5990 kişiyle Bursa bir rekora imza attı

5990 kişiyle Bursa bir rekora imza attı
Guiness Rekorlar kitabına girmeye hak kazandı…

Dışarıda yine bazı kişiler tarafından çıkarılan olaylara ve müdahalelere rağmen çekilen fotoğraflar ve rekorun kabulü halinde Bursa böyle şerefli bir günde rekorların en güzeline imzasını koymuş olacak. Gururla naklen yayını seyrettim ve seyretmemiş, haberi olmamış herkes için ekran çekimlerimi gönderiyorum…

Cumhuriyet’in 90’ıncı yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gelecek için duruyoruz’ etkinliğinde dünyanın en büyük Atatürk portresi 6 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilerek rekor kırıldı.

Nilüfer Belediyesi, ‘Duruyoruz’ etkinliğiyle de dünyanın en büyük Atatürk portresinin oluşturduğu özel anlara ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet’in 90. yılında hafızalarda yer edecek etkinlikte 5.990 kişi “Geleceğe umutla bakmak için duruyoruz” dedi.

İhsaniye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, böyle bir etkinlikte Cumhuriyet’e sahip çıkılmasının önemine vurgu yaparak, “Bu etkinliğe sadece Bursa’dan değil, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Antalya, Çanakkale gibi bir çok ilden katılımın olması bizleri sevindirdi. Bugün Bursa bir rekora imza atıyor. Gördüğüm kadarıyla buradaki 20 bin kişinin yüzde 70’i bayan. Geleceğe sahip çıkacak olanlar onlar. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet gönüllülerinin siyah kıyafet ve ayakkabı ile katıldıkları etkinliğe 13 yaşından küçükler katılmadı.

Murat Binzet’e teşekkürlerimle

This entry was posted in ATATURK, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *