Arşivden gündeme güncelleme * Bu füze gibi zamların gelişi dünden belli idi . Devletin kesesini hesapsız kitapsız harcar ve yandaşlara dağıtırsan olacağı budur ; Devlet iflas eder FÜZE GİBİ zamlar zaten geçinemeyen vatandaşların omuzuna çöker * ALIN BİR ÖRNEK DAHA ; VERGİSİ SİLİNEN YANDAŞ HAVUZCU PATRONLAR * KİMLERİN VERGİSİNİ KİMLER AFFEDİYOR ? Garibanı üç kuruş vergisi için süründürenler zengin yandaşların vergilerini neden affa sokuyorlar ? * Millete “koyan” adamın da 422 milyonluk vergisi silindi ! * Yandaşların 3 milyar 31 milyon 485 bin TL tutarında vergi borcunun silindiği ortaya çıktı.

13 Mayıs 2015 Çarşamba

Vergisi silinen patronlar

Muhaliflere karşı vergiyi sopa gibi kullanan iktidar, kendisine yakın şirketlerin borcunu siliyor. 16 patronun 3 milyar vergisi affedildi.

Hükümet ile kendisine yakın olan işadamlarının arasındaki bağın ‘tamamen duygusal’ olmadığı anlaşıldı. Gazeteci Fatih Yağmur’un kişisel blog’undan açıkladığı belgelerle 2010 yılında Ak Parti’nin, çoğunluğu kendisine yakın olan işadamlarına çıkarılan, 3 milyar 31 milyon 485 bin TL tutarında vergi borcunu sildiği ortaya çıktı. Böylelikle 16 şirkete ait 3 milyar 106 milyon TL’lik toplum vergi borcunun yüzde 97.6’sı sıfırlanmış oldu. Bu şirketler içinde aldığı ihalelerle gündeme gelen ve “Milletin a… koyacağız” diyen Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat, Yeni Şafak gazetesinin sahiplerine ait Albayrak Gayrimenkul A.Ş. ve Kanal A’nın sahiplerine ait Elektromed şirketi de bulunuyor.

Vergi denetiminde kimine dayak kimine kıyak
Hükümet, özellikle 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında vergi denetimlerini bir baskı aracı olarak görmeye başladı ve muhalif işyerlerini sıkı denetim altına aldı. Daha önce Gezi Parkı eylemlerini desteklediği için Koç Grubu’na da vergi cezası kesildiği iddia edilmişti. Fakat aynı hükümet kendisine yakın işadamlarıyla vergi uzlaşması yaparak milyarlarca liralık borçlarını siliyor. Uzmanlar vergi uzlaşmasındaki keyfiliğe dikkat çekerek, herhangi bir kıstası olmayan bu uzlaşmanın işadamlarını kontrol altında tutmak için kullanıldığını belirtiyor.

Cengiz’in 422 milyon TL borcu sıfırlandı

Ortaya çıkan belgelerde millete küfür eden iş adamı Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat’ın 422 milyon TL’lik vergi borcunun tamamının silindiği ortaya çıktı. Yeni Şafak gazetesinin sahiplerine ait Albayrak Gayrimenkul’ün ise 56 milyon TL’lik vergi borcunun yüzde 97.8’i affedildi. Kanal A’nın sahiplerine ait Elektromed şirketinin ise 127 milyon TL’lik vergi borcu 5.8 milyon TL’ye indirildi. Vergi uzlaşmasından en kârlı çıkan ise TUVTÜRK oldu. Şirketin toplamda 767 milyon TL olan borcunun tamamının sıfırlandığı belgelerle ortaya çıktı.

Vatandaşın vergi borcunun sadece yüzde 58’ini affettiler

Hükümete yakın iş adamlarının borçlarının yüzde 97.6’sının silindiği 2010 yılında vatandaşın vergi borçlarının ise sadece yüzde 58.5’i affedildi. Sayıştay’ın Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 2011 yılında yayımladığı raporda, “2010 yılında uzlaşmaya konu olan vergi tutarı 249.043.184 TL iken, uzlaşılan vergi tutarı 145.676.717 TL olup uzlaşmaya konu tutarın yüzde 58.5’idir” denilmişti.

http://www.meydangazetesi.com.tr/ekonomi/vergisi-silinen-patronlar-h3418.html

This entry was posted in Ekonomi, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *