BENCE YİNE ALDATILDILAR ! Tillerson bizimkileri kafaladı ve gitti * ABD ile Türkiye arasında anlaşmaya varılan mutabakatta terör örgütleri arasında YPG’nin geçmemesi dikkat çekti * “ABD, BURANIN BİZİM MÜTTEFİK KUVVETLERİMİZİN KONTROLÜ ALTINDA OLMASINI İSTİYOR”

Cumhuriyet
Mustafa Çakır
16.02.2018

“ABD, BURANIN BİZİM MÜTTEFİK KUVVETLERİMİZİN
KONTROLÜ ALTINDA OLMASINI İSTİYOR”

Tillerson, “ABD, buranın bizim müttefik kuvvetlerimizin kontrolü altında olmasını istiyor. Başka herhangi bir gücün buraya tekrar girmesini istemiyoruz. Bu bizim tartışmalarımızın önemli noktalarından biri olacak. Menbiç kontrolümüzde olmalı” dedi.

***

ABD ve Türkiye arasındaki mutabakatta dikkat çeken YPG detayı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile Ankara’da bir araya geldi. Ortak basın toplantısında ilişkilerin normalleşmesi için mutabakata varıldığı açıklandı. Ancak, ABD ile Türkiye arasında anlaşmaya varılan mutabakatta terör örgütleri arasında YPG’nin geçmemesi dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile Ankara Palas’ta bir araya geldi.

Görüşme sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “Türkiye ve ABD uzun yıllardır stratejik ortaklığını derinleştirerek sürdürmüştür. Şimdi böylesine kritik bir aşamadayız. Ya bu ilişkileri tekrar yoluna koyacaktık ya da daha kötüye gidecekti. Dün akşamdan beri ortaya koyduğumuz irade ile esasen ilişkilerimizi tekrar normalleştirme konusunda bir mutabakata, anlayışa vardık. Bunu için atılması gereken adımlar var. Her iki tarafın da beklentileri var” dedi.

“YAŞAMSAL GÜVENLİK KAYGILARIMIZIN CİDDİYE ALINDIĞINI DÜŞÜNMEK İSTİYORUZ”

Çavuşoğlu, “Biz FETÖ ile mücadele konusunda ABD’nin YPG’ye verdiği destek konusunda ve PKK gibi terör örgütleri ile mücadele konusunda beklentilerimizi net bir şekilde dile getirdik. Yaşamsal güvenlik kaygılarımızın ciddiye alındığını düşünmek istiyoruz. Fakat bugüne kadar verilen sözler oldu konuştuğumuz konular oldu tutulmayan sözler de oldu çözemediğimiz konular da oldu. O nedenle bundan sonra çözüm odaklı adımları nasıl atabiliriz. Konuştuğumuz konuların sözde kalmaması için uygulanabilmesi için birlikte neler yapabiliriz bunları da konuştuk” dedi.

Yazının tamamı ;

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/927781/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BOP, DIŞ POLİTİKA, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *