Kumpas’ta Cemaat ayağı

Cumartesi,08 Şubat 2014
Aydınlık

Kumpas’ta Cemaat ayağı

Ergenekon tertibinde İşçi Partisi’ne kurulan Cemaat kumpasını açığa çıkaran Hâkim Albay Zeki Üçok, 33 yıla mahkûm olmuştu. Üçok’a karşı yayın yapan yandaş basın, şimdi tertibi sayfalarına taşıdı

Ergenekon tertiplerinde “merkezi hedef” olarak belirlenen İşçi Partisi’ne karşı 2009’da kurulan “İP karargâh Evleri” tezgâhı, “F tipi bağlantılar”ıyla yeniden gündemde. Hakim Albay Zeki Üçok’un bu kumpası çözerek üç astsubaya Cemaat için çalıştıklarını itiraf ettirmesi yeni bir komployu başlatmış, bunun üzerine Üçok, 403 yılla yargılanarak 33 yıla mahkum edilmişti.

F tipinin Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk kumpaslarındaki rolü, basında çarpıcı örneklerle yeni görülmeye başladı. Sabah gazetesinden Gül Kireklo’nun dünkü haberinde Cemaat’le uğraşan iki isimin, Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok’un ve Avukat Tarcan Ülük’ün nasıl cezalandırıldığını anlattı.

Askeri Casusluk, Balyoz davalarında 33 yıla mahkûm olan ve Ankara Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulanan Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok’un Cemaat’in hedefi haline gelmesi, İşçi Partisi’ne karşı kurulan kumpası açığa çıkarması ve F tipi hakkında bir soruşturmaya hazırlanmasıyla başladı.

Üçok, 2009 yılında başlayan “İP Karargâh Evleri” soruşturmasını yürüten hâkim olarak İşçi Partisi’nde ele geçtiği iddia edilen belgelerin sahteliğini aydınlattı. Söz konusu belgelerin Hava Kuvvetleri içinde F tipine bağlı olarak çalışan üç astsubay Ali Balta, Orhan Güleç ve ismail Dağ tarafından hazırlandığını tespit eden Üçok, astsubayların “Cemaatin tarafından TSK’ya yerleştirildik” itirafıyla, F tipini suçüstü yakaladı. Üçok, İP’ye kurulan komplonun TSK ile sözde Ergenekon örgütü arasında bağ kurmak maksatlı olduğunu belirledi. Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’in bu kumpasta rol aldığını gösteren kanıtlara ulaşan Üçok, bu savcılar hakkında “örgüt kurmak” suçlamasıyla iddianame hazırlığına başladı.

Bunun üzerine Cemaat medyası hemen harekete geçerek Üçok hakkında akılalmaz iddiaları servis etti. Bu kez F tipi astsubaylardan alınan “hipnozla işkence yaptı” ifadeleri tertibin malzemeleri haline getirildi. Üçok, hızla Balyoz ve Askeri Casusluk’ta sanık haline getirildi, 403 yılla yargılandı ve 33 yılla cezalandırıldı.

Avukat Tarcan Ülük ise haberdeki diğer örnek… Ülük, TUSKON’a bağlı bir tatlı firmasını şikâyet etmesiyle Cemaat’in boy hedefi haline geldi ve bu suç duyurusundan 6 ay sonra “silahlı örgüt kurma, şantaj yapma” iddiasıyla gözaltına alındı. Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi Ülük’ü bu iddialar kapsamında 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aydınlık yazmıştı

Sabah gazetesinin dünkü haberi yıllar önce, Aydınlık dergisi ve gazetesi tarafından kapak yapılmıştı. Albay Üçok’un sahteciliği belgelemesiyle “İP Karargâh Evleri” komplosunun boşa çıkması Ergenekon savcılarını kızdırdı ve Üçok, F tipi kumpasla tutuklandı. Aydınlık 1 Mart 2011 tarihli 1. sayısında Üçok’un hazırladığı iddianameyi açıkladı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, hazırlık aşamasındaki bu iddianamede şüpheli sıfatıyla “örgüt kurmakla” suçlanmıştı.

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, ERGENEKON - BALYOZ, FAŞİZM, Fetullah Gülen, İrtica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *