ÇIKA ÇIKA PİL ÇIKTI * Bilim Bakanımız önce elektrikli dedi. Sonra lafı değiştirdi. Sadece elektrikli olmayacak. İçten yanmalı da olacak. Yani bildiğiniz benzinli. Bu yerli ve milli otomobilimizin “fikri mülkiyet hakları Çinli News adlı şirkete 40 milyon Euro ödenerek” yabancılardan alınmış olduğunu da bizzat Bilim Bakanımız açıkladı

Sözcü
Necati Doğru
Ekim 22, 2015

ÇIKA ÇIKA PİL ÇIKTI

Seçim günü yaklaşıyor. Sandıkta büyük sürpriz pişiyor. Saç baş yolduracak şaşırtıcı sürpriz. Dün “öl de ölelim…” diye büyütülüp alkışlananları sararıp solduracak bir sonuç geliyor.

Anladılar.
Sürprizi kesmeye çalışıyorlar.
“Başkan” lafı cız oldu.
“Başkan olacak Türkiye havalanacak”
lafının yerine projecilik yeniden ısıtılıp koyuldu.
Üçüncü milli nükleer santral.
Uzaya milli uydu.
Üçüncü milli havalimanı.

“Kanal Projesi” de vardı. Propaganda makinesine dönmüş TV kanallarını kullanarak bugün yarın “İstanbul’a İkinci Boğaz Projesini” de yeni ambalajla sunabilirler. Bizi iktidar yapın “anahtar teslimi fabrika vereceğiz“ bile diyorlar ve “yerli ve milli otomobil yapma projesini” de yeniden ısıttılar.

10 gündür lafı dolaştı.
Çıka çıka pil çıktı.

Önce yerli otomobili TÜBİTAK geliştirdi dediler. TÜBİTAK otomobil firması mı? Otomobil üretmek TÜBİTAK’ın işi değil. Gülünç oldular. TÜBİTAK buluş yapan kurum.

Bu kez lafı çevirdiler.
Bilim Bakanı TV’ye çıktı.

Cümlelerinde kullandığı kelimelerin arasına çok sayıda “yerli-milli-otomobil” sözcükleri serpiştirerek; TÜBİTAK’ın “menzili uzatılmış bir elektrikli otomobil üzerinde buluş yapmak üzere olduğunu” söyledi.

Ne olabilir ki bu buluş?
Bildiğimiz pil!
Pil ağır olmayacak.
Çok yer tutmayacak.

Otomobil, sadece bu yerli ve milli pili değil sürücüsü ile yolcuları da çok uzak menzillere taşıyacak ki, yeni elektrikli Türk otomobili dünya pazarlarında kendine alıcı bulsun. Öyle bir pil ki, Edirne’de fişi prize sok; doldur (şarj et) Kars’a kadar gitsin. Yolda bir daha doldurmaya ihtiyaç duymasın. Türk otomobili Alman, Amerikan, Japon, Çin, İtalyan, Fransız otomotiv devleriyle yarışsın! Böylece aranan yatırımcı yiğit de seçimlere 10 gün kala bulunsun.

Tamam!
Yürekten alkışlayalım.
Bravo diyelim.
Nerde peki bu pil!
Allah bilir!
Ortada pil de yok.

Bilim Bakanımız önce elektrikli dedi. Sonra lafı değiştirdi. Sadece elektrikli olmayacak. İçten yanmalı da olacak. Yani bildiğiniz benzinli. Bu yerli ve milli otomobilimizin “fikri mülkiyet hakları Çinli News adlı şirkete 40 milyon Euro ödenerek” yabancılardan alınmış olduğunu da bizzat Bilim Bakanımız açıkladı.

Cadillac makyajlanacak.
Saab da makyajlanacak.
Şasisi İsveç olacak.
Kaportası Çin olacak.
Adı yerli olacak (!)
Ve mutlaka milli olacak(!)

Kesin dikiz aynaları Türkiye’de yapılacak(!)
İnsanın aklıyla bu kadar alay edilir (!)
Tamam!
Alaya da katlanalım.
Yeter ki yerli markamız olsun.

Fakat bu 40 milyon Euro’yu alan Çinli firma ortaya seçim öncesi bir göstermelik (demo araç diyorlar) otomobil bile koyamadı. Anlayacağınız, yerli otomobil projemiz ile onu üretecek babayiğidimiz seçime 10 gün kala yalama yapıldı.

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/necati-dogru/cika-cika-pil-cikti-966140/

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *