Gizleniyorlar! * “Sarı Papatya Modelini” örten kara perdeyi ucundan çekip indirdiler.

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
28 Mayıs 2014
Sözcü

Gizleniyorlar!

Soma’da işçiler yürüdü;
“Sarı Papatya Modelini” örten kara perdeyi ucundan çekip indirdiler
.

“Sarı Papatya” diyorlardı.
Partiden patrona telefon geliyor.
İşçiler o gün ocağa inmiyordu.
Ellerinde sarı baretleri.
Otobüslere dolduruluyorlar.
Mitinge götürülüyorlardı.

İktidar partisinin başkanı (Başbakan) miting meydanında konuşmaya başladığında “madenci kardeşlerimi göreyim” diyor; işçiler sarı baretlerini çıkartıp parti başkanını selamlıyorlardı. Miting meydanında derya kalabalığın içinde sarı baretler papatya dalgası yaratıyor, parti başkanının konuşması penguenleştirilmiş 12 TV kanalından canlı yayınlanıyordu. Ve bu ikiyüzlü sahtekarlık; “ne kadar çok seveni var…” diye 12 yıldır yutturularak geliyordu.

* * * *

İşçiler, acıyla uyandı.
Papatya olmayı bıraktılar.
Soma’da başları dik alınları açık sarı baretsiz yürüyünce; “Parti- Patron-Papatya” üçgeninin bir köşesini oluşturan Türk İş’e Bağlı Türkiye Maden İş Sendikası’nın şube başkanı ile yönetim kurulu istifa etti.

Diğerleri koltuklarına çakılı.Oysa model 6 köklüydü.

1. kök: AK PARTİ’ydi.
2. kök: Enerji Bakanı.
3.kök: Çalışma Bakanı.
4. kök: TKİ Genel Müdürü
5. kök: Kule dikici patron.
6. kök: Satılmış sarı sendika.

* * * *

Bu 6 kökün bir araya gelerek oluşturduğu; “Parti-Patron-Papatya” rumuzlu 301 işçiyi bile bile öldüren (432 işçi çocuğu öksüz koyan) cinayet şebekesinin diğer elemanları; AK Parti Başkanı Başbakan, Enerji Bakanı, Çalışma Bakanı, TKİ Genel Müdürü, Satılmış Sendika’nın merkezinde oturan Genel Başkanı istifa etmediler.Hepsi biliyordu.

Bu kömür ocağı: bu tempoda, bu kadar yüksek üretimle, önemlerini almadan çalıştırılırsa cinayet olacak. İşçiler ölecekti. Parti kazansın, patron kazansın, papatya sendika başkanları kazansın diye işçiler ölüme terk edilmişti.

Cinayetin izi arşivlerde:
Gaz seviyesi tehlike sınırını 3 yıl önce geçmiş. Kömür ocağının eski yöneticisi TKİ Genel müdürüne “ocakta kızışma ve çok problem var bu haliyle işletmek cinayettir” diye 3 yıl önce haber vermiş. Enerji Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı müfettişleri denetlemeye gelirken önceden patrona haberler uçurulmuş. Denetimlerden; “gerekli önlemler alınmıştır” yazılı raporlar çıkartılmış. Enerji Bakanı ocağın işleticisi ile basına poz verip; “Bu ocak Türkiye’nin en güvenilir kömür madenidir” diye açıklamalar yapmış. İşçileri sarı papatya yaparak Başbakan mitingine yollayan Genel müdürün karısı son seçimde AK Parti’den Belediye Meclisi’ne girmiş.

* * * *

301 işçiyi ölüme götürdüler.Onların da istifa etmesi gerekir.
Baş sorumlu Başbakan, cumhurbaşkanı olmaya çalışıyor, iki bakanı hâlâ bakanlık koltuğunda oturuyorlar. TKİ Genel Müdürü ile Sendika Genel Başkanı yerinde durmakta.

Katilleri kaçırmayın.
Gizleniyorlar.

İşçiler yürürken bütün Türkiye’ye “gizlenenleri de görün…” diye haber vermiş oldular ve “katiller gizleniyor, yakalayın” demek istediler. Bütün Türkiye bu yürüyüşü destekleyebilse; “parti- patron- papatya” düzeninden beslenenlerin maskesi iyice düşer.

http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/necati-dogru/gizleniyorlar-518843/

This entry was posted in Calisma Dunyasi - Is ve Emekciler, Gundem, Madencilik ve Yeralti Kaynaklari, NECATİ DOĞRU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *