İnce: Komisyon üyeleri Ak Saray’da toplandı * “TWEET ATMAK KURŞUN ATMAKTAN BÜYÜK SUÇ” * CHP komple yüce divana gönderilmeli


Ocak 10, 2015
Sözcü
İnce: Komisyon üyeleri Ak Saray’da toplandı 

CHP’li İnce, Erdoğan’ın soruşturma komisyonu üyelerini Ak Saray’da toplayarak ‘red’ kararı için ricada bulunduğunu söyledi

SÖZCÜ / MÜNİH -CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Nadir Ataman ve Doruk Bulut’la birlikte, Almanya’da 3-5 Kişi Derneği’nin düzenlediği 1. Halk Meydanı konferansına katıldı. Münih’teki toplantıda gurbetçi vatandaşların sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, dört bakanın Yüce Divan’a gönderilmeme kararına imza atan Yolsuzluk Komisyonu üyesi milletvekillerinin oylamadan önce Ak Saray’da ağırlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın burada vekillerden Yüce Divan oylamasında ‘red’ oyu kullanmalarını rica ettiğini ifade eden CHP’li İnce, bu olaydan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dahi habersiz olduğunu öne sürdü. İnce şunları dedi:

“Tayyip Erdoğan soruşturma komisyonu üyelerinden genç millet vekillerini Ak Saray’da toplayarak yüce divanı red etmelerini rica ediyor. Bu konudan Ahmet Davutoğlu’nun bile haberi yok.”

“TWEET ATMAK KURŞUN ATMAKTAN BÜYÜK SUÇ”

Sözlerini hükümete yönelik eleştirileriyle sürdüren Milletvekili İnce, makul şüpheyle birlikte herkesin evinde birer “gözaltı çantası” bulundurması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’de tweet atmanın kurşun sıkmaktan daha büyük suç haline geldiğini belirten İnce şöyle konuştu:

Ben Yalovalıyım. Eskiden bizim deprem çantamız vardı. Bu makul şüphe olduktan sonra herkesin gözaltı çantası oldu. Türkiyede yumurta ve tweet atmak kanuna göre kurşun atmaktan daha ağır bir ceza oldu.

“BİZİM ANLIMIZ DAHA AK”

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyen Muharrem İnce, hiçbir şeyden korkuları olmadığını söyledi. İnce şöyle konuştu:

Sınav soruları çalınıyor, sandıkta oylar çalınıyor, paralar çalınıyor, sonra çıkıp din iman edebiyatı yapıyorlar. Biz ise ne çaldık ne çırptık. Sıkıyorsa dokunulmazlıkları kaldırdıktan sonra gidelim hepimiz hesap verelim. Bizim anlımız daha ak.

Yılmaz Özdil
10 Ocak 2015
Sözcü

Facebook: yozdilsozcu
Twitter: yilmazsozcu
E-mail: yozdil@sozcu.com.tr

CHP komple yüce divana gönderilmeli

Aykut Erdoğdu’nun evindeki ayakkabı kutularında dolar-euro balyaları yakalandı. Özgür Özel’in yatak odasında para kasaları ve para sayma makinesi ele geçirildi. Umut Oran’a 700 bin liralık avanta kol saati takıldığı ortaya çıktı. Atilla Kart’a çikolata kutusunda dolar desteleri gönderildiği anlaşıldı. Bu kepazelikler yüzünden, Kemal Kılıçdaroğlu’na yumurta atıldı.

Mehmet Haberal’la Mustafa Balbay, havuza 100’er milyon dolar akıttı, mega ihaleleri kaptı. Akif Hamzaçebi, beni de aranıza alın, 150 vereyim dedi. Muharrem İnce gevrek gevrek gülerek “milletin orasına koyacağını” izah etti. Kamer Genç, rahmetli dedesinin nasihatı olduğunu, orospuyla memurun bahşişinin en başından verilmesi gerektiğini söyledi. Bu rezaletler yüzünden, dokunulmazlığı olmasına rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu savcıya çağırıldı.

Aylin Nazlıaka vakıf kurdu, 10 milyon dolarlık bağışı bile beğenmedi, babasına şikayet etti. İlhan Cihaner “bu vakfa az miktarda bağışta bulunanı kucağa oturturum” dedi. Ali Özgündüz “rahat olun, polisten molisten bi sıkıntı olursa ben önünüze yatarım, sürdürürüm o pezevenkleri” dedi.

Şafak Pavey, Urla’da sit alanına havuzlu villalar yaptırdı. Nur Serter, Çatalca’da çiftlik ayarladı. Dilek Akagün Yılmaz, kupon arazileri kendisine haber vermeden dağıttığı için grup başkanvekillini fırçaladı. Birgül Ayman Güler’e gemicikler yetmedi, adacıklar almak için pazarlığa başladı. Oktay Ekşi’nin “Alo Oktay” olduğu ortaya çıktı. Müftü milletvekili İhsan Özkes, 17/25 Aralık operasyonlarıyla “insanların günah işleme özgürlüğüne darbe vurulduğunu” söyledi. Sabahat Akkiraz dombıra’yı, Tolga Çandar kiziroğlu’nu arakladı. Bu skandallar yüzünden, Kemal Kılıçdaroğlu’na meclis koridorunda yumruk atıldı.

Oğluyla telefonda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, evdeki paraları sıfırladın mı diye sordu, oğlu anlamadı, mecburen kızını gönderdi, oğlu iki gün uğraştı, paraları eritemedi, 30 milyon avro kaldı babacım dedi.

Yolsuzluk komisyonundaki CHP milletvekilleri gözümüzün içine baka baka “Türkiye’de yolsuzluk yoktur, bakanlarımız sütten çıkmış ak kaşıktır” şeklinde oy kullandı. E yetti gari… Vatandaşımız dayanamadı, çıkardı ayakkabısını, Kemal Kılıçdaroğlu’na fırlattı.

Vaziyetimiz bu.

Bana sorarsanız, CHP’nin sağcılık açılımını, özerklik açılımını filan boşverip, acilen “soygun açılımı” yapması lazım. Öylesi makbul.
Milli irade’nin gözüne girmek istiyorsa, Cumhuriyet mitingleri nafile.
“Soyuyorsak seni soyuyoruz” mitingleri yapması lazım.

This entry was posted in Gundem, Haber, Yılmaz Özdil, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *