BADELEMEK * UÇURMAK * YARADAN ADINA SEVMEK !!! *** İMAM HATİP OKULLARINDA VE KURAN KURSLARINDA CİNSEL İSTİSMARLAR VE TECAVÜZLER *** imam hatip mezunu olmak iyi ahlaklı olmaya yeterli midir ? Yanıtlar aşağıdadır

İmam Hatip okullarında ve kuran kurslarında / yurtlarında son dönemde cinsel taciz ve tecavüz olaylarının gittikçe artarak meydana geliyor olması düşündürücüdür. CumBaşbakan Erdoğan’ın topluma ahlak adına rol-model gösterdiği İmam Hatip Okullarında Cinsel taciz ve tecavüzlerin nedenleri üzerinde araştırma yapılması gereklidir. Görünen odur ki çocuklara Din ve Ahlak derslerinin ağırlıkla veriliyor olması “İYİ AHLAKLI NESİLLER” yetiştirmeye yeterli değildir.

Kız ve erkek öğrencilerin bir diğerinden soyutlandığı , her iki cinsin bir diğerinle arkadaşlık yapmasının bile GÜNAH kılındığı toplumlarda böylesi cinsel sapkınlıkların ortaya çıkıyor olması yadırganmamalıdır.

Diyanetin ; “Bir baba öz kızına şehvet duyabilir nikahı düşmez” fetvasından sonra özellikle din eğitimi veren okullarda ve kuran kurslarında , yatılı kuran kursu okullarında tecavüzler ve cinsel istismarlar çok arttı.

istismarı gerçekleştiren kişiye normalde verilmesi gereken cezanın ‘iyi hal, yaş hali, yarıda kalma’ gibi saçma nedenlerle verilmemesi ya da verilmesi gerekenden çok daha az verilmesi. Bir diğer neden ise ‘toplum ahlakı’ ndan kaynaklanan ‘ayıp’ ın altında kalarak gizlenmeye çalışılması.

Özellikle son döneme en çok darbe vuran bir diğer olay ise Ensar Vakfında 45 çocuğa tecavüz edilmesiydi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun açıklaması ise kan dondurucu şekildeydi:

“Ensar Vakfı’nın nasıl bir vakıf olduğunu biz biliyoruz. Bir kereden birşey olmaz.” diyen Ramazanoğlu’na tepkilerin yükselmesine karşın AKP hükümeti de arkasında durarak tecavüzcüleri cesaretlendirmekten başka birşey yapmamış oldu.

Çocuklarınızı Din eğitimi almaları için kesinlikle  Diyanet’in kontrolu dışında olan kurslara , merdiven altı yerlere , göndermeyiniz. Çocuklarınızı sadece bu konuda eğitim almış ve öğretmen formasyonu olan yetkilendirilmiş yerlere gönderiniz. Böyle yerlere gönderseniz bile çocuklarınızla yakından ilgileniniz, çocuklarınızla eğitim verenlerin davranışları , konuşmaları ve kurs yerleri ile öğretmenleri hakkında bilgi sahibi olmak amaçlı konuşmalar yapınız.

Naci Kaptan

İMAM HATİP OKULLARINDA CİNSEL TACİZLER

** “Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava tutanaklarına göre, sanık Cengiz Mahmut B., İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Kadiri Tarikatına bağlı olarak faaliyet göstermiş ve dini sohbetler düzenlemiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’nda yıkama görevlisi olarak çalıştığı dönemde dini sohbetlerine katılan D. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Y.T.’ye 8’inci sınıftan itibaren Asri Mezarlıkta bulunan odasında cinsel istismarda bulunmuştur.”

***

DHA / 22 Nisan 2016 Cuma

** Cenaze yıkayıcısı, liseli gence cinsel istismardan tutuklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’nda cenaze yıkama elamanı olarak görev yaptığı belirtilen Cengiz M.B., velisi olduğunu söyleyip okuldan alarak ormanlık alana götürdüğü erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Mezarlık çalışanı Cengiz Mahmut B., iddiaya göre Derince’de bulunan imam hatip lisesine giderek, velisi olarak tanıttığı Y.T. adlı erkek öğrenciyi alıp, ormanlık alana götürerek cinsel istismarda bulundu. Öğrenci Y.T.’nin hareketlerinden şüphelenen bir öğretmen, öğrenci ile görüşünce olay ortaya çıktı. Okul müdürünün durumu yetkililere bildirmesi üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Cengiz Mahmut B. tutuklanarak Kocaeli T Tipi Cezaevi’ne konuldu. Cengiz Mahmut B.’nin ayrıca bir erkek çocuğa daha küçük yaşlardan itibaren cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

CHP MİLLETVEKİLİ AÇIKLAMA YAPTI

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da, mezarlık görevlisi Mahmut B.’nin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine cinsel istismarda bulunması nedeniyle tutuklandığını söyledi. Cengiz Mahmut B.’nin 2002 yılında Gebze Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde cenaze yıkama elamanı olarak işe başladığını, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’nda aynı göreve devam ettiğini belirterek, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava tutanaklarına göre, sanık Cengiz Mahmut B., İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Kadiri Tarikatına bağlı olarak faaliyet göstermiş ve dini sohbetler düzenlemiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’nda yıkama görevlisi olarak çalıştığı dönemde dini sohbetlerine katılan D. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Y.T.’ye 8’inci sınıftan itibaren Asri Mezarlıkta bulunan odasında cinsel istismarda bulunmuştur. Mağdur Y.T.’nin davranışlarından şüphelenen bir öğretmeninin Y.T.’yi okul rehberlik servisine götürmesiyle olay ortaya çıkmıştır. Bunun yanı sıra sanığın başka bir öğrenciye de 11 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğu ve istismarı sürekli hale getirdiği iddiası mahkeme tutanaklarına yansımıştır.”

Haydar Akar, Milli Eğitim Bakanlığı’nı da yasal olmayan yollarla faaliyet gösteren bazı dernek, vakıf ve cemaatlere göz yumarak suç işlemekle suçladı. Akar, “Milli Eğitim Bakanı yönetme gücünü kaybetmiş, eğitim faaliyetlerini bazı vakıf, dernek ve cemaatlere teslim etmiştir. Derhal görevinden istifa etmelidir” dedi.

***

cumhuriyet.com.tr
20 Nisan 2016 Çarşamba

** İmam Hatip öğretmeni cinsel istismardan tutuklandı

Ankara’nın göbeğindeki bir İmam Hatip Lisesi’nin beden öğretmeni, 14 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismardan tutuklandı.Türkiye gündemine son günlerde damga vuran çocuk istismarı skandallarının bir yenisinin de Ankara’da yaşandığı ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre skandal olay, Ankara’daki bir imam hatip lisesinde, 14 Nisan’da meydana geldi. İddiaya göre, lise birinci sınıf öğrencisi Z.G. (14), sabah saat 09.00’da spor yapmak için evinden ayrıldı. Mahalledeki koşu parkurunda antrenman yapan kız öğrenci, burada aynı okulda beden eğitimi öğretmeni S.I. ile karşılaştı. Öğretmen, kız öğrencisini kahvaltıya davet etti. Eve kahvaltıya giden küçük kız cinsel istismara uğradı.

‘KİMSEYE ANLATMA’

İstismar olayının ardından öğretmen S.I., öğrencisini alıp okula bıraktı ve “Sakın kimseye anlatma” diyerek tehdit etti. Kızlarının psikolojik durumundan şüphelenen ailenin baskısı üzerine Z.G., başından geçenleri ailesine anlattı. Aile şikâyette bulundu. Gözaltına alınan öğretmen S.I. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mağdur kız öğrencinin psikologlar eşliğinde yeniden ifade vermesi bekleniyor.

***

cumhuriyet.com.tr
09 Nisan 2016 Cumartesi

 ** İmam Hatip lisesi öğretmeninden öğrencilerine cinsel istismar

Van’da bir İmam Hatip lisesi öğretmeninin öğrencileri taciz ettiği ortaya çıktı. Tacizci öğretmen, öğrencinin babasının şikayetten vazgeçmesi üzerine serbest bırakıldı.
Van’da bir İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapan M.S.’nin 4 öğrenciye tacizde bulunduğu ve öğrencilere cinsel içerikli mesajlar attığı ortaya çıktı.

soL’da yer alan habere göre, Taciz edilen öğrencilerden biri başka bir öğretmene M.S’nin kendisine cinsel içerikli mesajlar gönderdiğini, daha sonra evine götürerek kendisini istismar ettiğini ve yine okul içinde, öğretmenler odasına çağırarak yalnız kaldığında defalarca istismara uğradığını anlattı. Aynı okulda birkaç öğrencinin daha M.S. tarafından tacize uğradığı belirtildi.

BABASI ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ!

Öte yandan tacize uğrayan öğrencilerden birinin Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülüp ifadesinin alındığı diğer öğrencilerin ise ailelerinden çekindikleri için ifade vermek istemedikleri öğrenildi. Öğrencilerin şikayeti üzerine şubeye götürülen öğretmen ise, öğrencinin babasının şikayetten vazgeçmesi üzerine adli kontrol ile serbest kaldığı öğrenildi.

cumhuriyet.com.tr
29 Mart 2016 Salı

** Köy imamı 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’nde evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki imam İ.A., 14 yaşındaki E.Y.’ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. İmam İ.A. görevden uzaklaştırılırken, ailesi kızları E.Y.’yi okuldan aldı.

İmam İ.A., geçen haziran ayında ilçeye bağlı İğnebey Köyü camiine atandı. Ailesiyle birlikte köye yerleşen İ.A., göreve başladıktan kısa süre sonra caminin bitişiğindeki binada kız Kuran Kursu açtı.

Köyde oturan Y.Y. ve F.Y. çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü E.Y. de bu kursa gelmeye başladı. İmam İ.A. ile kurs öğrencilerinden E.Y. arasında iddiaya göre bir süre sonra gönül ilişkisi başladı. E.Y. daha sonra yaz tatili nedeniyle ara verdiği Pamukpınar Yatılı Bölge Okulu’nun 8’inci sınıfında eğitim görmeye gitti. Ancak, İ.A. ile E.Y.’nin ilişkisi devam etti. Zaman zaman köye gelen E.Y. köydeki ilköğretim okulunda vakit geçiren İ.A.’ya ilkokul öğrencileriyle mektup gönderdi. İmam İ.A. ise, E.Y.’yi haftasonları yatılı okulundan alarak gezmeye götürdü.

Bir haftasonu otobüsle Sivas’a gelen İ.A. ve E.Y. bir süre kentte vakit geçirdikten sonra terminale geldi. Kentte bir süre daha kalmak isteyen İ.A., E.Y.’yi otobüse bindirerek Yıldızeli’ne dönmesini istedi. İ.A. ve E.Y. terminalde okul öğretmeni tarafından görülürken, kızını almak için okula giden baba Y.Y. de E.Y.’yi bulamadı. İlçeye dönen E.Y. okul öğretmenleri ve ailesine köy imamı ile aralarında bir süredir ilişki olduğunu itiraf etti.

Olay öğrenildikten sonra polis merkezine giderek teslim olan İ.A. sevk edildiği Yıldızeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘cinsel istismar’ suçlamalarıyla 18 Ocak’ta tutuklandı. İmam İ.A. Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca görevden uzaklaştırıldı.

Kaymakamlık da iddialarla ilgili müfettiş görevlendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvurdu. Olay sonrası, E.Y. ise ailesi tarafından okuldan alındı.

***

** Köy imamı 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Sivas Yıldızeli’de evli ve 2 çocuk babası imam İ.A. (32), açtığı Kuran kursu öğrencilerinden E.Y’ye (14) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı. E.Y. ise olaydan sonra ailesi tarafından okuldan alındı.

‘Zincirleme cinsel istismar’ davasında yaş büyütme skandalı

Antalya’da akrabası Mahmut E. (58) tarafından “sürekli cinsel istismara uğradığı” öne sürülen Ü.E’nin (14) yaşı, mahkeme kararıyla iki yaş büyütüldü. Bu değişiklikle sanığa verilebilecek en yüksek ceza 21 yıldan 15 yıla inmiş oldu. Cezanın hafifletilmek istendiğini söyleyen baba N.E, karara isyan etti.

Yine Karaman… Müdür yardımcısı tacizi itiraf etti, emniyet serbest bıraktı

Karaman’da lise öğrencisi Ş.B’ye tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan İrfan Atasever Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı M.Ç. (48), açığa alındı. M.Ç’nin kız öğrenciye “Ergenlik dönemindesin, cinsel ihtiyaçlarını karşılayabilirim” dediği öğrenildi. M.Ç, serbest bırakıldı.

MEB Karaman’daki tecavüzcü öğretmeni ihraç etti

Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman’da 10 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açılan öğretmen M.B’nin (54) meslekten ihraç edildiğini açıkladı. 600 yıla yakın hapis cezası ile yargılanması beklenen sınıf öğretmeni M.B. 20 Nisan’da hâkim karşısına çıkacak.

***
24.03.2016 Perşembe 17:47
Adem Güngör/ Artvin / DHA

** Artvin’de imam hatip öğretmeni cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı

Artvin’de imam hatip öğretmeni cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandıArtvin’de imam hatip öğretmeni cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı .Artvin’de bir imam hatip lisesi öğretmeni çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. Olay, aynı okulda öğrenci olduğu sırada R.A.’nın cinsel istismarına uğrayan bir öğretmenin 14 yıl sonra kente ziyarete gelmesiyle ortaya çıktı. Artvin’in Yusufeli İlçesi İmam Hatip Lisesi’nde meslek dersi öğretmeni 46 yaşındaki R.A., küçük yaştaki erkek çocuklarla cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, 2002 yılında eğitim gördüğü Yusufeli İmam Hatip Lisesi’nde, meslek dersi öğretmeni R.A.’nın cinsel tacizine uğrayan bir erkek öğrenci, lise mezuniyeti sonrasında üniversiteyi bitirerek öğretmen oldu.

14 yıl sonra ziyaret için geldiği memleketi Yusufeli İlçesi’nde uğradığı İmam Hatip Lisesi’nde kendisine cinsel tacizde bulunan R.A. ile karşılaşan adı gizli tutulan öğretmen, okulda araştırma yaptı ve bu kişinin çocuklara yönelik cinsel taciz tavrının değişmediğini öğrendi.

Öğretmenin konuyla ilgili olarak Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yaptığı şikayet sonrası savcılık soruşturma başlattı. Öğretmenin de ifadesine başvuran savcılık, cinsel istismara uğradığı öne sürülen 15 yaşındaki iki erkek çocuğu dinledi.

Playstation oyunları oynatmak vaadiyle evine götürdüğü erkek çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen R.A. gözaltına alındı ve önceki gün çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

***

08.07.2015

** İmam Kuran kursunda cinsel taciz suçlamasıyla tutuklandı

Bartın’da Ulugeçitambarcı Köyü cami odasında açılan Kuran Kursu’nda imam, ‘Kuran kursunda çocuklara cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklandı . Köyün cami odasında açılan Kuran Kursu’nda imam A.K.’nin kendilerini elle taciz ettiğini iddia eden öğrenciler 10 yaşındaki S.T., 11 yaşındaki İ.T. ve 14 yaşındaki S.G., ailelerine durumu anlattı. Ailelerin şikayeti üzerine imam jandarma tarafından gözaltına alındı.

***
Sözcü 18
21.08.2014

**  ‘Uçuracağım’ dedi tecavüz etti!

Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan iğrenç olayın zanlısı Arapça Öğretmeni Yunus D.’nin yurt dışına kaçtığı iddia edilmekte. Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesinde Arapça öğretmenliği yapan Yunus D.’nin, liseli öğrencisiyle defalarca zorla cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki İmam Hatip Lisesi’nde Arapça öğretmeni olarak görev yapan Yunus D., iddialara göre, 17 yaşındaki öğrencisi Z.C.’ye önce tecavüz etti, ardından da ‘muta nikahı’ kıymak istedi. Muta nikahını reddeden Z.C., kendisini kandırarak zorla cinsel ilişkiye girdiğini iddia ettiği öğretmeni hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖĞRENCİSİNİN PEŞİNİ BIRAKMADI
Edinilen bilgiye göre Trabzon İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden 4 yıl önce Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne tayin olan Yunus D. adlı öğretmenin, bir yıldır peşinde koştuğu öğrencisi Z.C.’ye, boş bir evde zorla tecavüz ettiği iddia edildi. Tecavüze uğrayan Z.C.’nin daha sonra şantaj yaparak defalarca genç kızı iğfal ettiği ifade edildi. Mağdure Z.C. bir süre sonra başından geçenleri polise anlatmaya karar verdi. Birçok kez öğretmeninin evinde cinsel ilişkiye zorlandığını anlatan Z.C., öğretmen Yunus D.’nin yanı sıra okul müdürü Alaattin D. ve müdür başyardımcısı Alaattin O. ile öğretmenler Salim G. ve Kemal K. hakkında da şikayetçi oldu. Polis sadece 4 öğretmenin şüpheli olarak ifadesini alabilirken, tecavüzcü öğretmen Yunus D.’nin yurt dışına kaçtığı ve her yerde arandığı kaydedildi

***

Sarıyer Times on 11 Mart 2016.

** EVLİ İMAM HATİP MÜDÜRÜ ÖĞRENCİSİ İLE İMAM NİKAHI KIYMIŞ

İmam hatip liseleri cinsel istismar haberleri ile çalkalanıyor. Türkiye’de akıllara durgunluk veren tecavüz ve şiddet olayları devam ederken, imam hatip öğretmenlerinin çeşitli illerde aynı dava vukuu bulduğundan yeni bir tartışma yaratacak

Konya’da imam hatip lisesi müdürünün şu an 19 yaşında olan ve bu eğitim yılında kaydını başka bir okula alan bir öğrencisine dini nikahla bir süredir cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

İMAM HATİP OKULUNDA BİR CİNSEL İSTİSMAR DAHA YAŞANDI

Şubat’ta, İmam Hatip Lisesi Müdürü 51 yaşındaki A.D.’nin, son sınıfına kadar kendi okulunda okuyan ve bu eğitim yılı başında kaydını başka bir okula alan lise son sınıf öğrencisi ile “sürekli görüştüğü, öğrenciyi kaldığı yurttan alarak yemeğe çıktıkları, aralarında duygusal ilişki bulunabileceği ve bunun da camia tarafından hoş karşılanmayacağı” yönünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne isimsiz ihbar mektubu geldi.

Yapılan ihbarı değerlendiren yetkililer, durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlatıp 2 müfettiş görevlendirildi. Müfettişler, soruşturma dosyasını hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. Evli ve 3 çocuk babası A.D. de müfettişlerin soruşturması tamamlandıktan sonra yaklaşık 10 gün önce müdürlük görevinden istifa edip, izne ayrıldı. Bakanlıktan çıkacak karar doğrultusunda A.D.

 

İşte böyle sayın okur.

Yukarıda yazılanlar olayın fail ve mağdurlarının İmam Hatip okulları ve kuran kurslarının olduğu ve sadece son 2 senede basına yansımış olan cinsel taciz/Tecavüz olaylarıdır.

Karaman’da meydana gelmiş olan ve arkasında Cumhurbaşkanının ve oğlunun bulunduğu ENSAR  VAKFI ve KAİMDER derneğinde gerçekleşen aslında  45 çocuğun tecavüze uğradığı söylenen iğrenç tecavüz olayı gündemde olduğundan ve bu konuda bir çok yazı paylaştığım için KARAMAN / ENSAR VAKFI olayı bu listeye alınmamıştır.

Gerçek inançlı mütedeyyin vatandaşlarımızın ellerini başlarına koyarak düşünmeleri gereken zamandır.

Naci Kaptan

This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *