Hayatın içinden *** DOSTLUK VE ARKADAŞLIK ÜZERİNE

Eski Türklerde cengaverler savaşırken arkadan gelecek herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir ağaca, kayaya veya taşa vererek ok atarlarmış.

Atalarımız genelde bozkır hayatı yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya olurmuş.Yıllar sonra sırt dayanan taşın ismi ARKA-TAŞ dan ARKADAŞ şeklinde dilimize yerleşmiş ve bugün güvenebileceğimiz, bizi arkadan vurmayacak olan, samimiyetine güvendiğimiz kişilere verdiğimiz isim olmuştur.

Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karşılaşırlar.
Aşk, kendinden emin bir şekilde sorar;
-Ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen niye varsın ki bu dünyada? Demiş…

Arkadaşlık cevap verir:
-Sen gittikten sonra bıraktığın gözyaşlarını silmek için…

Hiç bir zaman arkadaşsız kalmaman dileğiyle… Bu hafta ulusal arkadaşlık haftası..ile Arkadaşlarına, onları ne kadar düşündüğünü göster! Bunu tüm ARKADAŞ olarak düşündüklerine gönder, bu mesaji sana yollayana geri göndermek demek olsa bile.. Eğer bu mesaj geri geliyorsa, arkadaş çevrenin gerçek arkadaşlardan oluştuğuna inanabilirsin…

Sevgi ve Dostluk

Dünya Dostluk ve Arkadaşlık Günü

30 Temmuz günü, problemlere çözüm odaklı yaklaşarak problemlerin köklerine inmeyi ve çatışmaları önlemek, şiddete karşı çıkacak bir dizi değerleri, tutumları ve davranışları benimseyerek barış kültürü oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Arkadaşlık ve Dostluk Günü kabul edilmiştir. Uluslararası arkadaşlık ve dostluk günü arkadaşlık ve dostluğun dünyadaki bütün insanların yaşamlarında kıymetli ve değerli olduğu düşüncesine dayalıdır.

BM Genel Kurulu barış ve şiddetten uzak durma kültürünün çocuklara aşılanmasına vurgu yapmaktadır. Eğer çocuklar birarada uyum ve barış içerisinde yaşarlarsa, bu durum uluslararası barış ve iş birliğine katkı sağlayacaktır.Barış Kültürü konusunda Eylem Programı ve Deklerasyonu (A/RES/53/243) 1999 yılında kabul edildi ve ülkelerde, kurumlarda ve bireylerde barış kültürünün hakim olabilmesi için 8 başlık belirlendi:

*Eğitim yoluyla barış kültürü oluşturmak;
*Sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmeyi artırmak;
*İnsan Haklarına saygıyı yükseltmek;
*Kadın ve erkek eşitliğini gerçekleştirmek;
*Demokratik katılımı artırmak;
*Anlayış, tolerans ve dayanışmayı güçlendirmek;
*Katılımcı iletişimi ve bilginin serbestçe dolaşımını desteklemek;
*Uluslararası barış ve güvenliği desteklemek.

This entry was posted in HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *