DÜNYA BASINI * Washington Post *** ‘Erdoğan uçurumdan düşmeden başka yöne sapmalı’

cumhuriyet.com.tr
22 Aralık 2014 Pazartesi

‘Erdoğan uçurumdan düşmeden başka yöne sapmalı’

Washington Post gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerin yöneltildiği bir başyazı yayınladı.

“Türkiye’de basın üzerindeki baskı demokrasiyi tehdit ediyor” başlıklı makalede Erdoğan’a, “Türkiye Cumhurbaşkanı, uçurumdan düşmeden önce başka yöne sapmalı” uyarısı yapıldı.

Türkiye’deki son operasyonların hiç inandırıcı olmadığı belirtilen başyazıda, “Medyaya düzenlenen son saldırıda, gazeteciler için gözaltı kararları çıkarıldı. ‘Devleti ele geçirmek’ ve ‘teröristleri destekleme’ için silahlı terör örgütü kurmak gibi çirkin suçlamalar yöneltildi” ifadelerine yer verildi.

“UYDURUK İDDİALAR…”

İddiaları “uyduruk” diye niteleyen Washington Post, operasyonların amacının, Erdoğan’ın muhalifleri ve rakipleri üzerinde kurduğu baskıdan başka yöne çekmek olduğunu yazdı.

“ERDOĞAN’IN PARANOYASI…”

Zaman gazetesi ile Samanyolu’na düzenlenen operasyona değinen gazete, gözaltına alınan isimlerin, “Erdoğan’ın Sünni din adamı Fethullah Gülen hakkındaki paranoyasının girdabına kapıldığını” ifade etti.

“RUSYA’DAKİNE BENZER BİR OTOKRASİ…”

Erdoğan ile Gülen’in bir zamanlar müttefik olduğunu hatırlatan Washington Post, “Gazetecilerin tutuklanması, Erdoğan’ın Pennsylvania’da yaşayan ama Türkiye’de hala destekçileri bulunan Gülen’in nüfuzunu yok etme yönündeki son girişimiydi. Erdoğan, bugün Rusya’dakine benzer bir otokrasiye doğru hızla ilerliyor gibi görünüyor” diye yazdı.

“UÇURUMDAN DÜŞMEDEN ÖNCE BAŞKA YÖNE SAPMALI…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasinin temel unsurlarını yok saydığını yazan gazetenin başyazısında, “Demokrasi rekabetle zayıflamaz, güçlenir. Sesini çıkaran medya bir tür karanlık komplo kurup bir saray darbesine katılmıyor; onlar daha ziyade, işleyen ve sağlıklı bir siyasi sistemin kritik birer parçası. Erdoğan, haber medyasını havasızlıktan öldürerek Türkiye’nin sahip olmak istediği her şeyi yok etme riskini alıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı, uçurumdan düşmeden önce başka yöne sapmalı” ifadelerine yer verildi.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, DÜNYA ÜLKELERİ, FAŞİZM, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *