DÜNYANIN EN SAVURGAN CUMBAŞBAKANI *** AK Sa­ra­y’­ına pa­ra ye­tiş­mi­yor – 300 mil­yon li­ra­’ de­di­ler fatura 1.1 mil­yara çıktı­


Eylül 7, 2014
SÖZCÜ

‘300 mil­yon li­ra­’ de­di­ler fatura 1.1 mil­yara çıktı­
Er­do­ğa­n’­ın ‘AK Sa­ra­y’­ına pa­ra ye­tiş­mi­yor

Köşk’ü Sö­ğü­tö­zü­’ne ta­şı­yan Er­do­ğan ve ai­le­si­nin ika­me­ti için ye­ni kam­pü­se re­zi­dans ek­len­di. Ma­li­yet 3 kat­tan faz­la art­tı…

Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın, Baş­ba­kan ol­du­ğu dö­nem­de ya­pım ta­li­ma­tı ver­di­ği ‘Ak Sa­ra­y’ açı­lış için gün sa­yı­yor. An­ka­ra Sö­ğü­tö­zü­’n­de­ki Ata­türk Or­man Çift­li­ği­’n­de (AOÇ) 150 dö­nüm­lük alan üze­rin­de ku­ru­lan yer­leş­ke, uzun sü­re “Ye­ni Baş­ba­kan­lık Bi­na­sı­” ola­rak anıl­dı. An­cak Er­do­ğan Cum­hur­baş­ka­nı se­çil­dik­ten son­ra AO­Ç’­de­ki bi­na­yı kul­la­na­ca­ğı­nı açık­la­dı. Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu da bir­kaç gün ön­ce bi­na için “AK Sa­ra­y” ifa­de­si­ni kul­la­na­rak, ABD baş­kan­la­rı­nın ika­met et­ti­ği ‘Be­yaz Sa­ra­y’­ı çağ­rış­tır­dı.

3 kat­lı re­zi­dans…

“Tür­ki­ye­’nin en gü­ven­lik­li ye­ri­” ola­rak ad­lan­dı­rı­lan bi­na için ya­pı­lan har­ca­ma ise du­dak uçuk­lat­tı. Bugün gazetesinin haberine göre; baş­lan­gıç­ta 300 mil­yon li­ra­lık büt­çe ön­gö­rü­len bi­na için Baş­ba­kan­lık kay­na­ğın­dan bu­gü­ne ka­dar 900 mil­yon li­ra­nın üze­rin­de har­ca­ma ya­pıl­dı. Er­do­ğan ve ai­le­si­nin otur­ma­sı için 3 kat­lı re­zi­dans ve Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Mu­ha­fız Ala­yı­’nın ta­şın­ma­sı son­ra­sı at­lar için ahır­lar da in­şa edi­lin­ce ma­li­yet 1.1 mil­yar li­ra­yı aşa­cak.

Erdoğan’ın sarayının adını açıkladı

Başbakan Davutoğlu, Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan bina için “Ak Saray” ifadesini kullandı. Atatürk Orman Çiftliği’nde inşa edilen yeni cumhurbaşkanlığı binasının adını koydu.Davutoğlu, TRT’deki canlı yayında 150 dönüm arazi üzerinde inşa edilen bina için “Ak Saray” ifadesini kullandı.

“Sa­ğır oda­” da var

Sel­çuk­lu ve Os­man­lı mi­ma­ri­sin­den ör­nek­le­rin yer al­dı­ğı komp­leks­te yok yok. Bi­na­da par­mak izi ve re­ti­na oku­ma sis­tem­le­ri ola­cak. Din­le­me­ye kar­şı özel ya­lı­tım­lı ‘sa­ğır oda’­lar kul­la­nı­la­cak. Bi­na­nın ek­si 2. ka­tın­da ola­ğa­nüs­tü du­rum­lar­da kul­la­nıl­mak üze­re Ha­re­kat Mer­ke­zi bu­lu­nu­yor. Do­ğal afet ve te­rör gi­bi du­rum­lar­da hü­kü­met bu­ra­da özel top­lan­tı­lar ya­pa­cak.

Çankaya’nın at­la­rı da gi­di­yor

11. Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gü­l’­ün ta­li­ma­tı üze­ri­ne Çan­ka­ya Köş­kü­’ n­de­ki res­mi kar­şı­la­ma tö­ren­le­rin­de Ka­ra Kuv­vet­le­ri Sü­va­ri Bir­li­ği yer al­ma­ya baş­la­mış­tı. At­lar için şim­di ‘AK Sa­ra­y’­da ahır­lar ya­pı­la­cak.

This entry was posted in SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *