KANLI PAZAR’ın 50. YILDÖNÜMÜ ÜZERİNE İKİ YAZI ; Bugün “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi ve 6. Filosu”, “ Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye “ diyen, İlerici-Devrimci Gençlere karşı, Taksimde CİA cı gericiler tarafından yapılan saldırının ve “Kanlı Pazar’ın” 50. Yıldönümü * EMPERYALİZM VE UŞAKLARI  KANLI PAZAR’IN 50. YILDÖNÜMÜ

Naci Kaptan / 17.02.2019

Türkiye büyük bir emperyalist tuzağa düşürülmüştü !!!

Amerikan’ın bölgemizde egemenliğinin sürdürebilmesi için Rusya’nın önünün kesilmesi gerekiyordu. Nasıl olsa Türkiye MARSHALL planı ile tavlanmış ve oltadaki balık yapılmıştı. ABD eliyle , Devlet destekli KOMÜNİZMLE MÜCADELE DERNEKLERİ KURULDU . Aynen şimdi olduğu gibi gençlerimiz kandırılarak yanıltıldı. Din ve İslamcılık öne çıkartıldı ve bu gençler , kendi arkadaşları olan ABD emperyalizmine karşı çıkarak BAĞIMSIZLIK isteyen arkadaşlarını katletmeye başladı . İslamcı gençlere göre bağımsızlık istemek doğru değildi ve Amerika’ya sorgusuz sualsiz itaat etmek gerekiyordu . İşte bu nedenle “Kahrolsun Emperyalizm – Go Home Yankee ” diyen gençler dövüldüler , öldürüldüler , asıldılar.

Aynı oyun bugünlerde halen sürüyor . Amerika’nın atadığı BOP oyuncuları hem Laik demokratik Cumhuriyet rejimini hem de ülkenin devlet kurumlarını tahrip ederek Türkiye’yi bölerek dönüştürmek ve Amerikan’ın söz dinleyen uslu çocuğu yapmaya çalışıyorlar .

Aşağıda değerli iki arkadaşımızın bu konudaki yazıları vardır . Aynı konuyu “Beş bölümlük” bir araştırma yazısı olarak paylaşmıştım . Dileyen arkadaşlar aşağıdaki linklerden okuyabilir .

Camiye Asılan “Welcome” Mahyası ***GENELEVİN BEYAZ BADANALI DUVARINA İNGİLİZCE “HOŞGELDİN DENİZCİ” YAZILMIŞTI * *Missuri mürettebatının hoşuna gitmesi için gece kulüpleri ve barların önüne “Welcome “ ve “Burada İngilizce konuşulur” yazılı tabelalar konuldu
BÖLÜM I       https://nacikaptan.com/?p=1734
BÖLÜM II     https://nacikaptan.com/?p=1741
BÖLÜM III   https://nacikaptan.com/?p=1761
BÖLÜM IV    https://nacikaptan.com/?p=1773
BÖLÜM V     https://nacikaptan.com/?p=1791

‘sefa m. yurukel’ sefamyurukel65@gmail.com
17.02.2019

Bugün “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi ve 6. Filosu”, “ Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye “ diyen, İlerici-Devrimci Gençlere karşı, Taksimde CİA cı gericiler tarafından yapılan saldırının ve “Kanlı Pazar’ın” 50. Yıldönümü.

16 Şubat 1969 tarihinde, ABD emperyalizmine ve Amerikan 6. Filosuna karşı, Taksimde miting için toplanan devrimci-ilerici gençlere, CİA denetimindeki gericiler tarafından yapılan ve Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan’nın öldürüldüğü ve ikiyüzden fazla kişinin yaralandığı saldırıda, “Kanlı pazarı “ hazırlayanlar, ABD emperyalizminin o dönemde, anti komünizm üzerine, komünizm ile mücadele dernekleri adı altında yetiştirdiği, Dolmabahçede 6. Filoyu kıble yaparak üyelerine ve cahil taraftarlarına namaz kıldırttığı, 40 lar meclisi denilen gruptur.

Bu grubun liderleri arasında ise;Abdullah Gül, İsmail Kahraman, İlhan Darendelioğlu ve İslamcı Milli gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi gibiler vardır. Bugünkü iktidar işte onların çocuklarıdır.

Siyasi tarihte belirgin bir çizgi vardır. anti-:Komünizm, Sosyalizm, demokrasi ve özgürlüklere karşı olanların yolu her zaman, dünyanın neresinde olursa olsun, mutllaka Amerikan gizli servisi ve yıkıcı operasyon örgütü CİA ile kesişmiştir. Abdullah Gül, Fetullah Gülen, Tayyip Erdoğan bunlardandır.

Siyasi hayatta özellikle hiç tesadüf yoktur. Tercihler vardır.

ABD’nin ve yerli işbirlikçilerinin hazırladıkları “kanlı pazar”, 1977 deki 1 Mayıs katliamı, Maraş, Çorum, Malatya ve Sivas olayları, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbeleri, devletin içindeki Amerikancı cuntalar, sözde milliyetçi ve devletin sivil kolluk kuvvetleri gibi gruplar tarafından oluşturulan saldırılar, esasında çok iyi planlanmış, CİA koordinatlı ve ABD tarafından işbirlikçilere yaptırılan ve Türkiye’ye tam hakim olmak için yapılan eylemlerdir.

Bu eylemlerden: Türkiye, insan, Atatürk, Cumhuriyet ve çağdaşlık düşmanlığı türetilmiştir. Evet insan ömrü çok uzun değildir. Ama iyi ki tarih okuma ve arşiv diye bir durum var.

Yakın tarihden bizler mutlaka ders çıkartmalıyız ki, 50 yıl önceden olduğu gibi, ABD’nin gizli servisi ve operasyon örgütü CİA, yeni ve kendi koordinesinde ve başka görünümde bir iktidar yaratmasın.

Bugün şartlar değişmiştir. Oyuncularda öyle. Ama ABD aynı ABD ‘dir. Emperyalisttir ve saldırgandır. Bunun için Türkiye, 50 yıllık ABD planları çerçevesinde iktidar yapılan, BOP-AKP Tayyiban iktidarından mutlaka kurtarılmalıdır.

Bunun yolu ise, şimdi milli ve gayri milli düzeyindeki saflaşmanın önümüzdeki kısa süreçte, sokağa ve siyasete yansıması ile olacaktır. 50 yıl önce “kanlı pazarlarla” tezgahlanan bu gerici iktidar demokratik yollarla yıkılmalı, Kanlı Pazarın 50. yılında Türkiye, artık T.C’nin kuruluş felsefe ayarlarına tekrar oturtulmalıdır.

Bunun için, yurtsever Partiler ve STK lar üstü, Milli Birleşik Cephe oluşturulmalı, Milli saflar sıklaştırılmalı ve kollektif bir önderlikle iktidara gelme hesabı yapılmalıdır.

Amerikanın 50 yıl önce, Türkiyenin başına geçirtmek için, çeşitli aşamalardan geçirilerek Tayyip’leri BOP Eş-Başkanı ve diğerlerini de Eş- yardımcıları olarak hazırlayıp, Türkiyenin başına geçirdiği, bu gayri milli Tayyiban iktidarı ve yanaşmaları alaşağı edilmeli ve 50 yıl önce tezgahlanan “ Kanlı Pazardaki” emperyalist niyet, plan ve amaç bu şekilde yerle bir edilmelidir.

Bu yapılırken, tabiki dün olduğu gibi bugünde,” kanlı pazar “ meyli olanlara ve emperyalistlere fırsat verilmemelidir.

Saygılarımla,
Sefa Yürükel
Sosyal Antropolog ve Etnograf
Soykırımlar ve Terörizm Araştırmacısı

Süleyman Çelik
scelik44@gmail.com
17.02.2019

EMPERYALİZM VE UŞAKLARI 
KANLI PAZAR’IN 50. YILDÖNÜMÜ

ABD’nin Akdeniz’deki kolluk gücü görevini yapan ve bu kapsamda 1967 Arap- İsrail Savaşı’nda İsrail’in koruyuculuğunu üstlenen 6. Filo, 50 yıl önce İstanbul’a gelmiş ve Dolmabahçe önlerinde demir atmıştı.

Boğazdaki manzara aynen, 1918 Kasımındaki manzaraydı…

O zaman Mondros Mütarekesi’ne göre İstanbul’u işgal etmiş olan emperyalistlerin donanmaları, aynen 6. Filo’nun gemileri gibi Boğaz’a demir atarak toplarını Sultan’ın Sarayı’na çevirmişlerdi.

Cepheden İstanbul’a dönen Mustafa Kemal Paşa, Haydarpaşa’da trenden indiğinde karşısında, 3 yıl önce Çanakkale’de geçmelerine izin vermediği düşmanlarının savaş gemilerini görmüş ve “geldikleri gibi giderler” demişti.

Kendilerini, Mustafa Kemal’in Askerleri olarak gören Atatürkçü gençler de Atatürk gibi düşündüler ve “6. Filo’yu geldiği gibi göndermek” üzere mücadeleye başladılar. 1918’de Millici gençler, sokaklarda kıstırdıkları işgalci askerleri marizleyip kaçıyorlardı. Bunlar da aynısını yapmaya, Amerikan askerlerini dövmeye ve yakaladıklarını Dolmabahçe’den denize atmaya başladılar.

1918’de emperyalistlerin patronu İngiltere, Millicilere karşı kamuoyu oluşturmak üzere ajanları aracılığı ile “İngiliz Muhipleri Cemiyeti”, “İslam Teali Cemiyeti”, “Kürt Teali Cemiyeti” gibi sivil toplum örgütleri kurdu. Öyle ki başta Padişah Vahdettin ve Sadrazam Damat Ferit olmak üzere, üst düzey yöneticilerin çoğu bu derneklere üye oldular ve “İngiltere’nin İslam’ın koruyucusu olduğu, ona karşı çıkanların İslam’a ve onun Halifesi’ne karşı çıkmış olacaklarını” öne süren bildiriler, fetvalar yayımladılar.

50 yıl önce de CIA ajanlarının etkin olduğu, üyeleri arasında Fetullah Gülen’in de bulunduğu Komünizmle Mücadele Derneği ( KMD) ve başkanlığını İsmail Kahraman’ın yaptığı, üyeleri arasında Abdullah Gül, Numan Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan gibi günümüz siyasilerinin bulunduğu Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) gibi dernekler ise “6. Filo’yu savunan, karşı çıkanları komünistlikle suçlayan” bildiriler yayımlıyorlardı.

Milliciler 16 Şubat 1969 Pazar günü Taksim’de “Amerikan Sömürgeciliğinin Bekçisi, 6. FİLO DEFOL” mottosu ile Amerika karşıtı bir mitingi yapmak üzere gerekli izni aldılar. KMD ile MTTB ise çoktan, “Pazar günü komünistler miting yapacak, biz bu mitingde savaşacağız. Silahı olan silahıyla, olmayan baltasıyla gelsin” diyerek kışkırtıcılığa başlamıştı.

Miting günü, bunlar topladıkları kalabalıklarla birlikte, önce Dolmabahçe meydanında 6. Filo’yu kıble yaparak namaz kıldılar; sonra taksime yürüyerek devrimcilerin üzerlerine saldırdılar. Polisin de saldırganlara göz yummasıyla Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan’ın öldürüldüğü ve iki yüzden fazla kişinin yaralandığı bu olay tarihe “KANLI PAZAR” olarak geçecek ve gericilerin yüz karası olacaktır.

Bunlar daha sonra CIA ajanlarının kışkırtmalarıyla Kahramanmaraş’ta, Malatya’da, Çorum’da, Sivas’ta katliamlar yaparak ülkeyi parçalamaya çalıştılar. Geçmişi unutmayalım ve günümüzde de böyle iç savaş kışkırtıcılığı yapanların kimler olduğunu tanımaya çalışalım…

Geçmişte ABD, Sovyetler Birliği’ne karşı ileri karakol olarak kullandığı Türkiye’nin bölünmesini istemiyor; provokasyonlarla kendisine bağlı generallerin darbe yapmasının yolunu açıyordu.

Artık komünizm yıkıldı ve ABD, Türkiye’yi parçalamak istediğini BOP ile açıkladığı gibi, birkaç gün önce yayımladığı Venezuela ile ilgili haritada da göstermekten çekinmedi…

Uyanık olmaz isek Suriyeliler gibi olacağız…

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, FAŞİZM, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, İrtica, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *