Yavuz olacaktı! Havuz oldu! * Kılık değiştirdiler. Tavır yenilediler. Yine varlar. Biz kısaca emperyalist ülkeler diyoruz. 100 yıl önce neyseler, yine aynılar. Suriye ile Irak’da bugünkü bataklığı büyük devletler yarattı. Batı yani ABD ve AB ülkeleri. Irak’a ve Suriye’ye “vura vura-öldüre öldüre- bombalaya bombalaya demokrasi getirecekler…

Sözcü
Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
17 Ekim 2015

Yavuz olacaktı! Havuz oldu!

Kılık değiştirdiler. Tavır yenilediler. Yine varlar. Biz kısaca emperyalist ülkeler diyoruz. 100 yıl önce neyseler, yine aynılar. Suriye ile Irak’da bugünkü bataklığı büyük devletler yarattı. Batı yani ABD ve AB ülkeleri. Irak’a ve Suriye’ye “vura vura-öldüre öldüre- bombalaya bombalaya demokrasi getirecekler, diktatör liderleri indirecekler” demokrasi açığını sözüm ona kapatacaklardı.

İnsanları acılara soktular.
Ülkelerini harap ettirdiler.
Arap ve Kürt diye böldüler.
IŞİD’i, PYD’yi, PKK’yı ürettiler.

Arap ile Kürt’ü birbirine öldürtüyorlar. Yarın Kürt’ü de Kürt’e öldürtecekler. Öte yandan Batılılar; öyle bir hava yarattılar ki, bizden de birileri kendini “Ortadoğu’nun yeni lideri yapacaklar” sandı. Yeni köprünün adını “Yavuz” koyup Ortadoğu’ya yani Arapların başına yeni bir “Yavuz Sultan Selim’in gelmekte olduğu” havasını verdi.

Özetle!
Batılı emperyalistler.
Ve çakma Yavuz.

Suriye’yi birlikte perişan etmiş oldular. 12 milyon Suriyeli evinden, işinden, köyünden, toprağından oldu. Bu insanlardan bir bölümü çocuklarıyla birlikte denizlerde boğulmayı göze alıp Avrupa’ya sığınmanın derdine düşürüldüler.

Denizden Yunanistan’ın adalarına ulaşabilmek için bindikleri botları Yunan sahil koruması batırıyor. Batırılan botlardan topladıklarını Makedonya’ya gönderiyor. Oradan Bulgaristan, Macaristan’a yollanıyorlar. İnsan değiller, hayvan muamelesi görüyorlar. İtilip, kakılıyor, dövülüyor, horlanıyorlar. Suriyeli, Avrupa’yı kirletir.

Avrupa’ya külfet olur.
Avrupa’ya idari sorun olur.
Avrupa’ya sosyal sancı olur.
Avrupa’ya parasal yük olur.
Avrupa’ya kültürel çatlak olur.

Avrupa ülkeleri bu düşüncedeler ve Suriye’nin perişan haline gelmesinin birinci sorumlusu kendileri olduğunu unutturup, Türkiye’ye “ahlaksız tekliflerle” gelmekteler. Biz Türkiye’ye para verelim “Türkiye Suriyelilere havuz olsun. Suriyeliyi Türkiye’de tutsun, Avrupa’ya fazla Suriyeli ve Iraklının gelmesini durdurmaya jandarmalık etsin” demekteler.

Türkiye’de ise ülkeyi yönetenler; iki de bir “Biz bugüne kadar 8 milyar doları Suriyeli mülteciler için harcadık, Avrupa bize vere vere toplam 417 milyon dolar verdi” diyerek pazarlığı yukarıdan açıyor. Yani daha fazla para istemekteler ve basına yansıyan yeni haberlere göre Almanya 5 milyar dolar vermeyi düşünüyormuş (!)

Görüyorsunuz ne oldu?
Ortadoğu’ya Yavuz olacaktı.
Suriyeli mülteciye havuz oldu.
Yarın günlerden pazar.

Almanya Başbakanı Türkiye’ye gelecek ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile “Havuz olmanın tarife pazarlığını” yapacak!
Vay benim itibarlı ülkem!

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/necati-dogru/yavuz-olacakti-havuz-oldu-961839/

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *