YABANCI BASIN * The Economist * Erdoğan için doğru yol geri çekilmesi *** “Derginin seçim yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hiç utanıp sıkılmadan’ AKP lehine anayasayı değiştirecek bir çoğunluk elde etmesi için kampanya yürüttüğü ifade edildi.”

12.06.2015
Birgün

The Economist:

Erdoğan için doğru yol geri çekilmesi

İngiliz Economist dergisi son sayısında Türkiye’deki genel seçime yer verdi. Yazıda seçimde kaybeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve tek başına yeterli oyu alamayan AKP için ‘AKP ve endişe verici otokratik kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ ifadelerini kullandı.

Derginin seçim yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hiç utanıp sıkılmadan’ AKP lehine anayasayı değiştirecek bir çoğunluk elde etmesi için kampanya yürüttüğü ifade edildi.

AKP oylarının yüzde 50’den 40,9’a gerilediğini ve partinin meclisteki çoğunluğunu kaybettiğini hatırlatan Economist, “”Türkler açık bir şekilde Sayın Erdoğan’ın daha güçlü bir Başkan olma istediğini reddetti. Türklerin çoğu artık Erdoğan’ın mezhepçi Sünni üslubunu, muhalefete karşı hoşgörüsüz tavrını sevmiyor. Sayın Erdoğan’ın 12 yıllık iktidarı sonrası onun yönetimi ile özdeşleşen yolsuzluklardan da rahatsız.” yorumunu yaptı.

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, Haber, MEDYA, SEÇİM - SEÇSİS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *