Güncellendi 22.03.2020 * GÜNDEM ANALİZ * KORONAVİRÜS YENİ BİR (11 Eylül mü) * BİR VİRÜS DÜNYA DENGELERİNİ DEĞİŞTİRİYOR * Bu bir salgın hastalık değildir, Bu bir biyolojik saldırıdır. Amacı ise mevcut sistemi yıkıp yerine yepyeni bir sistem kurmaktır. * Koronavirüsün kaynağının ABD olduğunu gösteren raporlar!

BAĞLANTILI YAZI;
Koronavirüs pandemisi üzerine düşünceler * ROBERT KOCH ENSTİTÜSÜ RAPORUNA GÖRE CORONO VİRÜS LABORATUVARDA ÜRETİLDİ https://nacikaptan.com/?p=77191
COVID-19 senaryosu nasıl hazırlandı? * Biyo savaşta kullanılabilecek 5 tip virüsün hepsi ABD kökenli. Japon ve Tayvanlı epidemoloji ve farmakoloji uzmanları yeni koronavirüsün de orijin olarak ABD’de üretildiğini iddia ediyor. https://nacikaptan.com/?p=77467
RAPOR BUGÜNLERDE YAŞANANLARI BİR BİR YAZIYOR!!! * Almanların 8 yıllık corona virüsü raporu ortaya çıktı! https://nacikaptan.com/?p=77486

BÖLÜM I

Bu kriz aşıldıktan sonra bunu herkes daha iyi anlayacak. Bütün güç odakları paniği yaygınlaştırmak için her şeyi yapıyor. Adeta yangına körükle gidiyorlar. Bu başka bir şey.


1. Trump ve onu oraya getiren güç büyük oynuyor. Trump Çine ve diğer ülkelere kaybettirdiğimiz işleri ülkeye tekrar getireceğiz ve ABD’yi tekrar büyük ülke yapacağız dedi. Adam şöyle ya da böyle dediğini yaptı. ABD’nin uzun yıllardır kaybettiği işleri tekrar ABD’ye geri getirdi.

2. Trump Başkan seçildiğinde artık herkes ABD’nin devrinin bittiğini yeni dönemin Çin-Rusya-AB Merkezli olacağını düşünüyordu. Trump ilk önce Çini bitirdi. Çine istediği Ticaret anlaşmasını imzalattı,Çine 500 milyar kaybettirdi,yetmedi Çine diz çöktürdü. Trump Çini resmen bitirdi

3. Çok değil 1 sene önce Çinin çökeceği söylenseydi bunu söyleyene deli muamelesi yapılırdı. Bugün herkes Çinin çöktüğünü ya da çökeceğini kabul ediyor.Daha 1 sene önce çok popüler olan, herkesin vurgulu şekilde kullandığı dünyanın yeni süper gücü Çin söylemi tamamen terk edildi 

4. Trump daha sonra Avrupa Birliği’ne yöneldi. İlk önce AB’nin en zayıf halkası olan İngiltere’yi AB’den çıkardı. Zor da olsa Bunu başardı. AB’nin Koronovirüsün yeni merkez üssü olması ile beraber Avrupa Birliği siyaseten ve ekonomik olarak çökecek, tekrar ABD’ye biat edecek.

5. Çin ve Avrupa Birliği’ne halleden Trump ve arkasındaki güç Rusya’ya karşı petrol stratejisini uyguladı. Trump kaya gazı enerjisini devreye soktu ve emir eri Suuda Petrol fiyatlarını 30 dolara kadar geriletti.Bu tek gelir kaynağı petrol ve doğalgaz olan Rusya için ölüm demekti. 

6. ABD senelerdir Kaya gazına yatırım yapıyordu. Trump ile beraber kaya kazanın yatırım maliyeti 40 doların altına düştü. Bu Kaya kazının petrole karşı güçlü bir alternatif olarak öne çıkması demekti. Önümüzdeki dönemde kaya gazı petrolün piyasadaki konumunu sarsacak.

7. Rusya’nın Petrol altyapısı sovyetlerden kalma, son derece eski. Petrol rezervleri Sibirya’da olduğu için çıkarım, aktarım maliyeti Suud petrolün maliyetinden kat kat fazla. Varil başı çıkarım maliyeti 45 dolar. Varilin 30 Dolar olması Rusya için çöküş demektir. 

8. Ama Rusya’nın 700 milyar dolar rezervi var. Rusya bu durumu bununla finanse eder, diz Çökmez diyenler; Petrol ve doğalgaz Rusya’nın tek geliri. Petrol fiyatları 30 Dolar seviyesinde bir sene kalsın Rusya’nın o dillere destan 700 milyar dolarlık rezervi bir sene ancak yeter.

9. Size küçük bir örnek vereyim; Petrol varili 30 Dolar seviyesine kalırsa, Rusya bir kasa domates almak için Bir varil petrol vermek zorunda kalacak. Bir varil petrolün Rusya’ya maliyeti 45 dolar. Rusyaya 1 kasa domates 45 dolara mal olacak. 

10. Tekrar tekrar söylüyorum Rusya’nın tek gelir kaynağı petrol ve doğalgaz, Petrol ve doğalgaz dan sonra hiçbir gelir kaynağı yok. Putin yıllardır petrol ve doğalgaz dan gelen büyük meblağları savunma sanayine aktararak tekrar güçlü bir Rusya algısı oluşturdu. Bu sadece algıydı.

11. Koronavirüsten dolayı üretim azalacak, Kaya gazı piyasaya gelecek, 5 sene içinde yeni araçların çok büyük bir kısmı Elektrikli olacak. Bütün bunlar Petrole olan talebi azaltacak. Petrol Devri bitiyor, yeni bir devir başlıyor.Petrol Devri’nin bitmesi Rusya’nın bitmesi demektir 

12. Rusya 1917’deki bolşevik devrimi ve 1990 Sovyetlerin yıkılmasında olduğu gibi büyük bir çöküş yaşayacak. Bu hemen olacak demiyorum, birkaç sene içinde olacak diyorum. Rusya’nın 3. çöküşü kaçınılmazdır. Putinin Trumpa biat etmesi bile Rusya’nın çöküşünü engellemeyecektir.

13. Rusya’nın çöküşünü abartılı bulanlar için tekrar söyleyeyim Rusya’nın tek gelir kaynağı Petrol tüm ekonomisi petrol geliri üzerine kurulu. Rusya’nın savunma sanayi dışında hiçbir üretimi yok. Başta tarım olmak üzere her konuda dışa bağımlı. Hala sovyet altyapısı devam ediyor. 

14. Petrol gelirleri ve Putin’in güçlü liderliği tekrar güçlü Rusya algısını oluşturdu. Arkadaşlar bu kalıcı bir şey degil. Petrol gelirleri ve Putin’in güçlü liderliğine bağlı geçici bir durumdu. Petrol fiyatlarının çökmesiyle Rusya için çöküş 2+2=4 olduğu gibi kesindir.

15. Toparlayacak olursak, Çini ve Avrupa Birliği’ni bir şekilde Dize getiren Trump Rusya ve onun kibirli Çarı Putin’i petrolle Dize getirecek. Putin ve Rusya diz çökecek. Başka hiçbir alternatifi yok.Putin Çin gibi Trumpa biat ederek çöküşü engellemeye çalışacak ama Başaramayacak 

16.Son gelişmeler ışığında herkes sistemin yeniden formatlandığını söylüyor.Arkadaşlar sistem yeniden formatlanmıyor, eski sistem çökertiliyor yeni bir sistem yeni bir dünya kuruluyor. Corona virüsün neden olduğu sarsıntı, şok,korku ile yeni dünyanın kuruluşunun zemini oluşturdu

17. Trump coronavirüs Paniğini 4 yıldır öne sürdüğü hedefleri doğrultusunda profesyonel bir şekilde kullanıyor.Trump ekonominin küreselleşmesini ABD’deki fabrikaların başka yerlere gitmesine karşıydı .Coronavirüs Trumpa istediği proteksiyonist politikaları uygulama fırsatı verdi 

18. Trump coronavirüsle mücadele adı altında yıllardır yürürlüğe sokmak istediği Proteksiyonist yani iç pazarı koruyucu tedbirleri birer birer yürürlüğe sokacak. Trump bunu normal bir dönemde kesinlikle yapamazdı bir şok lazımdı. Coronavirüs Trumpa istediği atmosferi sağladı

19. Bush ve arkasındaki Güç Neokonlar 2000’in başında iddaalı dış politikalarını yürürlüğe sokabilmek için bir şoka ihtiyaçları vardı. Kendilerinin kurguladıkları 11 Eylül saldırısı Bush ve Neokoncu ekibine aradığı fırsatı verdi. Amerikan kamuoyu bir anda savaş yanlısı oldu. 

20. ABD deki karar alıcılar Mega politikalarını devreye sokmadan önce kamuoyunu bu politikalara göre şekillendirirler. Roosveltin Japonların 1941’de yapacağı Pearl harbour saldırısından haberi vardı, ama müdahale etmedi, Hatta Japon saldırısının önünü açtı.

21. Rosveltin ABD kamuoyunu savaşa ikna etmek için böyle bir şoka ihtiyacı vardı. Nitekim ABD’nin savaşa katılmasını kesinlikle istemeyen Amerikan kamuoyu Pearl Harbor saldırısından sonra bir anda Savaş yanlışı oldu, Roosveltte Bu sayede ABD’yi Savaşa sokabildi. 

22. Trump ve arkasındaki güç Rosveltin 1941’de, Buş ve ekibinin 2000’lerin başında yaptığının aynısını yapıyor. Tek farkla, konvansiyonel Savaş tehdidinden ziyade biyolojik Savaş tehdidini kullanıyorlar. Coronavirüs Trump ve arkasındaki gücün çıkardıgı biyolojik savaştır.

23. Trump ve arkasındaki güç coronavirüs ile en büyük rakibi Çin ve Avrupa Birliğini yerle bir etti.Çin burada aldığı ölümcül darbelerden kendini kurtaramaz.Çin bu saatten sonra hiçbir şekilde küresel liderliğe oynayamaz. Avrupa Birliğinin Birliği sadece isminde kaldı o da bitti. 

24. Virüsün ABD’de yayılması bizim söylediklerimize ters bir durum değil. Aksine planın bir parçası. Çünkü Trump tüm dediklerini yapabilmek için Amerikan kamuoyunu ikna etmesi gerekiyor. Virüsün neden oldu korku ve panik Trumpa Amerikan kamuoyunu ikna etme fırsatı verecek.

25. Trump ve arkasındaki güç açıklamalarıyla paniği daha da artırıyor. Panik ne kadar artarsa Trump ABD kamuoyunu alacağı sert tedbirlere o kadar kolay ikna edebilir. Trump paniği biraz daha artıracak ve proteksiyonist yani koruyucu ekonomik tedbirleri tek tek yürürlüğe sokacak. 

26. Trump ve Ekibi hedefine ulaştıktan sonra coronavirüs tehdit olmaktan çıkacak. Ben Coronavirüsün Haziran gibi tehdit olmaktan çıkacağını düşünüyorum. Coronavirüs sahneden çekilirken sahneye yeni dünya düzeni girecek. Bu arada Trump Kasım seçimlerini tarihi farklı kazanacak.

27. Bu yazdıklarım kesinlikle Komplo Teorisi değil. Bakmasını bilen Herkes bu yazdıklarımı net bir şekilde görebilir. Artık her şey Ayan Beyan ortada. Bu bir salgın hastalık değildir, Bu bir biyolojik saldırıdır. Amacı ise mevcut sistemi yıkıp yerine yepyeni bir sistem kurmaktır.


BÖLÜM II

Günümüz itibariyle, doların rezerv durumunu tekrar güçlü kılabilmek ve karşılıksız konumdaki bu paranın yeniden küresel etkinliğini sağlamak için yeni savaş ve yıkım konusunda Küreselcilerin bütün uğraşmaları, istedikleri sonucu vermemiştir…

Kissinger ‘in savaş davullarının sesini duymuyorsanız sağırsınız sözü,, bunu takiben Soros’un benzer beyanı, Türkiye yi Suriye üzerinden Rusya ve İran ile savaştırmaya yönelik stratejik tuzakların istenilen sonucu vermediği de ortadadır..

Çin’in İpek Yolu projesinin verdiği rahatsızlık , doların küresel zafiyeti, paranın pazarlanabilmesi için küresel ölçekte bir savaşın da çıkmayışı ister istemez, küreselcileri BİYOLOJİK SAVAŞ yöntemine mi yönlendirmiştir ?,

Bir biyolojik sadırı sonrasında, dünya çapında bir ekonomik çöküntü yarattıktan sonra, geçmişte Marshall Yardımında olduğu gibi ekonomileri çöken uluslara gerek kredileri sağlayarak, doların geleceğini güvenceye mi almayı amaçlıyorlar sorusu akla gelmektedir?….

Marshall yardımı ile geçmişte pazarlanan küresel rezerv para olan dolar, bu defa, Corona virüsünün dünya ekonomisini çökerttikten sonra gene aynı yöntemle küresel boyutta krediler sağlanarak rezev paranın geleceğinin kurtarılması mı amaçlanmaktadır ???

Özetle önce yık tahrip et, sonra kredi ver yeniden onart…Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir mantığı mı bu süreçte yer almaktadır???


BÖLÜM III

Amerikalı bir bilim insanı olan Davenport, 1904 yılında Biyolojik Deney İstasyonu’nu kurdu ve 1910’da Öjenik Kayıtları Ofisi’ni hayata geçirdi. Bu kurumlar, öjenik kurallarını belirleyecek olan kurumlar olacaktı.

Yukarıdaki yazıları destekleyen bir makaleyi aşağıda paylaşıyorum (N.K.)

İşte Koronavirüs Gerçeği!

Yerküre koronavirüs salgını ile sarsılırken dünyanın en genç profesörü ünvanına sahip olarak ülkemizi gururlandıran, kimya alanında imza attığı bilimsel çalışmalarla göğsümüzü kabartan, yakın zamanda kaybettiğimiz Türkiye ve Türkçe sevdalısı hocamız Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, yıllar önce ‘sahte virüsler, sahte aşılara, hastalıklara’ dikkat çekmiş Gazeteci Hamza Hamzaoğlu’na bakın neler anlatmıştı.

” Alman bir araştırmacı tarafından yazılmış olan ‘Ölüm tohumları’ isimli bir kitap var. Bu konuların çok iyi araştırıldığı ve anlatıldığı bir kitaptır. Şimdi bu genetiği değiştirilmiş tohumlar meselesi var. Kitapta bunun planlarının 1930’larda yapıldığı belirliyor. Bana sorarsanız olay taa 1700’lü yıllara kadar gidiyor ama kitaba göre bunun planlamaları 1930’larda yapılıyor.

Bugün Amerika dahil paraya yön veren birkaç aile var ve doğalgaz, petrol dahil herşeye onlar hükmediyor, onların dediği oluyor. Bu kişilerin ataları bir karar alıyorlar ve diyorlar ki, “Dünya nüfusu çok fazla. Bunların büyük çoğunluğu ahmaktır, sıradan insanlardır, hiçbir işe yaramazlar, kuru kalabalıktır bunlara gerek yok. Nüfusun yüzde 20’si bize köle olarak yeter, gerisini yok edelim. Peki nasıl yok edeceğiz, Savaşlar çıkarır birbirine kırdırırız bu bir. Teknoloji ilerledikçe güçlü silahlar yaparız büyük bombalar vs. onlarla hallederiz iki. Atom bombalarını falan biliyoruz. Şimdi iş son derece tehlikeli bir yönteme geldi. Artık savaşların, bombaların modası geçti.

“ASIL GAYET DÜNYA NÜFUSUNU AZALTMAK”

Dönemin ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissenger aynen şunları söylemişti: Bir atom bombası 100 milyon dolara malolur ve ortalama yüz bin kişiyi öldürür ya da sakat bırakır. Şimdi bu yeni silahla yani tohum silahıyla sessiz sedasız hatta size yardım ediyoruz ayağına parasını alıp kendi tohumlarımızı verir ve mevcut nüfusu hızla azaltmaya başlarız. Asıl gaye dünya nüfusunu büyük ölçüde azaltmak, Afrika kıtasında hiç insan bırakmamak. Yine birbaşka kitap daha yayınlanmıştı onun adı da Sahte Gıdalar ve Sahte Domuz Gribi’ydi. Ki daha önce de kuş gribi diye birşey yarattılar ve Türkiye’ye de bunu yutturdular o sayede de beyaz et sanayi yok olma noktasına getirildi. O da sahteydi ve aslında kuş gribi diye birşey yoktu.

Domuz gribi de yine aslında olmayan birşeydi. Sonra aşı yapıyorlar ve tüm dünyaya devasa paralarla satıyorlar hatta bunu almaya ülkeleri mecbur bırakıyorlar. İnsanlara bile zorla aşıyı yaptıracaksın diyorlar. Kendi ülkelerinde Amerika’da bile insanlara bunu yaptılar aşı yaptırmayana bin dolar ceza yazdılar.

“AFRİKA’DA ZENCİ BIRAKMAYACAKLAR..

Yine Afrika’da sahte bir hastalık üretti bu elit takım ve oraya aşı gönderdi. Yalnız bu aşıyı sadece doğum yapabilecek durumda olan kadınlara zorunlu tuttu ve onlara yaptırdılar. 18 yaşından 45 yaşına kadar ki tüm Afrikalı kadınlara bunu uyguladılar. Bunun dışındaki erkek ya da kadınlara o aşıyı yaptırmadılar. Dünyada bir iki tane kalmış bağımsız ülkelerden birinde bağımsız araştırmacılar bu aşıyı incelediler. Aşının içinde inanılmaz maddeler tespit ettiler.

Aşının işte hamileyse kadın düşük yaptırdığını, çocukların sakat doğmasına sebebiyet verdiğini tespit ettiler. Maksat uzun vadede Afrika’nın nüfusunu sıfırlamak. Ama zenci nüfusunu. Amerika’da bir harita çıkardılar bir dönem renklerine göre dünya nüfus haritasıydı Afrika kıtası beyaz gösteriliyordu. Bütün bunları yapan kim birilerinin öykündüğü batı.

Batıda konuşlanmaış paranın yönetimini elinde bulunduran birkaç isim, aile. Kendi halklarına bile acımıyorlar başta zavallı, cahil bırakılmış Amerikan halkı olmak üzere. İşte o bunların öğrencileri, adamları olan Kissenger gibi bakanlar vs., ‘Dünyanın enerjisini kontrol eden ülkeleri kontrol eder ama dünyasının gıdasını kontrol eden halkları kontrol eder” diyen adamlar. Ve bugün tüm yapılanlar o planların ve sözkonusu şahıslara ait şirketlerin elinde ve kontrolündedir.

https://paylasimdeposu.com/iste-koronavirus-gercegi

BÖLÜM IV

Koronavirüsün kaynağının ABD
olduğunu gösteren raporlar!

16 Mart 2020

“Koronavirüsün kaynağı neresi?” sorusu tartışılmaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentini sürekli işaret eden uluslararası medyaya rağmen kaynağın ABD olduğunu açıklayan, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lijian Zhao’nun iddialarına dayanak gösterdiği ve sosyal medyadaki takipçilerine paylaşma çağrısı yaptığı makaleyi Teori dergisinden Ergin Gül çevirdi. İşte o belgeler ışığındaki makale:

“VİRÜS ABD’DE Mİ DOĞDU?

Virüs’ün Kökenine yönelik Japonya, Çin ve Tayvan Raporları
Çinli Araştırmacılar Virüs’ün Çin Kaynaklı Olmadığı Kararına Vardı

Çin’de genom örnekleri toplandıktan sonra, tıbbi araştırmacılar ilk önce virüsün deniz ürünleri pazarından ortaya çıkmadığını kesin olarak ortaya koydular ancak virüs, dünyaya yayıldığı deniz ürünü pazarında ortaya çıkmasından sonra tanımlanamayan birçok kaynağa sahipti.

Global Times’a göre: Çinli araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırma, yeni koronavirüsünün Kasım ayı sonlarında Wuhan’daki deniz ürünleri pazarı dışında bir yerden insandan insana bulaşmasıyla başlamış olabileceğini ortaya koyuyor.

Çin’in bilimsel araştırmacılar için açık bilgi havuzu olan ChinaXiv’de yayınlanan bir çalışma yeni koronavirüsünün deniz ürünleri pazarına başka bir yerden getirildiğini ve çok sayıdaki yakın temas nedeniyle pazardan hızla yayıldığını ortaya çıkarıyor. Bulgular, Çin genelinde toplanan genom verileri, enfeksiyon kaynakları ve yeni korona virüsünün varyasyonlarının yayılma rotalarının analizlerinin bir sonucu olarak hazırlandı.

Çalışma, hasta ya da hastaların virüsü Huanan deniz ürünleri pazarındaki çalışan veya satıcılara bulaştırdığını, kalabalık pazarın virüsün alıcılara daha rahat geçmesini kolaylaştırdığını ve bunun da Aralık 2019’un başında daha geniş bir yayılmaya neden olduğunu iddia ediyor.

[Global Times, 22 Şubat 2020]

Çinli tıbbi yetkililer – ve “istihbarat teşkilatları” – virüsün kökenini bulmak için 4 ayrı kıtada 12 farklı ülkeden yaklaşık 100 genom örneği toplayarak, virüsün tüm çeşit ve mutasyonlarını belirlediği hızlı ve geniş kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırma sırasında virüs salgının belirtilenden çok daha erken muhtemelen Kasım ayında Wuhan’daki Dünya Askeri Oyunları’ndan kısa bir süre sonra başladığını belirlendi. Daha sonra Japon araştırmacılar da virüsün Çin kaynaklı olmadığı ve ülkeye dışarıdan sokulduğuna dair aynı bağımsız sonuçlara vardılar. Çin’in en büyük solunum uzmanı Zhong Nanshan 27 Ocak’ta yaptığı açıklamasında:

“COVID-19’un ilk olarak Çin’de keşfedilmiş olması, virüsün Çin kaynaklı olduğunu anlamına gelmez” dedi.

Bu elbette virüsün asıl menşei ile ilgili soruları gündeme getirmektedir. Yetkililer analizlerini 12 ülkeden 100 genom örnekleri aracılığıyla sürdürse bile, onların Çin dışındaki orijinal kaynağı aramak için zorlayıcı bir nedenleri olmalı. Bu “hastalığı ilk yayan kişiyi” bulmanın ve tanımlamanın ne kadar zor olduğunu açıklayacaktır.

Japonya Medyası: Coronavirus ABD’de Doğmuş Olabilir

Şubat 2020’de, Japon Asahi haber bülteni (yazılı ve TV), koronavirüsün Çin’den değil ABD’den geldiğini ve influenzaya dayandırılan 14.000 Amerikalının ölümünün bir kısmı (veya daha fazlasının) aslında coronavirüsü nedeniyle olduğunu iddia etti. [5]

Bu Amerikalılardan bazılarının bilinmeyen bir şekilde korona kapmış olması ihtimalini açığa vuran Japon bir TV kanalının raporu, yeni koronavirüsünün ABD’de ortaya çıkmış olabileceğine dair korku ve spekülasyonların Çin sosyal medyasında yayılmasına neden oldu. Japonya’nın TV Asahi Corporation tarafından hazırlanan rapor, ABD hükümetinin virüsün ABD topraklarında ne kadar yaygın olduğunu kavrayamamış olabileceğini öne sürdü.

Bununla birlikte, TV Asahi tarafından bildirildiği üzere hâlihazırda gripten ölen Amerikalıların koronavirüsü kapıp kapmadığı bilinmemektedir. (People’s Daily, İngilizce, 23 Şubat 2020)

14 Şubat’ta ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Los Angeles, San Francisco, Seattle, Chicago ve New York City’deki halk sağlığı laboratuvarlarında, grip benzeri hastalığı olan bireyleri yeni koronavirüsüne yönelik olarak test etmeye başlayacaklarını söyledi. TV Asahi, ABD’nin test etmeyi ihmal ettiği ya da sonuçları açıklamadığı için kimsenin bu kişilerin gerçek ölüm nedenini bilemeyeceği konusunu gündeme getiren iddiaları için bilimsel belgeler sundu.

Japonya salgının doğal yollarla ya da insan kaynaklı mı ya da kazara veya kasıtlı mı yayıldığı sorularından kaçınarak sadece virüs salgının ilk olarak ABD’de ortaya çıkmış olabileceğini belirtti. Batı internet medyası, bu bilgiyi silmiş gibi gözüküyor ancak Çin medyası hala bu duruma atıfta bulunmaya devam ediyor.

Virüsün yabancı bir kaynaktan bulaşmış olabileceği konusundaki iddialar, özellikle Dünya Askeri Oyunları Ekim ayında Wuhan’da düzenlendiğinden dolayı Çin sosyal medyasında hemen viral hale gelerek (o zaman yabancı bir kaynaktan) sadece Japonya değil Çin’de de meseleyi daha da körüklemiş gözüküyor. “Belki de ABD delegeleri koronavirüsünü Wuhan’a getirdiler ve onu daha ölümcül ve bulaşıcı yaparak bu yıl salgın olmasına neden olan mutasyon meydana geldi.” [People Daily, 23 Şubat 2020]

Şangay Fudan Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler profesörü olan Shen Yi, “istihbarat teşkilatları dâhil” küresel virologların, virüsün kökeninin takibinde olduklarını belirtti. İlgi çekici olan diğer bir şey ise Çin Hükümeti’nin bu konuda kapıyı kapatmadığıdır. Haber metni şunları söyledi:

“İnternet kullanıcılarının tartışmaya aktif olarak katılımları teşvik ediliyor ama tercihen akla yatkın bir tarzda.”

Çin’de bu anlamlı. Eğer raporlar çöp olsaydı, hükümet bunu açıkça ifade eder ve insanlara yanlış bilgiler yaymamalarını söylerdi…

Tayvanlı Virolog Koronavirüsünün ABD Kaynaklı Olduğunu İleri Sürdü

Daha sonra Tayvan’da 27 Şubat’ta, koronavirüsünün ABD kaynaklı olduğunu gösteren diyagramlar ve akış şemalarının bulunduğu bir TV haber programı yayınlandı.[6]

Aşağıda bu haber spikerinin seçili içeriğinin kabaca bir çevirisi, özeti ve analizi bulunmaktadır. Videodaki adam, virüsün kaynağı için uzun ve ayrıntılı bir arama yapan üst düzey bir virolog ve farmakolog. Araştırmacı videonun ilk bölümünü çeşitli haplotipleri ve bunların birbirleriyle nasıl ilişkili olduğunu, birinin nasıl birbirinden önce gelmesi gerektiğini ve bir türün diğerinden nasıl türetildiğini açıkladı.

Virolog meselenin tıpkı sayılarda 3’ün her zaman 2’yi takip etmesi gibi olduğunu söyleyerek, bunun sadece temel bilim olduğunu ve jeopolitik meselelerle ilgisi olmadığını açıkladı. Onun üzerinde durduğu ana noktalardan birisi Tayvan’da bulaşan türün sadece Avustralya ve ABD’de var olduğu ve hastalığın Avustralyalılar tarafından bulaşmadığından dolayı Tayvan’daki enfeksiyonun sadece ABD’den gelmiş olabileceği yönündeydi.

Temel mantık, virüs suşlarının en fazla çeşitliliğine sahip coğrafi konumun orijinal kaynak olması gerektiğidir çünkü tek bir suş hiçbir şeyden meydana gelemez. Virolog, yalnızca ABD’nin bilinen beş virüs suşunun hepsine sahip olduğunu (Tayvan ve Güney Kore, Tayland ve Vietnam, Singapur ve İngiltere, Belçika ve Almanya olduğu gibi Wuhan ve Çin’in çoğunda sadece bir tane var) göstererek diğer ülkelerdeki haplotiplerin ABD’de ortaya çıkmış olabileceği tezini ortaya koydu. Belki daha bulaşıcı ancak daha az ölümcül olan Kore ve Tayvan’daki virüs, Çin’de bulunandan farklı bir haplotipe sahip.

Ne İran ne de İtalya yukarıdaki testlere dâhil edilmedi, ancak her iki ülke de yerel olarak ülkelerinde yaygın olan genomu deşifre ederek bunların Çin’de bulunanlardan farklı çeşitler olduğunu ilan ettiler ve bu da virüsün Çin’den gelmediğini ancak başka bir kaynaktan getirilmesi gerektiği anlamına gelmektedir. İtalya’daki çeşitliliğin diğer uluslardan üç kat daha büyük olan Çin’dekiyle neredeyse aynı ölümcül orana sahip olması dikkat çekerken, İran’daki haplotip % 10 ila % 25 arasında bir ölüm oranı ile içlerindeki en ölümcül olan olarak görünüyor. [7] [8] [9]

Batı medyasının Çin’e muazzam miktarda odaklanması nedeniyle, dünyanın çoğu koronavirüsünün Çin’den diğer tüm uluslara yayıldığına inanıyor, ancak bunun yanlış olduğu şimdi kanıtlanmış gibi görünüyor. En az bir vaka tespit edilen yaklaşık 50 ülkede virüsün menşei yerlerini, dünya çapındaki yayılma kaynaklarını ve modellerini belirlemek için bu ulusların her birinden virüs örneklerini incelemek oldukça ilginç olurdu.

Virolog ayrıca ABD’nin son zamanlarda hastaların nefes alamaması nedeniyle ölümle sonuçlanan ancak koşulları ve semptomları pulmoner fibroz ile açıklanmayan 200’den fazla “pulmoner fibroz” vakasına sahip olduğunu belirtti. Virolog, ABD sağlık yetkililerini bu ölümleri ciddiye almaları için bilgilendiren makaleler yazdığını ancak ölümlerin e-sigaralar kaynaklı olduğunun söyleyerek karşılık verildiğini ve daha sonraki tartışmaların sonlandırıldığını söyledi. Tayvanlı doktor daha sonra ise virüs salgını için “Eylül 2019’a bakmalıyız” diyerek virüsün varsayıldığından daha önce başladığını belirtti. Virolog, Eylül 2019’da, bazı Japonların Hawaii’ye gittiği ve Çin’e hiç gitmemiş bu insanların enfekte olarak eve döndüğünü belirtti.

Virolog ayrıca bunun Çin’deki enfeksiyonlardan iki ay önce olduğunu ve CDC’nin Fort Detrick biyo-silah laboratuvarını, tesislerin patojen kaybını önlemek için yetersiz olduğunu iddia ederek aniden ve tamamen kapattığını söyledi. [10] [11] Virolog, bu vakaları (aynı sonuca ulaşan Japon virologları gibi) çok dikkatli bir şekilde araştırdığını söyledi. Bu, koronavirüsün ABD’de zaten yayıldığını, ancak semptomların resmi olarak diğer hastalıklara atfedildiği ve bu sebeple muhtemelen gizli olduğu anlamına gelebilir. Önde gelen Çin haber sitesi Huanqiu, ABD’de bir kadına, akrabasının doktorlar tarafından gripten öldüğü söylendiği, ancak ölüm belgesinde ölüm nedeni olarak koronavirüsü kaydedildiği bir vakayı aktardı. 26 Şubat’ta ABC News üyesi KJCT8 News Network ise, bir kadının yakın zamanda medyaya kız kardeşinin koronavirüsü enfeksiyonundan öldüğünü söylediğini bildirdi. Colorado sakini olan Almeta Stone, “Onlar (sağlık personeli) grip olduğu konusunda bizi bilgilendirdiler ve ölüm belgesini aldığımda ölüm sebebi olarak koronavirüsü yazıyordu .” [12]

ABD’de bu tür vakaların sayısını belirleyemiyoruz, ancak CDC’nin güvenilir bir test kiti olmadığı ve virüs için çok az test yaptığı veya hiç test yapmadığından dolayı başkaları da olabilir.


Kaynak: https://teoridergisi.com/virus-abdde-mi-dogdu
Kaynak: https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196
[1] https://www.globaltimes.cn/content/1180429.shtml
[2] https://news.cgtn.com/news/2020-02-23/New-study-shows-Wuhan-seafood-market-not-the-source-of-COVID-19-OjhaHnwdnG/index.html
[3] https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S0140-6736%2820%2930183-5
[4] http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/27/c_138824145.htm
[5] http://en.people.cn/n3/2020/0223/c90000-9661026.html
[6] https://m.weibo.cn/status/4477008216030027#&video
[7] http://en.people.cn/n3/2020/0301/c90000-9663473.html
[8] http://www.ansa.it/english/news/2020/02/27/coronavirus-italian-strain-isolated-at-sacco-hospital_986ff0c2-7bd6-49fe-bbef-b3a0c1ebd6f4.html
[9] Coronavirus has Mutated, Iran attacked by a Different Strain from Wuhan
[10] https://www.fredericknewspost.com/news/health/fort-detrick-lab-shut-down-after-failed-safety-inspection-all/article_767f3459-59c2-510f-9067-bb215db4396d.html
[11] https://www.unz.com/wwebb/bats-gene-editing-and-bioweapons-recent-darpa-experiments-raise-concerns-amid-coronavirus-outbreak/
[12] https://www.sohu.com/a/376454525_164026
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, DÜNYA ÜLKELERİ, Ekonomi, FAŞİZM, İSTİHBARAT KURUMLARI, Saglik. Bookmark the permalink.

One Response to Güncellendi 22.03.2020 * GÜNDEM ANALİZ * KORONAVİRÜS YENİ BİR (11 Eylül mü) * BİR VİRÜS DÜNYA DENGELERİNİ DEĞİŞTİRİYOR * Bu bir salgın hastalık değildir, Bu bir biyolojik saldırıdır. Amacı ise mevcut sistemi yıkıp yerine yepyeni bir sistem kurmaktır. * Koronavirüsün kaynağının ABD olduğunu gösteren raporlar!

  1. Menteş Azuz says:

    Her dört bölümü okudum. Emperyalist ABD’nin savunucusu değilim. Ancak eğer ABD (Trump) bunu bilerek yaptıysa, kendi ayağına sıkmış olmuyor mu? Nitekim I.ci bölümün 24 ve 25.ci şıkkındaki iddialar tüm makaledeki iddialar karşısında epey zayıf kalıyor. Çünkü Trump’ın ekonomik paketinin 1 trilyon dolar olduğunu okuduk. Borsa’nın durumu malum. Bazılarının iddia ettiği gibi Koronayı tedavi eden ilaç ABD’nin elindeyse, neden ‘hiç değilse’ kendi ölümlerini engelleyemedi veya azaltamadı? Bu arada birçok ülkenin eski ve yeni ilaçlarla tedaviye başladığını okuyoruz. Covid-19’un bilindiği, ancak kasten değil, Çernobil gibi istem dışı patladığı ve 5G olasılığını da düşünmeli derim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *