TERÖR ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE * Ankara’da kalleş saldırı! * 95 kişi yaşamını kaybetti 246 kişi yaralı * @AnatolyTodorov adıyla tweet’ler atan kullanıcının, saldırının devlet tarafından düzenleneceğni ileri sürerek şok iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Hesaptan atılan tweet’lerde Suruç ya da 1 Mayıs benzeri korkunç katliam olabileceği bilgisi dikkat çekti. İşte o tweetler…

DEMOKRASİ ve BARIŞ isteyenler Ankara’da katledildi.

Hayatını kaybedenlere rahmet ,ailelerine sabır ve yaralananlara da sağlık diliyorum. Ülkemiz iç ve dıştan derinlemesine istikrarsızlaştırılıyor . İş birlikçiler ve zayıf AKP hükümeti kaosun , kardeş kavgasının , bölücü Kürtçülüğün, radikal islami terörün tetikleyicisi ve ana aktörüdür.

KAHROLSUN FAŞİZM / KAHROLSUN BÖLÜCÜ KÜRTÇÜLÜK / KAHROLSUN RADİKAL İSLAMİ TERÖR / KAHROLSUN İŞBİRLİKÇİ HAİNLER .

YAŞASIN BARIŞ / YAŞASIN DEMOKRASİ / YAŞASIN BAĞIMSIZLIK / YAŞASIN LAİK CUMHURİYET / YAŞASIN TÜM HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

Naci Kaptan

Sözcü 10 Ekim 2015

TERÖR ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE
Ankara’da kalleş saldırı!

Ankara’daki tren garı kavşağında iki büyük patlama meydana geldi.
95 kişi yaşamını yitirdi, 246 kişi yaralandı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük terör saldırısı olarak kayıtlara geçen saldırıda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu acı bilançoyu açıkladı: 95 ölü, 246 yaralı.

Ankara’da 95 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırıda ilk bulgular netleşti. Olaydaki bombaların 20 Temmuz günü Suruç’ta meydana gelen ve 32 kişinin öldüğü saldırıda kullanılan patlayıcı ile büyük benzerlik taşıdığı belirlendi.Suruç’taki patlamadan sonra olay yerine Ankara’dan giden bomba uzmanları, Başkentte yaşanan olayın da incelemesini yaptı ve iki olayda kullanılan bombalar arasında benzerlikler tespit etti. Ankara’daki bombaların TNT cinsi olduğu ve parça tesiri yaratması için de üzerine bilye ve metal parçaları yerleştirildiği belirlendi.

TÜRK TABİBLER BİRLİĞİNİN AÇIKLAMASI

Türk Tabipler Birliği(TTB), Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda ‘Emek Barış ve Demokrasi’ mitinginde yaşanan patlamada ölenlerin sayısının 97 olduğunu iddia etti. TTB, yaralı sayısının ise 400 civarında olduğunu öne sürdü.

Almanya’da 3 milyondan fazla satan Bild Gazetesi, “Patlamadan sonra gaz ve yanık et kokuları geldi“ başlığını kullanarak, canlı bombanın Ankara’da korkunç bir terör eylemi yarattığını yazdı.Korkunç saldırı ile ilgili geniş bir haber yapan ve tüm ayrıtıları veren Bild, ayrıca bazı görgü tanıklarının ifadelerini sayfalarına taşıdı. Bild şöyle yazdı:

O BÖLGEDE HİÇ POLİS YOKTU

“Kürt kökenlilerin partisi HDP, kendisini bu terör saldırısının hedefi olarak görüyor. Bombaların HDP’lilerin ortasında patladığını belirtiyorlar. Görgü tanıkları, iki ayrı canlı bombadan söz ediyor. Saldırının olduğu bölümde, bombanın patladığı yerin yakınında tek bir polis bile yoktu. Polislerin patlamadan 15 dakika sonra geldiği, panik halinde yaralılara yardım etmek için koşturanlara biber gazı sıktı.“

DİĞER BASININ TEPKİLERİ

Der Spiegel Dergisi, „Barış isteyenlerin yürüyüşüne bomba; Ankara’nın merkezinde büyük patlama“ başlığıyla geniş bir haber kullandı. Suruç bombalaması, iki polisin şehit edilmesi ve 7 Haziran’dan sonraki tüm gelişmeleri ayrıntılı olarak verdi.

Avusturya’nın Die Presse gazetesi, „Kanlı saldırı Türkiye’yi sarstı“ başlığını attı ve bu terör saldırısının, canlı bomba kullanılarak yapıldığına değindi. Gazete saldırıdan sonra, Türkiye’den bazı bölgelerde twitter’e erişim engeli getirildiğine değindi.

DIE WELT: KALABALIK YERLERE GİTMEYİN

Die Welt gazetesi, “Ankara’da terör“ başlığını kullandığı ve yüze yakın insanın can verdiğini belirttiği haberinde, bombalamaya çok geniş yer ayırdı. Son dönemlerde yaşanan terör eylemlerine değinen gazete, Almanya’nın terörü kınamasını ve Türkiye’ye taziyede bulunmasını sayfasına taşırken, Dışişleri Bakanlığı’nın, “Türkiye’de kalabalık yerlerden uzak durun“ diyerek Alman vatandaşlarını uyardığını da belirtti.

AVRUPA’DA KINAMA EYLEMLERİ

Hollanda ve Belçika basını da olaylara geniş yer ayırdı. Hemen hemen tüm televizyon ve radyolar, olayı ilk haber olarak duyurdu. Türkiye’nin son aylarda, terör için cehpe ülke olduğu yorumları yapıldı. Bu gelişmeler oluren, HDP yanlıları, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde saldırıyı kınayan eylemler yaptı.

BAKANLAR YUHALANDI

86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin yaralandığı kanlı saldırının ardından İçişleri Bakanı Selami Altıok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; inceleme yapmak üzere bölgeye geldi.

Yoğun güvenlik önlemleriyle ve polis çemberinde bölgeye gelen bakanlar, sert şekilde protesto edildi.

Tepkilerden dolayı alana giremeyen bakanlar yuhalandı ve bakanlara pet şişe fırlatıldı. Vatandaşlar, “Katil AKP” ve “Katil Erdoğan” sloganları attı.Bakanlar, 1 dakika bile bölgede kalamadan, protestolar nedeniyle alanı terk etti.

CHP’li Umut Oran Ankara’daki terör saldırısı sonrası açıklama yaptı.

Oran “MİT Müsteşarı ve İçişleri Bakanı derhal görevden alınmalıdır.” dedi.Umut Oran yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti “Bu tür terör saldırılarının amacı toplumda yılgınlık ve korku yaratmak, gündelik yaşamı felç etmektir. Bu nedenle toplum olarak birliğimizi bütünlüğümüzü koruyacağız ama bunu söylememiz artık Başkent’te, kritik bir tesis olan merkez tren garının önünde dahi vatandaşlarının güvenliğini sağlayamayan hükümetin eleştirilmesini engellememelidir. Yanlış giden işleyişi eleştirerek sorun kaynaklarını teşhis edip çözüm önerilmesi, bu tür korkunç saldırıların tekrarının önlemesi için zorunludur. Yetkili ve sorumlu makamdaki isimler, üzüntü bildirmekle, saldırıyı kınamakla, sonu gelmez güvenlik zirveleri düzenlemekle olayı geçiştiremezler!

Bu bağlamda giderek artan bu tür saldırıları önlemekte yetersiz kaldıkları, görevlerini ihmal ettikleri, onlarca masum yurttaşın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan birçok saldırıyla ortaya çıkmış olan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Selami Altınok derhal görevlerinden alınmalıdır! Bu iki isim hemen bugün görevlerinden alınmadıkları takdirde, tamamıyla AKP’lilerden oluşan güya bağımsız ‘Seçim Hükümetinin’ tek varlık nedeninin sadece iktidar mensuplarını korumak olduğu, 78 milyon sade vatandaşın güvenliğinin umursanmadığı itiraf edilmiş olacaktır.”

Ankara’daki bombalı saldırıyı gece yarısı Twitter’dan yazan bir hesap tüm dikkatleri üzerine çekti.

Hain saldırının kimin tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor. Suruç’ta 33 kişinin öldüğü bombalı katliama benzer saldırı öncesi twitter’dan Pir Özan Abdal kullanıcı adıyla dün miting ile ilgili tweet’ler atan bir kullanacı bugün olacakları yazdı.

@AnatolyTodorov adıyla tweet’ler atan kullanıcının, saldırının devlet tarafından düzenleneceğni ileri sürerek şok iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Hesaptan atılan tweet’lerde Suruç ya da 1 Mayıs benzeri korkunç katliam olabileceği bilgisi dikkat çekti. İşte o tweetler…

Ankara’da en az 86 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısıyla ilgili IŞİD’ci bir hesaptan ‘iğrenç’ bir tweet atıldı. Ankara’da Barış Mitingi öncesi meydana gelen patlamayla ilgili, Terör örgütü IŞİD ile ilgili haber yayını yapan “DarulHilafe” adlı sosyal medya hesabından, “Ankara’da komünistlerin mitinginde patlama olmuş” ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

 

This entry was posted in FAŞİZM, Politika ve Gundem, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *