DÜNYA ÜLKELERİNİN PULLARINDA ATATÜRK *** Diyanet işleri başkanı UTANIR MI ?

15 Farklı Ülkenin Posta Pullarına Basılmış Atatürk Resimleri

Dünya’da bizden başka bir ülke yoktur ki , kendi ulusal kahramanı ve Ülkesinin kurucusuna ihanet halinde olsun. Tüm Dünya’nın saygıyla selamladığı ve andığı , hakkında binlerce övgü kitabı yazılan muzaffer komutan ve Devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç bir ülke ve devlet adamına yar olmayan evrensel  başarılarını görmezden gelmekle kalmayıp Ulus belleğinden silmeye çalışıyor olmaları ve böylesi yobaz ve nankörlerin böylesi çok olması şaşırtıcıdır. Başta Devleti yönetenler olmak üzere Atatürk’ün kurmuş olduğu devlet kurumlarında kamu görevi yapanların da bu ihanete katılmış olmalarını toplum ibretle izliyor , tarih not düşüyor.

Şimdilerde Atatürk’ü anacak, anımsatacak her türlü kutlamaları , anma toplantı ve günlerini unutturmaya çalışanlar uzun süredir Atatürk pullarını da basmıyorlar. Hutbelerde adını anmaktan kaçınıyorlar. TRT gibi özerk olan kurumun başında olanlar ise yüce Atatürk’e koro halinde iftiralar atanları , kötüleyenleri programlara çıkartıyor . Bu durum  “KESER DÖNER SAP DÖNER , GÜN GELİR HESAP DÖNER” olacaktır.  Halkın uyuyanları da uyanmaya başlamıştır. Bu karanlık yırtılacaktır. Aydınlık yaklaşıyor.

Bakalım Dünya ülkeleri Atatürk’ü pullarla nasıl anıyor ;

Türkiye’de basılan 3000’e yakın posta pulunun yaklaşık 700’ünde Mustafa Kemal Atatürk’e ait resim, fotoğraf, heykel gibi kompozisyonlar kullanmıştır. Mısır, Tunus, Yeni Gine, Arjantin, Pakistan, Bangladeş ve İran gibi ülkeler de posta pulları üzerinde Atatürk fotoğraflarının yer aldığı emisyonlar basmışlardır.

1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

 

2. Pakistan

ARJANTİN

BANGLADESH

 

MORİTANYA

ABHAZYA ÖZERK CUMHURİYETİ

                                                                  İRAN

HİNDİSTAN

MARSHALL ADALARI

 MISIR

 GİNE

  NİKARAGUA

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DÜNYA ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *