DENİZFENERİNİ SÖNDÜRENLER ÖDÜLLENDİRİLİYOR * Feneri söndüren müfettiş terfi etti

NURCAN GÖKDEMİR
27.08.2015
Birgün

Feneri söndüren müfettiş terfi etti

AKP Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve sekiz bakanlıkta atama yaptı. Deniz Feneri soruşturmasının kapatılmasında etkili olan Tektaş, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun başına getirildi. Camiden cemaat kovan Erdek Müftüsü de Erdoğan’ın memleketine atandı

Geçici AKP Hükümeti, 7 Haziran sonrası hız verdiği atamalara devam ediyor. Bir günde Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve sekiz bakanlıkta tam 55 atama yapıldı.

AKP, seçimler sonrası siyasi teamüllere aykırı olarak yaptığı ve kamudaki kadrolaşmayı zirveye çıkardığı uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Başbakanlık ile Başbakan Yardımcılığı, Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Milli Savunma ve Orman ve Su İşleri bakanlıklarında yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan hutbenin dışına çıkarak sürekli cemaati azarladığı için tepki gösteren yurttaşı “Zaten senin kıldığın namaz kabul olmaz. Çık git camiden” diyerek kovan Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin yeni müftüsü oldu.

TERFİLERE DOYMUYOR
Almanya yargısı tarafından ‘yüzyılın yolsuzluğu’ olarak nitelendirilen Deniz Feneri soruşturmasında failleri gözaltına aldırdıktan sonra görevden el çektirilen üç Cumhuriyet Savcısı hakkında HSYK’da açılan soruşturmayı yürüten ve cezalandırılmalarını talep eden başmüfettiş Vedat Ali Tektaş da Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı oldu. Tektaş, Deniz Feneri soruşturması dışında Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkındaki incelemeyi de yürüttü.

Zekeriya Karaman ve Zahid Akman’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldıran savcılar Nadir Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında soruşturma açıldı. HSYK’deki soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Tektaş, savcılara disiplin cezası ve adli ceza verilmesi isteminde bulundu. Ancak Yargıtay’da yargılanan savcılar beraat etti. Bu gelişmelerin ardından Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atanan Tektaş’ın, görevdeki başkanın Yargıtay üyesi olmasının ardından da fiilen yürüttüğü başkanlık görevine resmen ataması yapıldı. Bugünkü atamalarla Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve eski Sabah Gazetesi Yazarı Hamza Taşdelen atandı.

BAKANLIKTAKİ ATAMALAR
Vedat Ali Tektaş’ın yanı sıra Adalet Bakanlığı’nda başka üst düzey atamalar da yapıldı. Eğitim Dairesi Başkanlığı’na Ankara Hâkimi İbrahim Şahin, Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Alpaslan Azapağası, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na Akyurt Hakimi Servet Gül, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı’na Danıştay Tetkik Hakimi Birol Terlemez tayin edildi.

http://www.birgun.net/haber-detay/feneri-sonduren-mufettis-terfi-etti-87676.html

This entry was posted in Gundem, Haber, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *