Bu suikast silahları kimin için?

Saygı Öztürk
09.10.2013
Sözcü

Bu suikast silahları kimin için?

Yaklaşık 2 bin metreden ateş edildiğinde hedefi vurabilen Kanas, bu özelliğinden dolayı “suikast silahı” olarak da bilinir. Bölülücü terör örgütünün elinde de bu silahlardan çok sayıda bulunuyor. Nice askerimiz bu silahlardan çıkan hain kurşunlarla şehit düştü, gazi oldu.

Suriye’de Beşar Esad’a karşı mücadele eden gruplara Türkiye üzerinden silah, mühimmat ve diğer yardımların gittiği özellikle yabancı basında sıkça yer aldı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise bu haberlerin doğru olmadığını öne sürdü. Suriye sınırımızın delik-deşik olduğu ve bu özelliği nedeniyle “kevgir” benzetmesi yapıldığını da biliyoruz.

Türkiye’de depolanıyor

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gaziantep’e gittiğimizde o yöre insanından “Suriyeliler geldiğinde kısa süre sonra gider sanıyorduk. Ancak gidecekleri yok. Tam yerleşmeye başladılar ve bizim de huzurumuz bozuldu” sözünü sıkça duydum. Ev kiralarının alabildiğine yükseldiğini, ucuz iş gücü olduğu için Suriyelilerin çalıştırıldığını, kendi vatandaşlarımızın da işsiz kaldığını anlattılar.

Şimdi çok önemli bir uyarıda bulunuyoruz. Ülkemize bu kadar uzun namlulu silahların sokulmasının bir nedeni olmalı… Peki bu silahlar ülkemize sokulduğuna göre kime ya da kimlere karşı, kimler kullanacak? Türkiye üzerinden Suriye’deki muhaliflere silah gönderildiği söylense bu artık yadırganmıyor. Ama Suriye üzerinden muhaliflerin Türkiye’ye silah sokması ve bu silahların akıbetleri hakkında bilgi alınamaması ise kafa karışıklığını artırıyor.

Dürbünlü, uzun namlulu silahlar

Kilis, Suriye sınırında bulunan bir ilimizde… R.D.’nin de sınırın sıfır noktasında tarlası bulunuyor. R.D. tarlasına gittiğinde telisler içinde kırmızı kundaklı, dürbünlü, uzun namlulu silahlar getirildiğini gördü. Bu durumu ilgili makamlara bildirdi. Suriye sınırından kendi tarlasına her gün çuvallarla silah getirildiğini, bunların da Türkiye tarafından gelen kişiler tarafından alındığını anlattı. 46 plakalı araçla silahları tarladan alanların, plakanın diğer bölümünü kapattıkları da ifadelere yansıyor.

Yaptığı bu ihbardan sonra başına bir şeyler gelebileceğinden korktuğu için de durumu CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’e anlattı. Anlattığı bir şey daha vardı: Asker, tarlasında bulunan ağaçların kesilmesini, böylece sınırın öte yakasının daha rahat görünmesinin sağlanmasını istedi. Ancak Suriye tarafından silah getirenler “ağaçları kesersen seni öldürürüz” dediler. R.D. iki arada kaldı.

Yardımlar Türkiye’de satılıyor

Gaziantep’te bir şey daha öğrendim. Suriye’ye özellikle muhaliflere yapılan gıda, giyecek yardımlarında Birleşmiş Milletler’in de desteğiyle artış oldu. İşte burada da ilginç bir durum ortaya çıktı. Türkiye üzerinden giden gıda yardımları, Suriye’den ülkemize kaçak olarak sokuluyor ve bunlar ülkemizde satılıyor.

Tabii kaçak olarak getirilen mal ucuza alınıyor, piyasa fiyatlarıyla satılıyor. Bu yüzden zengin olanlar var. Tabii bu zenginlikten pay alan bazı kamu görevlilerinin olduğu da sıkça belirtiliyor. Son dönemlerde alt görevlerde bulunmasına rağmen lüks otomobiller alanların sayısının da hiç az olmadığı anlatılıyor.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, ülkemize yönelik insan ve silah kaçakçılığında önemli artış olduğunu belirtiyor, o da, “Türkiye’ye suikast silahları niçin getiriliyor? Bunlar kimlere karşı kullanılacak ya da Türkiye üzerinden başka bir yere mi gidecek?” diye soruyor.

http://sozcu.com.tr/2013/yazarlar/saygi-ozturk/bu-suikast-silahlari-kimin-icin-386199/

This entry was posted in TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *