DÜNYA İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ ARASINA YENİ BİR İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ KATILDI . BU ÖRGÜTÜN ADI DTİB (açılış şöyle DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI)

Naci Kaptan

Almanya’da casusluk yapan ve açık sayısı saklanan imamlar camilerde cemaat hakkında bilgi toplayıp Ankara’ya gönderdikleri Alman Federal Başsavcılığı tarafından tesbit edildiğinden casuslukla suçlanan imamların Ankara’ya çağrıldığı haberi gündeme düştü. İmamlar sözde yargılanacakmış !!! Aslında bu din adamlarını kimlerin görevlendirdiği araştırılarak onların yargılanması gereklidir. Diyanet İşleri Başkanının haberi olmadan yabancı bir ülkede böylesi istihbarat ve jurnal faaliyetlerinin yapılması olası değildir.

OdaTV’nin haberi şöyle

Diyanet İşleri Başkanlığı, Almanya’da “casusluk faaliyetleri” yürütmekle suçlanan imamları görevine son vererek geri çağırdı.Almanya’daki Diyanet İşleri Türk- İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görev yapan bazı imamların Ankara’ya bilgi notları göndererek “casusluk faaliyeti” yürüttüğü iddialarıyla baş gösteren krizde yeni bir aşamaya gelindi.

Federal Başsavcılığın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Almanya’ya görevlendirilen bu imamlar hakkında yürüttüğü soruşturmada kritik bir noktaya geldiği ve casuslukla suçlanan imamların yargılanması için düğmeye basma ihtimalinin güçlendiği öğrenildi.

This entry was posted in DİN-İNANÇ, İSTİHBARAT KURUMLARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *