüştürülebilirdi. Böylece pistlerin işlevi yok edilmez ve hastahaneye dönüştürme işlevinin masrafları çok daha düşük olurdu.

Göreceksiniz ki yakın bir gelecekte yapılmaya başlanılan hastahanenin çevresi ranta açılarak buradaki araziler Toki eliyle inşaatlar başlayacaktır. Pistlerin de yok edilme amacı budur.

İNŞAAT YA RESULLAH!!!

Naci Kaptan


Devleti ve milleti büyük zarara soktular.
Yalnıza bu işte değil.
Diğer pek çok işte.

Devleti zarara uğratmak bir suçtur.
Memur olanlar bu suçtan yargılanır ve mahkum olur.
Dahası verdikleri zarar onlardan tahsil edilir.
Ölmüşse kamu alacağıdır, mirasçılarına da rücu eder.

Devran dönecektir.
Sonsuza kadar bu şekilde devam etmez.
Devr-i Sabık olacaklar bir gün.
İşte o zaman bugün yargılanamayanlar elbette yargılanacaktır.

Ve bu zararlar tahsil edilecektir.
Ölseler mirasçılarından da tahsil edilecektir.
Milletin hakkı millete teslim edilecektir.

Elbette onların varlıkları verdikleri yüzlerce milyar liralık zararı karşımaz.
Olsun kustura kustura yuttuklarını çıkarmak da bir kazanımdır.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )


ATATÜRK HAVALİMANI’NDA MİLYAR DOLARLIK
PİSTLER KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ


Koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek Atatürk Havalimanı’na inşa edilmeye başlanan hastane için 2 milyar dolara mal olan pistler kırıldı. CHPli Karabat ‘Kırılan pistlerle yangın uçaklarının kalktığı ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktaları yok ettiler’ dedi.

Atatürk Havalimanı yerleşkesinde geniş bir alanda oluşturulan inşaat sahasında iş makineleri ve hafriyat kamyonları ile hummalı bir çalışma yürütülüyor. ( Esra Bilgin – Anadolu Ajansı )

İstanbul’da yapımına başlanan iki pandemi hastanesinden birinin inşa edileceği Atatürk Havalimanı’nda pistlere zarar verecek şekilde seçimi yapıldığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat 2 milyar dolar zarara yol açıldığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Nisan’da Sancaktepe’de ve Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanda tek katlı 1000 odalı iki hastane yapılacağını açıklamıştı. Açıklamada hastanelerin 45 günde tamamlanacağı belirtilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerin Covid-19 salgını sonrasında da hizmet verecek şekilde tasarlanacağını duyurmuştu. İlk olarak havalimanın karşısındaki bir arazide inşaata başlanmış ancak konutlara yakınlığı nedeniyle bu noktadan vazgeçilip hastanenin havalimanı arazisi içine yapılması kararlaştırılmıştı.

‘2 milyar dolarlık pistler kırıldı
Havalimanındaki hastane inşaatında zemine beton dökülmesine başlandı. CHP’li Karabat ısıtma soğutma havalandırma sıcak su kanalizasyon ve metro bağlantısı bulunan 325 bin metrekarelik terminal binası yerine altyapısı bulunmayan noktaya hastane yapılmasına tepki gösterdi. Karabat şunları söyledi:

“AHL’de üç pist vardı. İkisi kuzey-güney diye bilinen 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde uluslararası standartlarda biri de 2 bin 500 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pist. İki uzun pistin de ‘başı kırıldı. ’ Dolayısıyla iki pist de kullanılamaz hale geldi. Atatürk Havalimanı’nda terminal binaları otoparklar uçak parsalları varken inşa edilen hastaneler ile tam 2 pist kullanılamaz hale geldi. Bir pistin yapımı yaklaşık bir milyar dolar. Pistle yangın uçaklarının kalktığı ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktalardır hepsini yok ettiler. ”

Atatürk Havalimanı’nda milyar dolarlık pistler kullanılamaz hale getirildi – Yeşil Gazete – ekolojik politik katılımcı şenlikli…

This entry was posted in Ekonomi, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *