Deniz Kuvvetleri’nde Amirallerden Balyoz istifası

Cumhuriyet portal
14.10.2013

Deniz Kuvvetleri’nde Amirallerden Balyoz istifası

Yargıtay’ın Balyoz davası kararlarının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda arka arkaya istifaların yaşandığı öğrenildi. Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek’in yanı sıra 5-6 amiralin daha istifa dilekçesi verdiği kaydedildi. İstifalarda Yargıtay’dan 9 Ekim’de çıkan kararın etkili olduğu ifade edildi.

İlhan Taşçı

Cumhuriyet / Ankara- Edinilen bilgilere göre, ocak ayında Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in Balyoz davasına tepki olarak istifa etmesinin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yeni istifalar geldi. Yargıtay’ın kararını açıklamasının ardından Koramiral Atilla Kezek, “Bizim yerimiz onların yanıydı” diyerek Balyoz davasında hüküm giyen arkadaşlarına destek çıktı. Atilla Kezek dışında DKK Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç’ün de istifa ettiği iddia edildi.

Bu istifalarda birlikte 5-6 amiralin daha istifasının gündemde olduğu kaydedildi. Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından onanan Koramiral Deniz Cora’nın kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren babası Mehmet Cora’nın Fenerbahçe Camisi’ndeki cenaze törenine katılan eski Donanma Komutanı Nusret Güner,

Yargıtay’ın kararını şu sözlerle değerlendirmişti:
“Bu kadar masum, temiz insana sesini çıkarmıyor. Yazıklar olsun. Beni kim savunacak? Beni önce kendi adamım (Genelkurmay) savunacak. Çünkü benim ne kadar masum olduğumu o biliyor. Ben niye istifa ettim, işte bunun için istifa ettim. Hepsinin masum olduğunu biliyorum. Ancak elimden bir şey gelmiyor. Ben personelimi koruyamazsam kim koruyacak? Efendim kimse yargının arkasına sığınmasın yetkililer bunun hesabını verecekler. Hiçbir yerde veremezlerse ilahi adalete verecekler bunun hesabını. Yandaş medya bir tarafta, yandaş muhalefet bir tarafta el ele kol kola ilerliyorlar. Allah’a inanan bir insanım, hepsi yarın hesap verecekler. Türk milleti sağduyuludur, her şeyi anlar. Şimdi başka bir arkadaşımın annesi vefat etti yarın (bugün) cenazesi defnedilecek. Bu insanlar hüngür hüngür ağlıyorlar.”

14 Ekim 2013

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, ERGENEKON - BALYOZ, HUKUK-YARGI-ADALET, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *