DURUM VAZİYETİ * MEMLEKET MANZARALARI

Prof.Dr.Coşkun Özdemir
15.04.2018

MEMLEKET MANZARALARI

Sık sık taksi şoförleri ile çatışmak durumunda kalıyorum .Önceleri gece saati açıyorlardı .Şimdi uzun dolambaçlı yol seçip fazla para alıyorlar .Onlardan birine “bak çocuğum açıkça gördüm yolu uzattın bu istediğin parayı hak etmedin” dedim .Efendim ne yapalım çok kazık yiyoruz, fırsat bulunca biz de kazık atıyoruz, diye cevapladı beni .

Bu vatandaş zihniyeti oldukça yaygın.Hemen herşeye zam geliyor.Benzin fiatına bakın.Domates de, fasulye de peynir de pastırma da öyle.Metroda yaşımdam dolayı bedava geçerken utanıyorum.Dar gelirli, asgari ücretle çalışan insanları düşünün metro onlar için ne kadar pahalı .Simit bile çok pahalı. Vatandaş çare ararken bu şoförler gibi yollara sapabiliyor.Bu bir gerçek.Dürüst olalım, Doktor avukat, iş adamı, küçüklü büyüklü memur, polis, politikacı, yapmıyor mu benzer şeyleri. Ben meslekdaşlarımın yaptıklarına tanık oluyorum.

Sevgili okurlar bu ülke kirlendi yozlaştı.Alın teri, hak edilmiş para ilkeleri neredeyse yok edildi.Büyük bir gelir dağılımı eşitsizliği yaşanıyor.Milyonlarca insan özellikle üniversite mezunu genç işsiz.Milletvekilleri kendileri için yapılan zammı kolaylıkla kabulleniyorlar. Sağlık onlar için bedava milyonlarca lirayı devlet ömür boyu ödüyor.Devlet büyükleri ekonomi çok iyi çok parlak diyorlar .Zor geçinen insanlarla alay eder gibi.Cumhurbaşkanı muhalefet liderini memurluk dışı para kazanmamış diye kötülüyor.

Mazlum milletlere çok yardımlar yapıyoruz, bizim gibisi yok diyor.Hapisteki 70 bin öğrenciyi kolaylıkla unutuyor, umursamıyor.150 den fazla gazeteci, ve daha nicesi özgürlüğünden yoksun.Binlerce insan yok yere işten, üniversiteden atılıyor.Her gün yeni göz altılar tutuklamalar.FETO cular bitmek bilmiyor.AKp iktidarı Erdoğan onlarla yıllarca beraber oldular.Onları beslediler ,itibar kazandırdılar.Uyaranları azarladılar, suçladılar. Yıllarca tanık olduk bunlara.

Memleket öyle bir hale geldi ki kim suçlu, kim masum kim sorumlu,kim hain, kim yurtsever, kim terörist anlaşılmaz oldu.Erdoğan büyük bir kolaylıkla hain ve terörist damgasını vuruveriyor.Söze birlik diye, 80 milyon diye başlıyor ve hemen ardından onlar diye ithamlara, suçlamaları dalıveriyor.Terörden, haksızlık ve hukuksuzluklardan nasıl kurtulup düzlüğe çıkacağız.

Yurtseverlerin büyük bir mücadele vermesi gerekiyor.Yobazlık özellikle kadın üzerinden yaygınlaşıyor.Kadın sesli gülmesin, sokağa yalnız çıkmasın ,eşitlik istemesin, dayağa razı olsun, dekolte gezmesin, saçının telini göstermesin. Abdülhamitten sonra boşluk var.9o yıllık enkaz , bu zırvalardan kurtulmalıyız. Çağdaşlığa ulaşmış bir cumhuriyet için çok yakışıksız çok Onur kırıcı şeyler bunlar.Var gücümüzle Atatürk aydınlığına yeniden kavuşmak için çaba göstermeliyiz.

This entry was posted in DURUM VAZİYETİ, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *