TÜRKİYE BİLİM, BİLİŞİM, TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPMALI

General Elektrik , Tek Başına ABD Dünya Egemenliği’ni Yarattı. 1893’te adı Edison Elektrik’ti. Ancak Bencil , Kıskanç Edison Şirket’e 2 Ortak Daha Almaya Mecbur Oldu.Bu iki dahi, Tesla ve Westinghouse idi. 

Edison, Westinghouse, Tesla

1893’te Şikago Kenti Dünya’da İlk Kez geceleri karanlığa son vererek Elektrik’le aydınlatılmaya Başladı. Ampüller’in Buluşu Edison’dan , Ucuz ve Son Derece Pratik Olarak Elektrik Akımı’nı En Ücra Uzaklıklara Yüksek Gerilim Alternatif Akımı Buluşu İle İletme Sırp Dahi Mucid Tesla’dan..

Peki Westinghouse Kim. O da Dahi Bir Yatırımcı , Dahi Bir İş Adamı, yani Para Kazanmak  Yatırım Yaratmak İçin , Karşısına Dikilen Tüm Engelleri Aşmak İçin Yaratılmış Bir Özel Deha , Beyin.

Edison Ampül’ü Buldu. Ancak Ampül’ü uzağa taşımanın ucuz yolunu akledemedi. Teklifi Doğru Akımdı.Akılalmaz pahalı Sistemdi Elektriğin uzaklara iletilmesi Doğru Akımla.
.
General Elektriğin ABD’yi Dünya Devi Yapma Atağı Durmadı. Bir Roket Olan Jet Motorları’nı da General Elektrik Yepyeni Bir Yöntemle Yeniden Dizayn Etti. Yeni General Elektrik Jet Motorları sayesinde Uçakla Seyahat çok ucuzladı.

Hava Taşımacılığı , Yolculuğu Kara Seyahatlarını nerdeyse devre dışı bıraktı. Hangi Yolcu Uçağı’na Biniyorsanız , Bilin ki bindiğiniz Uçağın Jet Motoru GE Üretimi. Veya GE’den Lisanslı Bir Marka.
.
NASA , GE’nin Jet Roketi Buluşları Sayesinde Uzay Yarışı’nda Rusya’yı Solladı. ABD’yi , Tek Bir Şirket Nasıl Dünya Hükümranı Yapmış Öğrenmeye Değer Buluyorsanız.

O Zaman ;
Öğrenin GE’nin Hikâyesini 1893’teki Şikago Fuarı Dolayısıyla Açılan Şikago Elektrik İhâlesi’ni Kazanma Mücadelesi’nden Başlıyarak. GE O kadar Güçlendi ki Tek Şirket’e Sığmıyordu çoktan beri. Akıllıca ; Sağlık , Enerji , Havacılık olarak 3’lü Yapıya Geçiyor.
.
Bilin ki ;
Bilgisayar Denen Yarı İletkenlik Olayı’nı Düşündürterek Gündeme Sokan ” Yüksek İletkenliği” Dünya’ya Tanıtan General Elektrik’tir.
.
Niye mi ?
Bilgisayar Teorisindeki 1011000 gibi Yazılım Kodlamalar aslında Alternatif Akım’ın ”var-yok” Olayı’ndan başka bişi değil.

Eeey Sırbistan’da Çağlar Ötesi Değer Olarak Saygı Duyulan , Her Sırp Öğrencisine Doğum Yeri ve Kurulmuş Tesla Bilim Müzesi gezdirilen ”kadersiz Tesla” Ruhun Milyonlarca kez Ş’adolsun.
.
T.C. Yüce Atatürk’ün Ruhu’nu Gerçek Anlamda Ş’adetmek İçin Fen , Mühendislik Alanları’nda Uygarlaşmalı , GE gibi , Üretici , Yaratıcı Dünya Devi Sanayiler Kurmalı ve Yaşatmalıyız. Boş Hikâyeler Atatürk Hedefi’ne Götürmez Türklüğü ve Cumhuriyetimizi.
.
Akıllı Olalım .
.
T.C. Burhan Savaş / Kim.Y.Müh.

This entry was posted in Bilim ve Teknoloji, T.C. BURHAN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *