*** YENİ KİTAPLAR *** ORTAĞIN ÇOCUKLARI – MUSTAFA YILDIRIM‏

ORTAĞIN ÇOCUKLARI  
Anglo-Amerikan Sivil Paşalar Darbesi

2. Basım
 
 
 
KİTAP HAKKINDA ELEŞTİRİLER  
 
Burhan Ayeri
 
Mustafa Yıldırım’la tanışmamız ‘Sivil Örümceğin Ağında’ adlı çalışmasıyla oldu. Amerikan Devleti’nin Türkiye’ye nasıl girdiği, hatta bağlantıları  anlatmıştı.Yıldırım yeni kitabı Ortağın Çocukları -Anglo / Amerikan Sivil Paşalar Darbesi- ile yine gündeme oturacak.
CIA başta, yabancı gizli servislerin ‘Yeraltı ve yerüstü oymaları’nı okuduk.
 
Cumhurbaşkanımızdan genelkurmay başkanlarımıza, cemaat liderlerinden gazetecilere uzanan ilişkilere şaşırmadık. Ancak, bu konulara yabancı olanlara ders olmasını diliyoruz. CIA’nın medyamız içindeki çengellemeleri, tahmin edilenin üstünde. Son dönemin pompalamalarından Hasan B. Kahraman’ın ‘Bin yıllık dostu’ Robert Finn’i tanımak bile, başlı başına olay.
Abdullah Gül’le ilgili bölüme şaşırıp kalacaksınız. TSK içindeki kurgular inanılır gibi değil.
Ortağın Çocukları, ‘Ulus Dağı Yayınları’ etiketiyle kitapçılarda.
Mustafa Yıldırım, satışta Hanefi Avcı’ya rakip olacak.
 
Akşam, 11.9.2010
 
***
Nuriye Atabey
Ortağın Çocukları!
 
Ortağın Çocuklarını anlatalım biraz. Kim mi bu ortağın çocukları? Ona geçmeden önce her zaman belirttiğim bir şeyi bir kez daha belirtmek istiyorum. ABD, AB  ve birtakım dış mihraklar  şunları şunları yaptı derken, peki  “biz ne yapıyoruz?” diye kendimizi hep sorguladım,  herkese de sormaya huy edindim. Devlet kavramı soyut olup devlette çalışanlar kendi varlıklarıyla somutlaşır. Devlet’i oluşturmazlar mı? Böylece her devlet varlığını ve bekaasını bu çalışanlar sayesinde devam ettirmez mi? Devlet çıkarlarını çalışanlar aracılığıyla korumaz mı?
 
Her Devlet kendi çıkarını korurken bizim devlet aygıtını yönetenler, bizler kendi çıkarlarımızı ne kadar koruduk? Bu çıkarlarımızı devlette çalışanlarımızla koruyabildik mi? Peki, bizim devlet çıkarlarımızı devlet çalışanlarımız korumayacak da kim koruyacak?  Ya da şöyle sorsak; bazı devlet çalışanlarımız (bürokratlar başta olmak üzere) başka devletlerin çıkarını neden kendi devlet çıkarlarının üzerinde tutarlar?
 
Bence kendimizde sorgulamamız gereken bu. Bunları bıkıp usanmadan sorup ona göre yarınlarımızı kurgulamamız gerek. Bu sorgulamayı yapan aydınlarımız da var gerçi ama sayıca gerçekten çok az. Mustafa Yıldırım son yıllarda yazdığı kitaplarla sadece bu ve benzeri sorgulamaları değil, aramak zorunda olduğumuz cevapları da veriyor.
Hem de ne cevaplar. 
 
Rahmetli Atilla İlhan, Yıldırım’ın “Sivil Örümceğin Ağında Türkiye” kitabı için şöyle diyordu.  “Bu kitap bir tokat”. Mustafa Yıldırım yazdığı son kitabı ile bizi tokatlamaya değil uyuduğumuz kan uykusundan  uyandırmaya çalışıyor.
 
Kitabın adı “Ortağın Çocukları” Ulus Dağı Yayınları 2010. Ortağın Çocukları, işte bizim devlet aygıtında yada STK’larımızda çalışan, ama bizden çok sanki  başka devletlerin çıkarına çalışan bu çocuklarımızın ne kadar çalışkan olduklarını gözler önüne sermiş. En kibar haliyle kitabın ismini koymuş Mustafa Yıldırım.
 
Gelelim kitaba. Kitap aslında tam da Türkiye’yi kasıp kavuran Hanefi Avcı’nın kitabının çıktığı günlere denk geldi. Müthiş bir çalışma hangisini önce okusam diye karar veremedim.Sivil Örümceği okuyanlar bilir. Türkiye’deki hangi Vakıf’ın, hangi Derneğin Yurtdışından kaç lira aldığından tutun da bütün kirli ilişkileri belgeleriyle gözler önüne serer,  yüzlerine vurur M. Yıldırım. İşte bence yine çok önemli bir kitap yazarak  geçmişte yaşanılan kirli istihbarat oyunlarını deşifre ediyor. Stratejik ortağımız Amerika Türkiye’de kimleri nasıl kafalamış, nasıl kurslardan geçirmiş, kaç lira almışlar hepsi bu kitapta.
 
Hemen bir örnek “Helena Kane Finn istihbarat yaşamı Robert Finn ile başladı. 1980’de İstanbul’da eşinin yanında göreve başladı. Boğaziçi Üniversitesine giren Helena, iki yıl Amerikan dersi verdi. Türkçe’yi burada öğrendi. Helena özellikle Fullbright bursundan yararlanarak gerçekleştirilen öğrenci ve akademik eleman değişiminin bir yatırım olduğunu belirterek şöyle de bir örnek veriyor. “-Ben parlak Türk yazarı Orhan Pamuk’un PBS muhabiri Elizabeth Farnwork’a, Birleşik Devletleri ilk kez İnternational Visitor Programı kanalıyla geldiği Iowa’da iken anlamaya başladığını duyunca etkilendim” diyerek diplomatik istihbarat uzmanlığını konuşturacaktı. Bunlar kitabın başlangıç sayfalarından, öyle hap gibi okuyamıyorsun. Sindire sindire ve altını çize çize.
Kitabın alt başlığı ise. “Anglo-Amerikan Sivil Paşaların Darbesi” Bu arada Türkiye’ye koşa koşa gelen ABD Genelkurmay Başkanı Mullen ne diyordu?
 
Yeniçağ,  05 Eylül 2010
 
***
 
Işık Kansu
Ortağın Çocukları
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamalarla, 2007 Nisan ayında Yaşar Büyükanıt’ın Genelkurmay sitesinden yayımladığı e-muhtıranın AKP iktidarı ile bir danışıklı dövüş olduğunu vurgulamaya çalıştı hep. Ancak, olayın perde arkası yeterince irdelenmedi.
Araştırmacı yazar Mustafa Yıldırım son yayımladığı ve Türkiye’de ki CIA elemanlarının bir listesine de yer verdiği “ortağın çocukları “ adlı kitabında aynı gelişmeyi, ö dönemde ABD’de Hudson Enstitüsü’nde yapılan toplantılar üzerinden yorumlamış ve çarpıcı sonuçlara ulaşmış.
 
Yıldırım, dönemin Genelkurmay ikinci başkanı Ergin Saygun’un 17 Kasım 2006’da Hudson Enstitüsü’nde toplantıya katıldığını, hemen ertesinde bu toplantıları düzenleyen Zeyno Baran’ın “Türkiye de darbe yapılacak” dediğini, ardından yine Hudson Enstitüsü’nde CIA elemanlarının da yer aldığı bir başka toplantıda Türkiye’de yükselen “Kemalist Milliyetçiliğin” üzerinde durulduğunu anımsattıktan sonra şu saptamalara varmış:
 
“Hudson toplantılarının hemen ardından Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı’nın AKP’ye geçmemesi için toplanan kitleler, eylemlerini aralıksız sürdürdüler. En büyük toplantı Ankara’da gerçekleşti; istemlerin sınırları genişliyor, AKP’ye muhalefeti aşıyor; ABD karşıtlığına dönüşüyordu. İstanbul ve İzmir’de kitle toplantılarında hedef cumhurbaşkanlığı seçimiyle sınırlandırılmaya çalışıldıysa da “Bağımsız Türkiye” sesleri yükselmeye başladı.
 
Gelişmeler Hudson konuklarının endişelerini doğruluyordu. Kitle eylemliliği denetim dışına çıkabilirdi. Eylemliliğin Ege’de gittikçe yayılması ve “laik rejim” isteklerinin yanı sıra 88 yıl önceki bağımsızlık savaşının sıkça vurgulanması Batı’nın endişelerini çoğalttı.
Org. Ergin Saygun’un kaleme aldığı söylenen ve M. Yaşar Büyükanıt’ın onayladığı belirtilen Genelkurmay açıklaması TSK’nin internet sayfasında 27 Nisan 2007 gece yarısı yayımlandı. Rejimin kararlıkla savunulacağı açıklanan bildirinin ardından kitlelerin eylemliliği giderek söndü. Gelişmeler bir kez daha halkın isteğinin dışına taştı; askeri darbe endişesi büyüdü. Bağımsızlık isteklerinin ve tartışmalarının yerini, iktidar ile TSK arasında ilan edilmemiş ama kısa açıklamalarla sürdürülen ılımlı bir çekişme aldı.
 
Darbe endişesine kapılan muhalefet partileri erken seçim istediler ve AKP de can simidini yakaladı. Halkın TSK’nın yeni çıkışlarıyla etkilenebileceği endişesi vardı. Tam o sırada Zeyno Baran, Hudson Enstitüsü’nde bir toplantı daha düzenledi ve Türkiye’yi yeniden sarstı.Toplantıyla birlikte TSK yönetimine duyulan geleneksel saygı ve güven çöktü. TSK’de görevli generallerin, daha yakın geçmişte darbe metinleriyle iç siyaseti karıştırmış olan Hudson Enstitüsü’ne gitmeleri büyük yankı uyandırdı. Toplantıya ABD-AB eliyle kurulan Kürdistan Bölge Devleti’nin temsilcileri de katıldı. Türkiye’yi karıştıracak cinayetlerle( örneğin Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın öldürülmesi gibi) süslenmiş, “terör dalgası” senaryoları konuşularak Türk Ordusunun nabzı tutuldu.”
Gel de Kemal Kılıçdaroğlu’na hak verme şimdi.
 
Cumhuriyet, 13 Eylül 2010
 
 
 
 
“İlkesel amacımız uygun liderlerin ortaya çıkmalarını
ve programdan geçirilerek Batı’ya bağlanmalarını
sağlamaktır.” CIA
MUSTAFA YILDIRIM
Ulus Dağı Yayınları Ltd.
Ağustos 2010
ISBN 978-975-6047-16-3
Kâğıt: Enzo Creamy 60 g
Boyut: 13,5 X 21 cm 
328 sayfa
Kapak: Kuşe Renkli 350 g
20 TL (KDV İçinde)
 
SİVİL ÖRÜMCEĞİN
NATO-TSK-POLİS- AKADEMİSYEN-GENÇLİK AĞI
 

“Sivil Örümceğin Ağında askerler, polisler, gençler,
Amerikan-İsrail örgütlerinin kurslarından geçiriliyor.
Amerikan devleti, tüm örgütleriyle Türkiye’de genç liderler yaratıyor.”
 
***
Türkiye’de çalışan CIA elemanlarının Listesi:
Adları ve çalıştıkları yıllar. Amerika’da polis-asker eğitimiyle ilgili gizli CIA belgeleri.
***
 
Amerikalı istihbaratçının Türk yazarlarla dostluğu.
Üniversitelerde İsrail-Amerikan bağlantılı danışmanlar ve öğrenci gençliğin Amerikan devletine teslimi.  ABD parasıyla Amerika’ya giden yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler, devlet adamları.
Amerikan elçiliklerinin yerli derneklerle ortaklaşa, sistemli gençlik devşirme çalışmaları.
 
***
 
İstanbul-Ankara merkezli Ahir Zaman Azizleri İsa Mesih Kilisesi ağını örüyor.
‘Ilımlı İslam Devrimcileri’ Amerika’da açılımın altın madalyasını takıyorlar; İngiltere’de ‘Büyük Haç Şövalyesi’ kılıcını kuşanıyorlar.
 
***
Sivil Örümcek Ağı Amerikalılarla KKTC’de üniversiteye yerleşiyor.
NATO’nun Türkiye’de Brüksel merkezli gençlik şebekesi, Amerikan Atlantik Konseyi’nin Türkiye ağı. Amerikan-İsrail örgütlerinin TSK-Emniyet ve siyasetçi-akademisyen ilişkileri.
İngiliz hayranlığının tarihsel kökleri, Ali Kemal üstünden devletler arası akrabalık…
Hudson’da TSK’ye tuzak; Önce darbe ihbarı sonra gerçek darbe.
 
Arka Kapaktan:
 

NATO’nun sivil-asker şebekesi de gençliği içine çekiyor;
üniversiteli gençler yabancı teşkilatların tezgahında…
“Türkiye’nin ABD ile olan ilişkileri, belirli bir konuya bağlanamayacak kadar geniş ve kapsamlıdır… Türk Amerikan ilişkileri iki ülkenin ortak değerleri üzerine inşa edilmiştir, köklüdür, tarihidir… demokrasi ve hukuk dışına çıkan hiç bir personel TSK’da barınamaz.” Org. İlker Başbuğ
 “Bu ülkeler  (ABD – Batı Avrupa) ve bu ülkelerle yakın işbirliği içindeki diğer ülkeler dünya üzerinde ‘işleyen merkez’ olarak adlandırılmakta, geri kalan ülkeler ise ‘bütünleşememiş boşlukta’ gösterilmektedir. Ve ikinciler için gelecek, bir kâbustan ibarettir. Her biri kısırlaştırılarak, etkisizleştirilerek dünya kovanının işçi arıları yapılmaktadırlar.”
 Org. Hilmi Özkök
“Sayın Genelkurmay Başkanım (Hilmi Özkök)… küresel anlamda çok önemli tespit ve analizlerde bulundular… büyük bir birikime dayalı fevkalade isabetli değerlendirmeler.”
Org. M. Yaşar Büyükanıt
“Kâinat Kitabı, fiziğin, kimyanın, matematiğin, astrofiziğin kaynağı sayılacak bu besteyi, senfonizmayla seslendirme meselesi… inanmış bir insanın… Batı’yla entegrasyon karşısında, Amerika ile entegrasyon karşısında olması düşünülemez.”
Fethullah Gülen
 
“İstanbul’da üniversite öğrencisiydim. konvoyunuz geçerken size el salladım. Yakınlarıma, ’Bugün İngiltere Kraliçesi’ni gördüm’ diyerek, duyduğum heyecanı anlattım… Majesteleri (II. Elizabeth), kaderin cilvesine bakın ki o tarihten tam 37 yıl sonra şimdi sizi Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak ağırlıyorum. Bundan da büyük şeref duyuyorum.” Abdullah C. Gül
 
Ulus Dağı Yayınları Kültür Basım ve Tic. Ltd. Şti.
0312  418 08 73  udyay8@gmail.com
Genel Dağıtım: DOST  0312 430 48 95 Faks: 0312 435 75 96 

 

This entry was posted in Yeni Kitaplar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *