İMAM EFENDİ DER Kİ : Devleti yönetenler ÇALSA bile itaat edeceksin * Hü­kü­me­ti eleş­tir­mek gü­nah *** Bakanları camilerde de kurtardılar

Saygı Öztürk
11 Ocak 2015
Sözcü

Bakanları camilerde de kurtardılar

Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı, AK­P’­nin bir or­ga­nı gi­bi ça­lış­tı­rı­lı­yor. Ca­mi­ler­de imam va­az edi­yor, or­ta­lık bir an­da ka­rı­şı­yor. Ce­ma­atin ba­zı­sı ima­mın ya­nın­da, ba­zı­la­rı ise kar­şı­sın­da olu­yor. Ca­mi için­de­ki tar­tış­ma­lar öy­le bü­yü­yor ki, ki­mi­si “Bu ima­mın ar­ka­sın­da na­maz kıl­ma­m” de­yip ca­mi­yi terk edi­yor.

Ba­kan­la­rı Yü­ce Di­va­n’­a sevk et­me­yen AK­P’­li­ler “Ba­kan­lar ‘çal­dı­m’ de­se bi­le inan­ma­m” gö­rü­şün­de… Ba­zı imam­lar da, “Çal­sa bi­le on­la­ra ita­at edi­n” di­yor. Bu­nun­la il­gi­li ca­mi kav­ga­la­rı­na çok ör­nek var ama biz di­lek­çe­ye dö­kül­müş, Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı­’na ulaş­tı­rıl­mış öğ­ret­men sen­di­ka­sı Türk Eği­tim-Se­n’­in Ge­nel Sek­re­te­ri Mu­sa Ak­ka­ş’­ın ca­mi­de ya­şa­nan­la­rı an­lat­tı­ğı di­lek­çe­yi oku­ya­lım:

Hır­sız­LIK ya­pıl­sa bi­le

“An­ka­ra İn­ce­su Hü­da­ver­di Ca­mi­i’n­de cu­ma na­ma­zı­nı kıl­dım. Ca­mi­ye gir­di­ğim­de na­ma­zın baş­la­ma­sı­na on da­ki­ka ka­la bir vai­zi din­le­dim. Ko­nu­su yö­ne­ti­ci­ler­le ala­ka­lıy­dı.

Va­iz, ‘Ül­ke yö­ne­ti­ci­le­ri­ne ita­at et­mek Ku­ra­n’­ın em­ri­dir. İs­ter­se bu bir me­cu­si ol­sun, ita­at ede­cek­si­niz. Ve­da hut­be­si­ne de bak­tı­ğı­nız­da bu­nu gö­rür­sü­nü­z’ de­di. Bu söz­ler üze­ri­ne ca­mi ce­ma­ati ara­sın­da ses­ler yük­sel­me­ye, tep­ki gös­te­ren­le­rin iki­şer üçer aya­ğa kalk­tık­la­rı­na ta­nık ol­dum. Ses­ler ala­bil­di­ği­ne yük­sel­di, kar­şı­lık­lı ola­rak bü­yük tar­tış­ma­lar ya­şan­dı.
‘Bu­ra­sı ca­mi, si­ya­set ku­ru­mu de­ğil, ül­ke­yi yö­ne­ten­ler ah­lak­sız­lık ya­pı­yor­sa, hır­sız­lık, ada­let­siz dav­ra­nı­yor­sa yi­ne mi, ita­at edi­le­ce­k’, ‘Bi­zim di­ni­miz; hak­sız­lık kar­şı­sın­da su­san, sa­ğır ve dil­siz şey­tan­dır bu­yu­ru­yor. Bu söy­le­dik­le­ri­niz­le çe­li­şi­yo­r’ di­ye kar­şı­lık­lı tar­tış­ma­ya dö­nüş­tü.”

Hü­kü­me­ti eleş­tir­mek gü­nah

“Va­iz ‘E­vet, ül­ke­yi yö­ne­ten­le­re ita­at ede­cek­si­niz, bu­nu Ku­ran em­re­di­yo­r’ di­ye ıs­ra­rı­nı sür­dür­dü. Ses­ler bu de­fa da­ha da yük­sel­me­ye baş­la­dı. Ezan okun­ma­sı­na rağ­men tar­tış­ma de­vam edi­yor­du. Bu tab­lo­nun ca­mi­ler­de ya­şan­ma­ma­sı la­zım. Önü­müz­de­ki za­man­da bu tar­tış­ma­la­rın baş­ka ca­mi­ler­de de ya­şa­na­ca­ğı en­di­şe­si­ni ta­şı­yo­rum.

Gü­nü­müz­de top­lu­mun or­tak de­ğer­le­ri var­dır. Bu din­dir, ca­mi­ler­dir. Ca­mi­ler­de böy­le­si tar­tış­ma­la­rın ya­şan­ma­sı top­lu­mu ay­rış­tı­ra­cak­tır. Top­lu­mun din adam­la­rı­na ba­kı­şı de­ği­şe­cek­tir. Bu olay­la­rın ya­şan­ma­ma­sı için tüm din gö­rev­li­le­ri­nin uya­rıl­ma­sı hu­su­sun­da; bil­gi­le­ri­ni­zi ve ge­re­ği­ni arz ede­rim.”

San­ma­yın ki bu tar­tış­ma­lar sa­de­ce An­ka­ra Hü­da­ver­di Ca­mi­i’n­de ya­şa­nı­yor. İmam­la­rın gö­re­viy­miş gi­bi hü­kü­me­tin eleş­ti­ril­me­me­si için ce­ma­ate sü­rek­li tel­kin­de bu­lu­nu­lu­yor. Hü­kü­me­ti eleş­tir­me­nin gü­nah ol­du­ğu an­la­tı­lı­yor. Ar­tık or­tak de­ğer­le­ri­miz ca­mi­le­ri bi­le si­ya­set are­na­sı­na çe­vi­ri­yor. Ka­çak ol­du­ğu bi­le öne sü­rü­len 1 mil­yon li­ra­lık ma­kam ara­cı tah­sis edi­len Di­ya­net İş­le­ri Baş­ka­nı, aca­ba bu olup bi­ten­ler ka­rşı­sın­da sus­ma­ya de­vam mı ede­cek?

Facebook: saygiozturk
Twitter: saygi_ozturk
E-mail: saygi@sozcum.com

This entry was posted in DİN-İNANÇ, Gundem, Haber, İrtica, SAYGI ÖZTÜRK, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *