FETULLAHİ’ler ÇÖKERTİLİRKEN AKP KADROLAŞMASI GÜÇLENİYOR *** Cemaate ‘tepe’ operasyonu

cumhuriyet.com.tr
11 Aralık 2015 Cuma

Cemaate ‘tepe’ operasyonu

“Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik ana soruşturma kapsamında 10 ilde operasyon yapıldı. Üst düzey isimlere yönelik olduğu belirtilen operasyonda eski AKP’li vekil İlhan İşbilen de gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullah Gülen ve cemaatine yönelik yürüttüğü ana soruşturmada düğmeye bastı. Cemaatin “tepe yönetimine” yönelik olduğu açıklanan operasyon kapsamında 73 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. AKP’den istifa eden eski milletvekili İhsan İşbilen de gözaltına alındı. Gözaltı kararı çıkarılanların 43’ün yurtdışına kaçtığı ortaya çıkarken 5 gözaltı yapılabildi, diğerleri adreslerinde bulunamadı.

10 kentte baskın

“Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik ana soruşurmayı yürüten Savcı Serdar Coşkun’un talimatıyla dün polis harekete geçti. İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Antalya ve Kütahya’nın arasında bulunduğu 10 ilde operasyon yapıldı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 73 kişiden 43’ünün yurtdışında bulunduğu belirtildi. Şüphelilerden sadece Kâzım Avcı, Cemal Türk, Ali Çelik, Dilaver Azim ve İlhan İşbilen’in yakalanabildiği öğrenildi.

Gözaltı kararı çıkarılanlar arasında eski AKP İzmir Milletvekili İhsan İşbilen, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Koza-İpek Holding Başkanı Akın İpek ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, cemaatin “İç Anadolu bölge eğitim imamı” olduğu ileri sürülen Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da yer aldı.

Gülen’in doktoru

17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra 7 Şubat 2014 tarihinde AKP’den istifa eden eski İzmir Milletvekili İlhan İşbilen’in de aralarında bulunduğu 3 kişi İstanbul’da gözaltına alındı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen İşbilen gazetecilerin “Neden gözaltına alındınız” sorusuna “Klasik sorular bunlar.

Biraz başka soru sorun” yanıtını verdi. İşbilen, TEM ekipleri tarafından Ankara’ya gönderildi. Polis, operasyon kapsamında bir dönem Gülen’in doktorluğunu yapan Kudret Ünal’ı da gözaltına almak için Beylikdüzü’ndeki iş yerine gitti. Kapıyı çalan polis açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan’ın Kütahya Tavşanlı ilçesindeki adresinde arama yapıldı. Adresinde bulunamayan Kurucan’ın, ABD’de bulunduğu öğrenildi. FETÖ/PDY’nin Ege bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz’ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin adreslerinde arama yapıldı. Ancak zanlılar, adreslerinde bulunamadı. Soruşturmanın 17-25 Aralık, MİT TIR’ları, Ergenekon, Balyoz, Odatv, Poyrazköy, KPSS ve Tahşiye dosyaları ile 26 ayrı ildeki usulsüz dinlemelerdeki cemaatin eylemlerini de kapsadığı öğrenildi

Yeşil de var

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve halen bulunamayan isimlerden bazıları ise şöyle: Aynı zamanda KPSS soruşturmasının da şüphelileri arasında yer alan Mehmet Hanefi Sözen ve Cemil Koca, Cevdet Türkyolu, Alaattin Kaya, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanlığı’ndan geçen hafta istifa eden Mustafa Yeşil, Yazar Önder Aytaç, Fethullah Gülen’in özel doktoru Tuncay Delibaş, Kozanlı Ömer olarak bilinen Osman Hilmi Özdil, İsmail Büyükçelebi, Sait Aksoy, Necdet Başaran.

Çorlu’da 5 tutuklama

Öte yandan Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği üyelerine yapılan baskında dernek başkanı T.A, T.K, A.C, A.Y. ve avukat olduğu öğrenilen M.K, tutuklandı. Sivas’taki operasyonda da 17 kişi adliyeye sevk edildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/446977/Cemaate__tepe__operasyonu.html

This entry was posted in Fetullah Gülen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *