ERDOĞAN VURUŞARAK ÇEKİLİYOR *** “Sosyolog Mustafa Kemal Coşkun: Tayyip Erdoğan iktidarı bırakmak istemiyor. Bu nedenle ülkede iç savaş çıkardılar. “Operasyon değil katliam istiyoruz” diye bağırıyorlar. Türk -Kürt iç savaşı tehlikesi var. AKP en zayıf dönemlerini yaşıyor, saldırganlaşıyor ve vuruşarak çekiliyor.”


Cumhuriyet
iklim öngel
09 Eylül 2015 Çarşamba

‘Erdoğan vuruşarak çekiliyor’

Uzmanlar şiddetin artmasına siyasilerin kullandığı ötekileştirici dil ve kutuplaştırma politikalarının neden olduğunu belirtiyor. Sosyolog Mustafa Kemal Coşkun’a göre gerilimin nedeni Erdoğan’ın iktidarı bırakmak istememesi. Coşkun, “AKP en zayıf dönemlerini yaşıyor ve vuruşarak çekiliyor. Bunu, nefret nedeniyle bütünüyle yok etme duygusu olarak düşünebiliriz” diye konuştu

Toplumsal şiddetin bu denli artışının sosyolojik ve psikolojik boyutunu uzmanlar şöyle değerlendirdi:

Türk Psikologlar Derneği Başkanı Gökhan Malkoç: Yıllardır kullanılan dil, ötekileştiriyor ve şiddet içeriyor, şiddeti teşvik ediyor. HDP’nin, PKK’nin uzantısı olarak gösterilmesi hedef göstermedir.

Sosyolog Mustafa Kemal Coşkun: Tayyip Erdoğan iktidarı bırakmak istemiyor. Bu nedenle ülkede iç savaş çıkardılar. “Operasyon değil katliam istiyoruz” diye bağırıyorlar. Türk – Kürt iç savaşı tehlikesi var. AKP en zayıf dönemlerini yaşıyor, saldırganlaşıyor ve vuruşarak çekiliyor.

Türkiye Psikiyatr Derneği Medya Koordinatörü Burhanettin Kaya: Önyargılar canlandı. Sosyolojik ve psikolojik kuramlar, siyaseten araç olarak kullanılıyor” dedi. Madımak kamuoyunda yadırgansa da hukuken cezasız kaldı. İlki böyle olunca ikinciyi de yakar. Cezasızlık ödül olarak algılanacaktır.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/364965/_Erdogan_vurusarak_cekiliyor_.html

This entry was posted in FAŞİZM, Gundem, Haber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *