Erdoğan Terörist mi?

Cumhuriyet 19.03.2013

KAVŞAK
Özgen Acar
oacar@superonline.com

Erdoğan Terörist mi?

Gazetelerimizin ABD’de muhabirleri var. Şikago “Toplu Taşıma İdaresi’nin” otobüslerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ünlü teröristler ile aynı kefeye koyan ilanlar ABD’de önemli tartışmalara yol açıyor. Bu ilanları 8 ve 12 Mart tarihli yazılarımda ilk kez Türk kamuoyuna bu köşede duyurduk. Ama her nedense çıt çıkmayan basınımız yine devekuşu rolünü oynuyor!

O yazılarımızı okuyamayan okurlarımıza özetleyelim. Şikago otobüslerinde, Nev York ikiz kulelerini yerle bir ettiren Usame bin Ladin, ABD’nin Ford Hood’taki askeri üssünde 13 askeri bombayla öldüren Nidal Hasan’ın resimlerinin yanında “İslami cihadın teröre dönüştüğü” vurgulanıyor.

Erdoğan da şu sözleri ile o teröristlerle aynı kefeye konulmuştu:
“Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz, Camiler kışlamız, müminler askerlerimiz. Bu ilahi ordu dinimi bekler…”

İlanları “American Freedom Defense Initiative (Amerika Özgürlükleri Savunma Girişimi)” adlı örgüt vermişti. Türkiye Başbakanı Amerikan halkına “terörist” gibi tanıtılıyor.

Şimdi bazı taze bilgileri ekleyelim. Bu örgüt, daha önceki ters yönlü ilanlara tepki olarak bunları hazırlamış. İdare, bunları kullanmayı reddedince örgüt dava açmış ve kazanmış. İlanlar da mahkeme kararı ile yayımlanmış.

Bu olaylar üzerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru girişimler başlatmış. Koru, büyükelçi olmadan önce Şikago Başkonsolosu olarak görev yapmıştı.

İlanlara ilk tepki ABD ve Kanada’daki Türk örgütlerinden geldi. Bir ortak bildiride ilanlar “kınandı”. Şimdi karşıt bir “kampanya” için de bazı hazırlıklar yapılıyormuş.

Tam bu sırada Amerikan basınında Türkiye karşıtı bazı haberler de yayımlandı. Haberlerin odağında Bin Ladin’in, Suudi Arabistan’da yaşayan büyük kızı Fatma ile evli olan damadı Süleyman Ebu Geyt (47) bulunuyor.

Ebu Geyt, “İkiz Kule” olayından sonra İran’da saklanıyordu. Tahran, Sünni El Kaide örgütünün Şiilere karşı eylemlerinden rahatsızlığı artınca Ebu Geyt’i sahte pasaport ile Türkiye’ye postaladı.

ABD Merkezi Haberalma Örgütü bu gelişmeyi MİT’e bildirdi. Ebu Geyt Ankara’da ocak ayında lüks bir otelde gözaltına alındı. ABD Büyükelçiliği Ebu Geyt’in kendilerine verilmesini istedi.

Erdoğan’ın bilgisi altında, Ebu Geyt Kuveyt’e gitmesi için 28 Şubat’ta Ürdün’e postalandı. Amerikalılar damat beyi Ürdün’de yakalayıp Nev York’a uçurdular. Nev York Savcısı Preet Bharara, İkiz Kuleler olayındaki bağlantısı nedeniyle damat beyi tutuklattı, ömür boyu hapis cezası istedi.

Amerikalılar şimdi Erdoğan’ın böyle bir teröriste yataklık yapmasını sorguluyorlar!

This entry was posted in Gundem, İrtica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *