BİLİŞİM İNTERNET BİLGİ GÜVENLİĞİ *** ‘Çin kaynaklı siber saldırıda CIA bilgileri çalınmış olabilir’

13.06.2015
Birgün

‘Çin kaynaklı siber saldırıda CIA bilgileri çalınmış olabilir’

ABD Personel İdare Dairesi’nin ‘çok hassas verileri’ içeren veri bankalarına yönelik siber saldırısının ardından Washington Post gazetesi Amerikan hükümeti personelinin verilerinin Çin kaynaklı olduğu düşünülen hackerların eline geçmiş olduğunu ileri sürdü.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre çalınan veriler arasında Amerikan İstihbaratı CIA ajanlarının verilerinin de yer olabileceğini söyleyen gazeteye göre veri bankalarında hükümet çalışanlarının özel hayatları, mali durumları, aile, arkadaş ve dış bağlantılarıyla ilgili bilgiler kayıt altında tutulduğunu öne sürdü.

Saldırı 2014 yılı sonunda yeni bir güvenlik sisteminin devreye girmesinden önce düzenlendi. Güvenlik analistlerine göre saldırının Çin kaynaklı olduğuna dair güçlü işaretler bulunuyor.

CIA ÜYELERİNİ BİLGİLERİ ÇALINDIYSA KİMLİKLER İFŞA OLUR
Amerika hükümetinden bir yetkili “Açık olan soru, CIA üyelerinin de bilgilerinin çalınıp çalınmadığı. Eğer öyleyse bu çok büyük bir olay olur. Zira ondan sonra kimlikleri ifşa edebilirler” diye konuştu.

Beyaz Saray geçen hafta 4 milyona yakın eski ve aktif hükümet çalışanının kişisel bilgilerine erişildiğini açıklamıştı ancak saldırının Çin kaynaklı olup olmadığı doğrulanmadı.

This entry was posted in BİLİŞİM - İNTERNET -, Haber, İSTİHBARAT KURUMLARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *