İşte bu konuşmaları yapanları serbest bıraktılar! * “O..pu ile memurun bahşişini başında verin”

Cumhuriyet.com.tr
01 Mart 2014 Cumartesi

İşte bu konuşmaları yapanları serbest bıraktılar!

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda tutuklanıp serbest bırakılan Halkbankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve dün tahliye edilen Rıza Sarraf’a ait olduğu iddia edilen ses kaydı, internete sızdırıldı.

Haramzadeler isimli Twitter hesabının sızdırdığı ses kaydına göre, Rıza Sarraf’a ait olduğu iddia edilen ses, Halkbankası’nın eski genel müdürü Aslan’a artık ‘özel hattan’ konuşacaklarını söylüyor. “Bu benim özel numaram bir tek sizde” ifadelerini kullandığı öne sürülen Sarraf, numaranın başka kimsede olmadığını belirtiyor. Aslan da Sarraf’ın bu sözlerine “Buradan da konuşuruz evet” diyor. Sarraf’ın bu yöntemi teknik takibe takılmamak için kullandığı öne sürülüyor.

Ses kaydının devamında ise Aslan’a ait olduğu öne sürülen ses, Sarraf’a; “Diğer yurtdışı olan büyük firmalara da ekstra koşullar getirdim, ekstra yük bindiriyorum, ödemiyorum paralarını. Haberiniz olsun” diyor. Aslan’ın bu sözlerinin Sarraf’a kendisi için yaptığı bir iltiması anlattığı olarak yorumlanıyor. *1*

Cumhuriyet.com.tr
01 Mart 2014 Cumartesi

“O..pu ile memurun bahşişini başında verin”

17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında tutuklanan dün de tahliye edilen Rıza Sarraf’a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı, dün gece internete sızdırıldı.

17 Aralık operasyonu sonrası istifa eden eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 700 bin liralık saat hediye ettiği iddia edilen işadamı Rıza Sarraf’la, yardımcısı olduğu belirtilen Rüçhan Bayar arasındaki görüşmeler, Haramzadeler isimli Twitter hesabı tarafından internete sızdırıldı.

VİDEO: CEZAEVİNDEN ÇIKAN SARRAF’A VATANDAŞTAN ŞOK TEPKİ! İŞTE METRİS ÖNÜNDE YAŞANANLAR…

Görüşmelerde takip edildiği anlaşılan bir işin tamamlanması için marka bir saatin hediye edilmesi gerektiği belirtiliyor. Bayar, ileride görülecek işleri de düşünerek alınması gereken 30-40 bin liralık saati vurgularken Sarraf’ın söylediği “Annemin babası derdi ki, o..pu ile memurun bahşişini başında verin” sözleri dikkat çekiyor. Kayıtlarda, Sarraf’ın, konuşmanın sonunda söylediği iddia edilen “Önceden verilen paranın (rüşvetin) ileride yapılacak işlerde, para ile yapılamıyacak işlerde bile etkili olduğu” ifadesi yer alıyor. *2*

*1* http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/46313/iste_bu_konusmalari_yapanlari_serbest_biraktilar_.html
*2* http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/46165/_O..pu_ile_memurun_bahsisini_basinda_verin_.html

This entry was posted in Gundem, SİYASİ PARTİLER, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *