O PARALAR NASIL ERİDİ

Şubat 26, 2014
SÖZCÜ

Paralar böyle eridi!

Başbakanlık tarafından montaj olduğu açıklanan ses kayıtlarını doğrulayan, Başbakan’ın Kısıklı’daki evinden Kalyoncu ve Çalık Holding’e para taşıma işlemlerini yapan kişiler arasında geçen telefon görüşmeleri Haramzadeler tarafından internete sızdırıldı.

17 Aralık günü Başbakan’ın Kısıklı’daki köşkünden arabalarla taşındığı iddia edilen paraların bir kısmını, Başbakan’ın damadı Berat Albayrak’ın sağ kolu Medet Nebi Yanık’ın taşıdığına dair telefon görüşmeleri Haramzadeler tarafından internete sızdırıldı.

Medet Nebi Yanık’ın ismi daha önce Turkuaz Medya’nın Başbakan’ın emriyle satın alınması işleminde paraların transferinde de geçtiğine ses kaydında dikkat çekiliyor.

Medet Yanık’ın, Berat Albayrak’ın emriyle 17 Aralık operasyonuyla aynı gün, Kısıklı’da saklanan paraları taşıdığı iddia ediliyor.

17 Aralık günü Sabah ve ATV’nin yeni sahibi Ömer Faruk Kalyoncu’ya yüklü miktarda para taşıyan Medet Nebi Yanık’ın sonraki gün de Çalık grubuna para taşıdığı ses kayıtlarına yansıyor.

Ses kayıtlarında dinlemeye takılan bir diğer isim ise Hakan Arslan. Arslan’ın, Başbakan’ın evindeki paraların önemli miktarını eriten Faruk Kalyoncu’nun yardımcısı olduğu ses kayıtlarından hemen önce ifade ediliyor.

BİLAL ERDOĞAN: ‘CİDDİ BİR MİKTARI ERİTEBİLİRİZ’
Ses kayıtlarına yansıyan 1′inci görüşmede, Mehmet Nebi Yanık’ın Başbakan’ın Kısıklı’daki evinden yüklediği paraları Faruk Kalyoncu’ya teslim etmek üzere Hakan Arslan’a teslim etmek üzere olduğu anlaşılıyor.

Bu görüşmenin ses kaydının ise montaj olduğu Başbakanlık tarafından açıklanan, Bilal Erdoğan’ın Başbakan Erdoğan’a ‘Baba bu arada bir fikir daha geldi Berat’a. Bir kısmını Faruk Kalyoncu’ya diğer işle ilgili hemen verelim diyor. Öbür paraları işlediği gibi işlesin. Konuşmuşsun zaten önceden. Ciddi bir miktarı eritebiliriz’ dediği kayıtları doğruluyor.

‘ÇALIK’IN ALACAĞI EKSTRA 25 MİLYON DOLAR KALMIŞ’
18 Aralık günü Başbakan’ın evinde ‘sıfırlanamayan’ paralardan 25 milyon doların Çalık Holding’e teslim edildiği iddia ediliyor.

Ses kayıtlarında Çalık Holding Hazine Direktörü Rıza Ağın’dan sabah erken saatlerde parayı teslim alması için hazırlık yapması isteniyor.

Medet Yanık ve Rıza Ağın arasındaki görüşmelerden bir gün önce de Çalık Holding’e para taşındığı ancak meblağın çok olması nedeniyle işlemin bir sonraki güne de sarktığı anlaşılıyor.

Yine montaj olduğu iddia edilen kayıtlarda Bilal Erdoğan’ın ‘Sıfırlamadık henüz babacığım. Şöyle ki, bir 30 milyon avro gibi küçük bir miktar kaldı. Eritemedik henüz. Bu şey aklına geldi Berat’ın. Ahmet Çalık’ın alacağı ekstra 25 milyon dolar kalmış. Üstüyle de Şehrizar’dan daire alabiliriz’ sözleriyle paralel olan taşıma işleminde dikkat çeken bir nokta ise kimsenin tutarı bilmemesi.

Rıza Ağın’ın Medet Yanık’a ‘tutar konusunda bir bilgin var mı’ sorusuna Yanık, ‘Bilgim yok, net öğrenince sana haber vereceğim’ diye cevap veriyor.

Bir sonraki konuşmada ‘önce getirdiklerim kadar’ yok diyen Yanık’a Ağın paranın euro mu yoksa dolar mı olduğunu sorması üzerine Yanık, bilmediğini söylüyor.

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/paralar-boyle-eridi-463037/

This entry was posted in Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *