YÜRÜ YA KULUM !!! *** İmam hatipten rant çıktı

Cuma,18 Temmuz 2014 15:12
AYDINLIK

İmam hatipten rant çıktı

Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin yıkım işi, Bilal Erdoğan’ın yönettiği TÜRGEV’e verdiği 1 milyon lira ile gündeme gelen ASL İnşaat’a verildi. Alana imam hatip yapılacak

İstanbul Acıbadem’de bulunan son lise, Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi de imam hatip olmak üzere yıkılıyor. Binlerce öğrenciyi meslek edindiren okulda, sıralar bahçeye çıkarıldı. İşmakineleri, Ahmet Sani Gezici Lisesi’ne girdi. Acıbadem Halk Dayanışması, yıkıma karşı direnişe geçti. Yıkım ruhsatsız olduğu için askıya alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokole göre arazi üzerine 40 derslikli imam hatip lisesi ve kız öğrenci yurdu yapılacak.

Arazi sahibi Şerifoğlu Zelkif Gezici Vakfı’nın Milli Eğitim Müdürlüğü ile 4 Şubat 2014 tarihinde yaptığı protokol lisenin kaderini belirledi. Okulun yanındaki boş arsa ile birlikte 12 bin 866 metrekarelik alanın 3’te ikilik kısmına Yapı Merkez İnşaat 40 derslikli Kadıköy İmam Hatip Lisesi’ni inşa edecek.

Yapı Merkez İnşaat, okulun bütün masraflarını üslendi. Arsanın 3’te birlik kısmına ise vakıfa gelir getirici konutlar yapılacak. Mevcut lisenin yıkım işi, 17 Aralık Yolsuzluk operasyonunda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunan TÜRGEV’e 1 milyon lira bağış yapmasıyla gündeme gelen ASL İnşaat’a verildi. Yurt gazetesinden Orhan Şahin’in haberine göre ASL İnşaat işi ihalesiz aldı.

FİKİRTEPE’YE NAKİL

Lisenin öğrencileri, kentsel dönüşümün sürdüğü Fikirtepe’deki Kocamustafa Paşa Lisesi’nde öğrenim görecek. Veliler, hayalet kente dönen çevre nedeniyle endişeli. Acıbadem Halk Dayanışması ve Ahmet Sani Gezici Lisesi Veli Dayanışması’ndan yapılan açıklamada, “Ahmet Sani Gezici Lisesi’ne yönelik yıkım tüm laik sisteme ve Cumhuriyet değerlerine karşı yapılan çıkarcı girişimdir. Yıkıma karşı Acıbademlileri halkımızı, mücadelede bizi desteklemeye çağırıyoruz” denildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki günlerde katıldığı Kadıköy İmam Hatip Lisesi iftarında, Ahmet Sani Gezici Lisesi’ne ilişkin “Şu anda yıkılıyor. Çok çok farklı bir mimariyle inşallah Kadıköy Kız İmam Hatip inşa edilecek…” demişti.

Alpay Tuğlu
http://aydinlikgazete.com/toplum/46300-imam-hatipten-rant-cikti.html

This entry was posted in SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *