KARANLIĞIN AYAK SESLERİ * Koyun gibi insan yetiştirmek! * Bu gençlik, onların bildiği gençlere benzemiyor! * “Bir zamanların aydın yetiştiren okulumuzu karanlık zihniyetler sardı. Gençler bu karanlık zihniyete teslim olmayacaktır”

sozcu.com.tr
Rahmi Turan
15.06.2016

Koyun gibi insan yetiştirmek!

Ben liseli öğrencilerle gurur duydum.
Bugün yurdun dört bir yanında liselilerin, yobazlığa ve ilkelliğe direnişi var.
İnandıkları fikirleri aslanlar gibi savunuyorlar.

İstanbul Erkek Lisesi’nden başlayan protestolar ilerici bütün liselere ve liseli öğrencilere yayıldı.Türkiye Liseliler Birliği (TLB) tarafından yayınlanan “Liselerde gericiliğe geçit vermeyeceğiz” başlıklı bildiriye 365 okuldan imza gelmesi, gerici eğitim yaptırmak isteyen yönetimde panik yarattı.Şimdi soruşturma açmak, ceza vermek gibi çağdışı tehditlerle liselileri korkutmaya çalışıyorlar ama nafile…
Bu gençlik, onların bildiği gençlere benzemiyor!

Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik, büyük bir inanç içinde “Türkiye’yi, karanlık bir bataklığa sürükleyen zihniyete karşı liselilerin isyanı her geçen gün daha da büyümektedir. Gericiliğe asla izin vermeyeceğiz” diyor.AKP’nin çağ dışı eğitim politikalarına karşı başlatılan protestolara, Türkiye’nin dört bir yanındaki liselerden destek yağmaya devam ediyor.Ankara Atatürk Anadolu Lisesi yazdığı sert bildiride:

“Bir zamanların aydın yetiştiren okulumuzu karanlık zihniyetler sardı. Gençler bu karanlık zihniyete teslim olmayacaktır” denildi.

Pertevniyal Lisesi öğrencilerinin şu sözleri de ilginç:
Ülkemizin aydınlık okulları, geleceğimiz, yandaşların elinde birer ‘koyun’ yetiştirme kurumuna dönüştürülmektedir. Bizler, bu ülkenin aydınlık öğrencileri olarak ayaktayız ve bu gidişe ‘Dur’ diyoruz!”

Evet, çağ dışı kafalar, kendileri gibi çağ dışı ilkel insanlar yetiştirmek istiyor.Öğrenciler işte bu ilkelliğe ve koyun gibi insanlar yetiştirilmesine isyan ediyor! Kimse bu ülkenin insanını “koyun” milletini “sürü” yapamayacak!

This entry was posted in EĞİTİM, FAŞİZM, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *