Fetullahi cemaati Devlet içinde kim kadrolaştırdı ? Kim “NE İSTEDİLER DE VERMEDİK !” dedi ? * FETÖ’nün TSK’daki 2 imamı deşifre oldu

Aydınlık
15 Aralık 2015 Salı

FETÖ’nün TSK’daki 2 imamı deşifre oldu

TSK’ya yerleştirilmek istenen örgüt elemanlarının askeri okullara alımını Rıdvan Akovalı ile Suat Yiğit’in sağladığı öğrenildi. Yiğit ve Akovalı, FETÖ ana soruşturmasında deşifre oldu.

Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) ana soruşturmasındaki şüphelilerden Rıdvan Akovalı ve Suat Yiğit’in TSK içindeki örgütlenmeyi sağlayan isimler olduğu öğrenildi. Soruşturmayı yürüten Emniyet yetkilileri, şu bilgilere ulaştı:

Rıdvan Akovalı, “GATA imamı” olarak Harp Okulu ve Harp Akademisi’ne girecek örgüt mensuplarına sağlık raporu ayarlıyor. Bu isimlerin askeri okullara girmesini sağlıyor. Emniyet’teki FETÖ elemanlarının çocuklarını TSK’ya yerleştiriyor.

Suat Yiğit, örgüte bağlı komutanların sorumlusu olduğu askeri lise ve harp okullarında “örgüt imamlığı” yapıyor. TSK kadrosu içerisinde örgüte bağlı albay ve yarbay rütbesindeki personellerin “ağabeyi” olarak görev yapıyor. Ayrıca Sait Aksoy da askeri okullara ve polis kolejine öğrenci alımını sağlayan kadro içinde yer alıor.

ÖNCE DUYURU SONRA DENETİM
FETÖ’nün tepe isimlerini hedef alan ana soruşturmaya göre örgüt şemasında “Baş Yüceler Şûrası” ve “Yüksek İstişare Heyeti” gibi kontrol mekanizmaları bulunuyor. Buralarda alınan kararlar, “imamlar” aracılığıyla duyuruluyor. Kararlara uyulup uyulmadığı ise yine “üst akıl” tarafından takdir edilen ve güvenilen kişilerden oluşan “denetmenler” aracılığıyla takip ediliyor. Fethullah Gülen’in örgüt lideri olduğu tepe yönetimindeki isimler ve görevleri şöyle:

BEYİN TAKIMI

1- FETHULLAH GÜLEN: Örgütün lideri. Emekli vaiz. 16 yıldır ABD’de yaşıyor.

2- CEVDET TÜRKYOLU: Gülen’in yanında. FETÖ’nün ikinci adamı. Örgütün illegal alanlarından sorumlu. İllegal para kasasını tutuyor. Gülen’in yeğeni Mebrüke’yle evli.

3- MUSTAFA ÖZCAN: Örgüt içinde ikinci lider ve fiili örgüt yöneticisi olarak tanınıyor. Türkiye imamıydı. Yurtdışına kaçtı.

4- MEHMET ALİ ŞENGÜL: Örgütün eski Türkiye imamı. Gülen, ABD’ye gittiğinde yerine vekil olarak geçti. Yurtdışına kaçtı.

5- İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ: İzmir Basmane’deki örgütün ilk faaliyetlerini yürüten ve Gülen’e ilk bağlılık yemini eden kişilerden. FETÖ’nün ABD imamı olarak görev yapıyor.

6- İBRAHİM KOCABIYIK: Gülen’in ilk talebelerinden ve FETÖ içinde denetmenlik ve müfettişlik yapıyor. Yurtdışına kaçtı.

7- MUSTAFA MUHAMMET GÜNAY: Gülen, ABD’ye gitmeden önce ABD Büyükelçisi’yle yaptığı görüşmeyi sağlayan kişilerden. TUSKON Genel Sekreteri. Yurtdışına kaçtı.

8- İSMET AKSOY: Örgütün Türkiye mütevelli heyeti içindeki finansal sorumlularından. Baş Yüceler Şûrası üyesi. Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında örgütün sorumlu denetçisi. Emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’i yönetiyordu.

9- MEHMET ERDOĞAN TÜZÜN: Örgütün en yüksek karar mercii olan Tayin ve İstişare Heyeti’nde. Yurtdışına kaçtı.

10- NACİ TOSUN: Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Tayin ve İstişare Heyeti’nde. Yurtdışına kaçtı.

11- ABDULLAH AYMAZ: İlk kuruculardan. Yüksek İstişare Heyeti içinde. Gülen’in 1997’de Papa II. Jean Paul’u Vatikan’da ziyareti sırasında heyetteydi. Zaman gazetesi Avrupa Koordinatörü.

12- AHMET KARA: Yargıdan sorumlu imam. Yargı organlarındaki FETÖ elemanlarına doğrudan talimat vererek davaların sonuçlarına etki ediyor.

http://www.aydinlikgazete.com/politika/fetonun-tskdaki-2-imami-desifre-oldu-h80481.html

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, DİN-İNANÇ, FAŞİZM, Fetullah Gülen, HUKUK-YARGI-ADALET, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, İrtica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *