TSK’den açıklama: Ülke yönetimine el konuldu * Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

cumhuriyet.com.tr
15 Temmuz 2016 Cuma

TSK’den açıklama: Ülke yönetimine el konuldu

TSK’den yapılan açıklamada ülke yönetimine tamamen el konulduğu söylendi.
TSK’den yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri; anayasal düzeninin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması; maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur.

Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz.” denildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

TSK’den yapılan açıklamada ülke yönetimine tamamen el konulduğu söylendi.TSK’den yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri; anayasal düzeninin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması; maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur.

Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz.” denildi.

AA: Genelkurmay Başkanı rehin alındı

AA muhabiri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın
rehin alındığını iddia etti.

AA muhabiri Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’ın rehin alındığını iddia etti. Genelkurmay binası yakında silah seslerinin duyulduğu belirtiliyor.

***
Asker TRT binasına girdi, yayın durduruldu

TRT’de yayın durduruldu, rejide askerlerin olduğu belirtiliyor.Askerler TRT binasına girdi, TRT’nin yayını durdu.TRT 1 dizi yayınına devam ederke TRT Haber ise hava durumu yayını yapıyor.

Çalışanların dışarı çıkarılmadığı bildirildi. TRT kapısında askerler varken çelik kuvvet içeri giriş izni vermiyor.

***

Genelkurmay’a giden bütün yollar kesildi!
Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı’na giden yolar kapatılmış durumda. Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde onlarca ambulans bekliyor. Ayrıca Genelkurmay önünde silah sesleri duyulduğu iddia edildi

olis ve özel harekat, Ankara’da Genelkurmay’a giden tüm yolları kesti. Uçaklar da Genelkurmay üzerinden alçaktan uçuş yapıyor. Ancak Genelkurmay’ın önündeki polis hareketliliğine rağmen, Ankara sokaklarında hiç asker yok. Hem polisler, hem onlarca ambulans, Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde beklemede. Ancak herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. TBMM’nin önü sakin.

Genelkurmay Başkanlığı binasından birkaç el silah sesi duyuldu. Ancak bu, bir çatışma sesi değil, sadece birkaç el silah sesiydi.  Genelkurmay binasının önünde onlarca ambulansın bekleyişi ise sürüyor. polis de binanın dışında beklemede. Binanın içinde ne olduğuna ilişkin hiçbir açıklama yok.

***

CNN Türk muhabirinin aktardığına göre, Ankara Gölbaşı ilçesinde Polis Özel Harekat binasında patlama meydana geldi.

***

Genelkurmay önünde askerle polis çatıştı

Başkent’te Genel Kurmay Başkanlığı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jetler alçaktan uçuyor. Ankarada’da silah sesleri duyuldu. Polisle, asker çatıştı.23:40’da Genel Kurmay kavşağında bekleyen polislere Skortskiler ateş açtı. Polisler karşılık verdi.

Yönetime el koyduğunu açıklayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Taksim Meydanı’nı abluka altına aldı.

Dünya basını TSK’nın yönetime el koymasını böyle gördü

Alman Bild gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yönetime el koymasını “darbe girişimi” olarak okurlarına duyurdu.Başbakan Binali Yıldırım’ın kalkışma olarak tanımladığı gelişmeyi yabancı ajanslar son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Reuters Haber Ajansı ilk olarak İstanbul’daki köprülerin ulaşıma kapatıldığını duyurdu.Daha sonra Başkent Ankara’dan silah sesleri gediği belirtildi. Ardından Başkent üzerinde askeri uçak ve helikopterin alçak uçuş gerçekleştirdiği belirtildi.

Atatürk Havalimanı’nda tüm uçuşlar İstanbul’da yaşanan son dakika gelişmeleri nedeniyle durduruldu.

Associated Press Haber Ajansı da gelişmeyi son dakika olarak duyurdu.

AP, Askeri jetlerin ve helikopterlerin alçaktan uçtuğunu duyurdu, öte yandan askerin köprülerden geçişi engellediğini duyurdu.

Bild Gazetesi: “Türkiye’de darbe girişimi”

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DURUM VAZİYETİ, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *